Windows 11 άλλο ένα ανέκδοτο ή ένα Super Duper λειτουργικό + λήψη

Η Microsoft έχει προγραμματίσει μια εκδήλωση την επόμενη εβδομάδα για να αποκαλύψει το όραμα του CEO Satya Nadella που το χαρακτηρίζει μία από τις μεγαλύτερες ενημερώσεις των Windows της τελευταίας δεκαετίας. Φυσικά, θα μπορούσε να είναι άλλο ένα κορυφαίο marketing trick της Microsoft που έρχεται με την ονομασία Windows 11, και σίγουρα έχει κάνει πολλούς να μιλούν για αυτό.

Μια “διαρροή” αυτής της αναβάθμισης των Windows 11 αυτήν την εβδομάδα δίνει μερική προεπισκόπηση του τι πρόκειται να έρθει. Αν αυτό που είδαμε όλοι αντιπροσωπεύει αυτό που έχει να προσφέρει η Microsoft, φαίνεται εντυπωσιακό. Ωστόσο, αν οι αλλαγές που θα φέρουν τα Windows 11 είναι μόνο επιφανειακές μπορεί να αποτελέσουν άλλο ένα ανέκδοτο για στην πλατφόρμα και το παρελθόν της.

windows 11 11

Για να είμαστε σαφείς, αυτές οι πληροφορίες βασίζονται σε διαρροές, αναφορές από insiders, αλλά και μια πρόσφατη έκδοση των Windows 11 που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο. Η τελική μορφή που θα έχει η επόμενη μεγάλη αναβάθμιση των Windows θα μπορούσε να είναι ουσιαστικά πολύ διαφορετική από αυτήν. Αυτό, ωστόσο, θα εξαρτηθεί πολύ από την ανάπτυξη που θα πραγματοποιήσει η Microsoft μεταξύ της ανακοίνωσης της επόμενης εβδομάδας και της τελικής κυκλοφορίας των Windows 11 όταν θα κυκλοφορήσει με το καλό. Βάσει του ιστορικού της εταιρείας, ωστόσο, μάλλον θα χρειαστεί ένα θαύμα για να δούμε βαθιές αλλαγές στον κώδικα των Windows.

Οι αριθμοί έκδοσης λογισμικού είναι τεχνικά εντελώς αυθαίρετοι. Το νόημά τους αποφασίζεται από τους προγραμματιστές. Η Microsoft θα μπορούσε να αποκαλέσει την επόμενη έκδοση των Windows 8765.1111.2 και κανείς δεν μπορεί να καταλάβει το γιατί.
Ταυτόχρονα, οι αριθμοί έκδοσης μεταφέρουν επίσης κάποια σημασία ακόμη και στους τελικούς χρήστες. Ορισμένα λειτουργικά, όπως οι αριθμοί εκδόσεων του Ubuntu, υποδηλώνουν πότε κυκλοφόρησε μια συγκεκριμένη έκδοση της διανομής. Οι αριθμοί σημαίνουν πρόοδο ή κάποια ορόσημα που επιτεύχθηκαν.
Λαμβάνοντας υπόψη το τι έγινε με τα Windows 10, ο αριθμός έκδοσης του Windows 11 υποδηλώνει ότι έρχεται κάτι μεγάλο. Λαμβάνοντας υπόψη όμως τους αριθμούς κυκλοφορίας των Windows 10, μπορούμε να υποθέσουμε ότι δεν θα είναι κάτι σαν την έκδοση 21H2. Δυστυχώς, με βάση αυτά που είδαμε μέχρι σήμερα, μπορεί να μοιάζει ακριβώς με τα Windows 10 21H2.

  Patch Tuesday Ιουλίου 2022 για Windows 10 και 11

Ο CEO της Microsoft χαρακτήρισε την επόμενη κυκλοφορία των Windows σαν μια από τις πιο σημαντικές τα τελευταία δέκα χρόνια, οπότε αρκετός κόσμος θα περιμένει να δει ακριβώς αυτό. Η δήλωση όμως μοιάζει με αυτή που έγινε για τα Windows 8, τα οποία έφεραν πολλές αλλαγές και ενόχλησαν πάρα πολύ τους χρήστες των Windows. Ακόμα και τα Windows 10, τα οποία κυκλοφόρησαν επίσημα το 2015, επέφεραν αλλαγές όχι μόνο στην εμπειρία των χρηστών, αλλά και σε πολλά υποκείμενα frameworks και API.

