Νέα εφεύρεση της Apple επιτρέπει στην τοποθεσία σας να ρυθμίζει το iPhone σας

New-Apple-Invention-Lets-Location-Set-Everything-on-your-iPhone

Τα στοιχεία και οι κωδικοί πρόσβασης θα είναι ένα πράγμα του παρελθόντος, ενδέχεται να ανακοινώσει σύντομα η Apple. Ο γίγαντας της τεχνολογίας από την Καλιφόρνια έκανε μία αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας με μερικές καινοτόμες ρυθμίσεις ασφαλείας που βασίζονται στην τοποθεσία του χρήστη. 

Η ιδέα είναι απλή, αλλά η εκτέλεσή της απαιτεί μεγάλη προηγμένη τεχνολογία. Για να το θέσουμε με απλά λόγια, η Apple θέλει το iPhone σας να είναι αρκετά έξυπνο για να μην ζητήσει τον κωδικό πρόσβασής σας όταν είστε στο σπίτι σας, αλλά και να κλειδωθεί αυτόματα όταν είστε μακριά.
Η Apple κατέθεσε αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας στο US Patent and Trademark Office [Γραφείο Πατεντών και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ]. Το έγγραφο, με τίτλο “Χωτοταξικός ευαίσθητα επίπεδα ασφαλείας και ρύθμιση προφίλ με βάση την εντοπισμένη τοποθεσία” αναλύει με μεγάλη λεπτομέρεια για το πώς η Apple θα το κάνει.
Η αίτηση εξηγεί ότι μπορείτε να ρυθμίσετε το λογισμικό και το υλικό μία φορά και, στη συνέχεια, η συσκευή να προσαρμόσει δυναμικά τα χαρακτηριστικά ασφαλείας.
Η τοποθεσία δεν είναι η μόνη πληροφορία που η συσκευή σας θα χρησιμοποιήσει για να καθορίσει τη θέση της. Αν το GPS δεν είναι διαθέσιμο, η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα οικιακό δίκτυο WiFi, ή δεδομένα από την τοπική κεραία του δικτύου της κινητής τηλεφωνίας για να τριγωνοποίησει την θέση της ή ακόμα και άλλα κινητά τηλέφωνα. Για να λειτουργήσει δηλαδή σωστά ο προσδιορισμός θέσης, το τηλέφωνο θα σας απαιτήσει τουλάχιστον δύο συστήματα να είναι σε χρήση.
Η Apple θέλει επίσης και η συσκευή να μπορεί να διδάσκεται συγκεκριμένα πρότυπα, έτσι ώστε να γνωρίζει ότι είστε έτοιμος να κάνετε κάτι. Για παράδειγμα, αν είστε στο σπίτι σας, η συσκευή να μπορεί να γνωρίζει ότι επιθυμήτε να κατεβάσετε όλες τις φωτογραφίες σας που λάβατε κατά τη διάρκεια της ημέρας ή να κατεβάσετε κάποιες ενημερώσεις. Ακριβώς επειδή εκείνη την στιγμή χρησιμοποιείτε ένα γνωστό Wi-Fi δίκτυο, μπορείτε να ρυθμίσετε τη συσκευή να μην ζητά κωδικούς πρόσβασης για κάθε εφαρμογή εφ ‘όσον πληρούνται οι ελάχιστες απαιτήσεις.
Εάν το τηλέφωνο εντοπίσει ότι το βράδυ δεν είστε στο σπίτι, να αλλάζουν τα μέτρα ασφαλείας και να περιμένει λίγο περισσότερο πριν από τη μεταφόρτωση φωτογραφιών σας στο iCloud ή το Dropbox.
Επίσης, για τις  εφαρμογές που έχουν ευαίσθητες ή προσωπικές πληροφορίες, όπως οι Επαφές, Ημερολόγιο και Mail να ζητάει ένα επιπλέον κωδικό όταν είστε σε δημόσιο χώρο.
Στο παιχνίδι μπάινει επίσης κκαι το Touch ID. Όταν είστε στο σπίτι, το τηλέφωνο μπορεί να ρυθμιστεί να μην ζητήσει τον κωδικό πρόσβασής σας και όταν είστε μακριά, ο κωδικός θα πρέπει να αντικατασταθεί από το Touch ID, έτσι ώστε μόνο ο χρήστης θα είναι σε θέση να ξεκλειδώσει το τηλέφωνο.
Ένα άλλο μεγάλο παράδειγμα είναι ένα συνολικό προφίλ για το αυτοκίνητο. Η τοποθεσία δεν είναι σημαντική, αλλά η γειτονίαση με άλλες συσκευές μπορούν να κάνουν το iPhone σας να είναι σε θέση να συνδεθεί αυτόματα με το ηχοσύστημα του αυτοκινήτου και να παίξει ένα συγκεκριμένο playlist.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Apple καταθέτει συχνά διπλώματα ευρεσιτεχνίας ακόμα και γιά μερικά χαρακτηριστικά που δεν μπορούν να έρθουν στο φως ή θα προστεθούν αρκετά χρόνια αργότερα. Αυτά τα νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας, πιθανά δεν θα μπορέσουν να προστεθούν στο iOS, τουλάχιστον όχι μέχρι την έκδοση 9, που αναμένεται το 2015.

 

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


82  +    =  91