Νέο Microsoft Store στις 24 Ιουνίου με πολλές εκπλήξεις

Το Microsoft Store (γνωστό και ως Windows Store) παραμένει αναπόσπαστο μέρος του λειτουργικού συστήματος από τα Windows 8 και μετά. Με το Windows Store οι περισσότερες ενσωματωμένες εφαρμογές λαμβάνουν ενημερώσεις εκτός του Windows Update. Είναι επίσης ένας ασφαλής τρόπος για τους χρήστες να αγοράσουν, να κατεβάσουν, και εγκαταστήσουν τις εφαρμογές που τους ενδιαφέρουν.

Όσον αφορά την απόδοση αλλά και τον αριθμό των εφαρμογών, το Microsoft Store είναι ένα χάος στα Windows 10. Αντιμετωπίζει προβλήματα συμβατότητας των εφαρμογών και οι περισσότερες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Microsoft, δεν διαθέτουν τις εφαρμογές τους όπως το Microsoft Teams ή το Visual Studio από το συγκεκριμένο store.

Η Microsoft φαίνεται να ετοιμάζει επιτέλους σε ένα νέο app store για τα Windows 11 με έναν επανασχεδιασμό και πολλές λειτουργίες φιλικές για τους προγραμματιστές και γενικότερα στους χρήστες. Το νέο store θα ανακοινωθεί στις 24 Ιουνίου.

Σήμερα, η Microsoft έστειλε προσκλήσεις για μια ειδική εκδήλωση για τους προγραμματιστές των Windows στις 24 Ιουνίου.

  Η Microsoft τρελάθηκε: Lumia 520 για 8 εκατομμύρια δολάρια

windows store announcement

Φυσικά δεν γνωρίζουμε πώς σκοπεύει η Micorosft να εντυπωσιάσει τους προγραμματιστές των Windows, αλλά το teaser υποδηλώνει ότι πρόκειται για κάτι μεγάλο. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά στο YouTube.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου προγραμματιστών Build 2021, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Satya Nadella είχε επιβεβαιώσει ότι η επόμενη γενιά των Windows θα προσφέρει οικονομικές ευκαιρίες στους προγραμματιστές.

“Θα μοιραστούμε μια από τις πιο σημαντικές ενημερώσεις στα Windows της τελευταίας δεκαετίας για να ξεκλειδώσουμε μεγαλύτερες οικονομικές ευκαιρίες για τους προγραμματιστές και δημιουργούς”, ανέφερε ο Nadella.

Σύμφωνα με τις φήμες που κυκλοφορούν, το app store των Windows 11 αναμένεται να κυκλοφορήσει με βελτιωμένη σχεδίαση, καλύτερη απόδοση και υποστήριξη και νέες πολιτικές για τους προγραμματιστές. Για παράδειγμα, οι προγραμματιστές θα μπορούν πλέον να υποβάλλουν τα προγράμματα desktop (Win32) στο store.

Αυτή η κίνηση θα μπορούσε να φέρει δημοφιλείς εφαρμογές όπως τον Google Chrome και τον Firefox.

Οι εφαρμογές τρίτων θα μπορούν να ενημερώνονται απευθείας μέσω του store, αλλά θα ήταν δυνατό για τους ενδιαφερόμενους προγραμματιστές να διαθέτουν τις ενημερώσεις στις εφαρμογές τους χρησιμοποιώντας το δικό τους δίκτυο παράδοσης περιεχομένου.

  Live Tiles: αφαίρεση από τα Windows 10;

Σε αντίθεση με το Google Play Store ή το Apple Store, το αναβαθμισμένο Microsoft Store επιτρέπει επίσης στους προγραμματιστές να χρησιμοποιούν το δικό τους σύστημα πληρωμών για αγορές εντός εφαρμογής. Η Microsoft δεν θα κερδίζει χρήματα από αυτές τις πωλήσεις, επειδή θέλει να προωθήσει το store της σαν ανοιχτή πλατφόρμα για όλους.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Microsoft Store,microsoft store greece,windows 11,iguru

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  78  =  80