Τα νέα Windows 11 τελειώνουν την Cortana και δεν απαιτούν USB για επισκευές

Η Microsoft κυκλοφόρησε τελικά μια νέα έκδοση στο Canary Channel και σε αντίθεση με τις προηγούμενες εκδόσεις, το build 25905 φέρνει αρκετά νέα χαρακτηριστικά.

cortana

Ας δούμε τις πιο αξιοσημείωτες αλλαγές, και μια που ξεχωρίζει:

Τα υποσχόμενα από καιρό 3D Fluent Emoji θα είναι διαθέσιμα στα Windows 11. Ωστόσο, η εφαρμογή απαιτεί επιπλέον βελτιώσεις, επομένως περιμένετε περισσότερες αλλαγές σε μελλοντικές ενημερώσεις.

Ένα ενσωματωμένο εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων TPM: στο build 25905, η εφαρμογή Ασφάλεια των Windows (γνωστή και ως “ενσωματωμένο πρόγραμμα προστασίας από ιούς”) σάς επιτρέπει να πραγματοποιήσετε για τον εντοπισμό και την πιθανή επίλυση προβλημάτων με το firmware Trusted Platform Module, το οποίο είναι απαραίτητο για όσους χρησιμοποιούν Windows 11 (σε υποστηριζόμενο hardware).

Επισκευή συστήματος μέσω του Windows Update: πλέον θα μπορείτε να ζητήσετε από τα Windows να πραγματοποιήσουν λήψη και επανεγκατάσταση της τρέχουσας έκδοσης χωρίς να αλλάξει κάτι στις εφαρμογές, αρχεία και ρυθμίσεις. Θα χρησιμεύσει σαν ένα πολύ πρακτικό εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων για όσους δεν έχουν εκκινήσιμο USB για επιτόπια επισκευή.

Δεν υπάρχει πλέον υποστήριξη εφαρμογών arm32 UWP: όσοι χρησιμοποιούν υπολογιστές με Windows 11 με επεξεργαστές ARM θα πρέπει να ενημερώσουν τις εφαρμογές UWP τους πριν εγκαταστήσουν την τελευταία έκδοση Canary. Όλες οι εφαρμογές του arm32 UWP δεν θα ανοίγουν μόλις ολοκληρωθεί η αναβάθμιση.

Η Cortana είναι μπορεί πλέον να αφαιρεθεί από τον χρήστη: Η έκδοση 25905 των Windows 11 επιτρέπει την απεγκατάσταση της Cortana όπως κάθε άλλη εφαρμογή που κατεβαίνει από το Microsoft Store. Κάντε δεξί κλικ στην Cortana στη λίστα όλων των εφαρμογών και επιλέξτε Κατάργηση εγκατάστασης. Προηγουμένως, η αφαίρεση της Cortana απαιτούσε την εκτέλεση μιας εντολής τερματικού.

Η αφαίρεση της Cortana σηματοδοτεί μια νέα εποχή των Windows. Η πολυδιαφημιζόμενη ψηφιακή βοηθός το 2023 φαντάζει αρκετά ηλίθια και μπορεί πλέον να αφαιρεθεί παραχωρώντας την θέση της στο “έξυπνο” Bing GPT

To Bing πλέον είναι μια AI search που χρησιμοποιεί το GPT-4 της OpenAI. Η νέα εποχή των Windows είναι εδώ, μόνο που ο πηγαίος κώδικας περιέχει ακόμα κομμάτια από τα Windows XP που κυκλοφόρησαν πριν από 20 χρόνια περίπου.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Cortana

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).