Η NASA θα κατασκευάσει μια «Ιπτάμενη Πολιτεία» στην Αφροδίτη

Παρά τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν, η Αφροδίτη αποδεικνύεται ότι αποτελεί έναν αρκετά ελκυστικό για εξερεύνηση πλανήτη. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως oι επιστήμονες της NASA αναπτύσσουν ένα σχέδιο για την κατάκτηση της ανώτερης ατμόσφαιρα του με έναν στόλο ηλιακών αεροσκαφών που μπορούν να δημιουργήσουν μια ολόκληρη πόλη πάνω από τα σύννεφα στο μέλλον. NASA HAVOC

Αυτή η ιδέα αναπτύχθηκε πρόσφατα σε ένα επιχειρησιακό συνέδριο της NASA για την Αφροδίτη, όπου και αποφασίστηκε να υπάρξει μαι σειρά αποστολών στον συγκεκριμένο πλανήτη.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων, όταν ακούει την ιδέα της μετάβασης στην Αφροδίτη και την εξερεύνηση της, σκέφτεται την επιφάνεια, όπου είναι αρκετά θερμή ώστε να λιώσει μόλυβδο και την πίεση που είναι η ίδια σαν να βρίσκεσαι σχεδόν ένα μίλι κάτω από τον ωκεανό», αναφέρει χαρακτηριστικά ο μηχανικός αεροδιαστημικής της NΑSA, Chris Jones στο περιοδικό IEEE Spectrum.

Και συνεχίζει: «Νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι δεν έχουν μπει στον κόπο να κοιτάξουν τη σχετικά πολύ πιο φιλόξενη ατμόσφαιρα του πλανήτη και πώς θα μπορούσαν να λειτουργήσουν εκεί για λίγο».

  Mageia 6 Το μαγικό Linux σε νέα έκδοση

Ο λόγος που συζητείται η εν λόγω ιδέα είναι ότι η Αφροδίτη είναι ένας πλανήτης πολύ πιο κοντά στη Γη από ό,τι ο Άρης που αποτελεί τον επόμενο στόχο της ανθρώπινης εξερεύνησης. Ένα άλλο στοιχείο που κάνει την Αφροδίτη ενδιαφέρουσα είναι το γεγονός ότι το μέγεθός της είναι όμοιο με εκείνο της Γης.

Τα Νέα Οnline

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


2  +  3  =