Η νέα παγκόσμια Δημοκρατία είναι από πάνω σου

Ο Emmanuel Macron αντιμετωπίζει αντιδράσεις αφού απείλησε να αποκόψει τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης σαν μέσο για να σταματήσει η εξάπλωση της βίας σε περιόδους αναταραχών.

Ο Guardian αναφέρει:

Αξιωματούχοι των Ηλυσίων και υπουργοί της κυβέρνησης ανέφεραν την Τετάρτη ότι ο πρόεδρος δεν απειλούσε με “γενικό μπλακ άουτ” αλλά αντίθετα με “περιστασιακή και προσωρινή” αναστολή των πλατφορμών. Η πρόταση του προέδρου ήρθε όταν οι υπουργοί του κατηγόρησαν τους νέους που χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Snapchat και το TikTok για την οργάνωση και ενθάρρυνση ταραχών και βίας μετά τον θάνατο ενός εφήβου κατά τη διάρκεια ενός ελέγχου της τροχαίας σε ένα προάστιο του Παρισιού την περασμένη εβδομάδα.

makron

Οι επικριτές αναφέρουν όμως ότι η εξέταση τέτοιων μέτρων θα έθετε τη Γαλλία δίπλα σε αυταρχικές χώρες όπως η Κίνα, η Ρωσία, το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα.

Μιλώντας μετά από μια υπουργική συνάντηση την Τετάρτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Olivier Veran δήλωσε ότι θα συσταθεί μια διακομματική επιτροπή για να εξετάσει μια τροποποίηση νόμου για την κυβερνοασφάλεια που βρίσκεται επί του παρόντος στο κοινοβούλιο. Ο Veran ανέφερε ότι ένας νέος πρέπει να ξέρει ότι δεν μπορεί να κάθεται πίσω από την οθόνη του και να γράφει, να οργανώνει ή να κάνει ό,τι θέλει.

Η ανωνυμία όσον αφορά τα αδικήματα δεν υπάρχει. ανέφερε ο Veran.

Το “αδικήματα” που χρησιμοποιήθηκε σαν όρος φυσικά είναι πολύ γενικός, καθώς κάποιος άλλος θα μπορούσε να τα χαρακτηρίσει διαδηλώσεις, από έναν λαό που αντιδρά στην ωμή αστυνομική βία.

Έχουμε ακούσει ήδη πολλούς διαφορετικούς ηγέτες της ΕΕ, και της Αμερικής να κατακρίνουν τον Recep Tayyip Erdoğan όταν εφάρμοζε τέτοια μέτρα.

Όμως όλα αυτά είναι σημεία των καιρών.

Η διαδικτυακή και η δορυφορική παρακολούθηση, η αναγνώριση προσώπου, η λογοκρισία, αλλά και η συλλογή και η αξιοποίηση των βιομετρικών μας δεδομένων για τον εντοπισμό και την πάταξη οποιουδήποτε, άρχισε να είναι tredy. Οι προσωπικές ελευθερίες περιορίζονται, το πάει περίπατο και την ελευθεροτυπία θα πρέπει να την ψάξεις με το μικροσκόπιο, σαν υιό.
Ο λόγος φυσικά είναι πάντα η ασφάλεια του κοινωνικού συνόλου και όχι η πάταξη των αντιφρονούντων.

Πως θα μπορούσε άλλωστε, δημοκρατία έχουμε.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Δημοκρατία

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

One Comment

Leave a Reply
  1. Ιδεοληψίες αγαπητέ αρθρογράφε. Ιδεοληψίες.
    “Η πρόταση του προέδρου ήρθε όταν οι υπουργοί του κατηγόρησαν τους νέους που χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης”.
    Μην εμπλέκεις τον όρο “νέους” όταν μιλάς για κάποιον που καίει την περιουσία κάποιου άλλου ταλαίπορου απλά επειδή μπορεί. Δεν είναι “νέος”, είναι βάνδαλος. Μην εμπλέκεις τον όρο “νέους όταν αναφέρεσαι σε κάποιον που πυροβολεί έναν άγνωστο απλά επειδή φορά τη στολή αστυνομικού. Δεν είναι “νέος”. Είναι εγκληματίας δολοφόνος. Όπως δεν ήταν “νέοι” αυτοί που πυρπόλησαν την Μαρφίν στις πορείες για τον συγχωρεμένο Γρηγορόπουλο, ούτε αυτοί που έκλειναν τον δρόμο στην πυροσβεστική φωνάζοντας “να καούν -να καούν”. Δεν ήταν “νέοι”. Ήταν και είναι στυγνοί δολοφόνοι. Είτε φοράν κουκούλα, είτε όχι.
    Άλλωστε οι πλειοψηφία των νέων όπως είδαμε πρόσφατα και στη χώρα μας, έχει γυρίσει την πλάτη στις ιδεοληψίες και στο περιθώριο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).