Η διαρροή των Windows 11 εξυπηρετεί πάρα πολλά αυτή τη στιγμή. Εμφανίζει σχεδόν τα μισά από αυτά που θα φέρει το επερχόμενο λειτουργικό. Εμφανίζεται το νέο μενού Έναρξη, η γραμμή εργασιών στο κέντρο, τις λεπτές στρογγυλεμένες γωνίες των Windows. Όλα αυτά προετοιμάζουν τους χρήστες για αυτό που πρόκειται να ακολουθήσει.

Η Microsoft θα μπορούσε πραγματικά να ονομάσει το λειτουργικό Windows 10X, δεδομένου ότι η επόμενη έκδοση φαίνεται να έχει πολλά κοινά με τα Windows 10. Δυστυχώς, τα Windows 10X δεν θα κυκλοφορήσουν και στη θέση τους έρχονται τα Windows 11, δημιουργώντας περισσότερες προσδοκίες. Θα καταφέρει η Microsoft να εντυπωσιάσει ή θα απογοητεύσει για άλλη μια φορά;

Ο κόσμος σύμφωνα με τις υποσχέσεις του CEO, περιμένει κάτι νέο και εντυπωσιακό. Αν δεν αλλάξει κάτι εκτός από το αρχικό περιβάλλον εργασίας χρήστη, πολλοί θα είναι αυτοί που θα αναρωτιούνται προς τι οι τυμπανοκρουσίες. Η Microsoft πιθανότατα θα προσπαθήσει να σπρώξει τους χρήστες των Windows 7, 8.1 και 10 να κάνουν ενημέρωση στο Windows 11, και θα ανοίξουν ξανά παλιές πληγές για τρόπο που θα χρησιμοποιήσει για την αναβάθμιση όπως έκανε και με Windows 10 πριν από λίγα χρόνια.

  Ένα μέλλον χωρίς κωδικούς πρόσβασης

Μερικές από τις αλλαγές που θα φέρουν τα Windows 11 θα μπορούσαν να είναι σημαντικές για ορισμένους χρήστες. Μερικά από αυτά, ωστόσο, θα μπορούσαν να χαθούν από άτομα που προσπαθούν να βρουν το δρόμο τους στη νέα διεπαφή των Windows 11.

Το ερώτημα είναι αν αυτές οι αλλαγές, όσο σημαντικές κι αν είναι, δικαιολογούν την αλλαγή έκδοσης από το 10 έως το 11, ειδικά όταν η εταιρεία υποσχέθηκε ότι τα Windows 10 θα είναι η τελευταία έκδοση. Η Microsoft βελτιώνει την χρηστικότητα του λειτουργικού, τροποποιεί την εμφάνιση και αλλάζει το μενού Έναρξη σε όλη διάρκεια ζωής των Windows 10. Τώρα κάνει το ίδιο και ονομάζει το λειτουργικό Windows 11.

Η εταιρεία μάλλον πυροβόλησε το πόδι της και δεν το γνωρίζει.

Τα Windows είναι εδώ και χρόνια το κυρίαρχο λειτουργικό σύστημα στον κόσμο για προσωπική και επιχειρηματική χρήση. Με τα χρόνια το λειτουργικό απέκτησε χρήστες που επιλέγουν λογισμικά (software, βλέπε PhotoShop, gaming κλπ) που βασίζονται στο Windows. Κάθε φορά που η Microsoft χρειάζεται να αναβαθμίσει τα Windows, πρέπει να διασφαλίσει ότι δεν θα χαλάσει τη συμβατότητα με τα πολλά παλιά προγράμματα που χρησιμοποιούν οι χρήστες της. Αυτό βέβαια εμποδίζει τη Microsoft να κάνει βελτιώσεις που μπορούν να ξεφύγουν από παλιά API και frameworks.

Η προώθηση ενός εντελώς νέου λειτουργικού συστήματος που εστιάζει στην βελτίωση της εμφάνισης και της λειτουργικότητας λόγω marketing, μπορεί να απογοητεύσει πολλούς, ειδικά αν μετά την πρώτη αναβάθμιση στην έκδοση 11.1 δούμε πάλι κάποιο BSOD.

Η Microsoft μπορεί ακόμα να μας εκπλήξει την επόμενη εβδομάδα με αποκαλύψεις όχι μόνο για νέες διεπαφές χρήστη και δυνατότητες, αλλά και σημαντικές αρχιτεκτονικές αλλαγές στα θεμέλια των Windows. Τα Windows 11 θα μπορούσαν να αξίζουν το νέο όνομα, αλλά η Microsoft θα πρέπει να βρει έναν τρόπο να ξεφύγει από το παρελθόν.

Κατεβάστε το λειτουργικό

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Super Duper,iguru,windows 11,windows 11 download iso,windows 11 iso,windows 11 download

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

6 Comments

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  22  =  31