Υποδεχτείτε τις κάρτες στο Youtube

Αν έχετε παρακολουθήσει τελευταία κάποιο βίντεο στο YouTube μπορεί να έχετε παρατηρήσει ένα εικονίδιο “i” να εμφανίζεται στην επάνω δεξιά γωνία της φωτογραφίας. Αυτό το σύμβολο είναι ένα νέο χαρακτηριστικό που ονομάζεται “Κάρτες” και που το Yοutube το θεωρεί ως μια εξέλιξη των σχολιασμών.
new-cards-feature-on-youtube-1
Αν κάνετε κλικ στο εν λόγω εικονίδιο, ανοίγει μια κάρτα η οποία εμφανίζει πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με το βίντεο, η οποία έχει προστεθεί από τον δημιουργό του βίντεο.

Σύμφωνα με το YοuTube, υπάρχουν πέντε διαφορετικοί τύποι καρτών που υποστηρίζονται μέχρι στιγμής : συσχετιζόμενος ιστότοπος, συγκέντρωση χρημάτων, εμπορικά προϊόντα, βίντεο, και λίστα αναπαραγωγής.

Όλες οι κάρτες έχουν το κοινό χαρακτηριστικό, ότι συνδέονται με κάτι. Οι επιλογές ιστότοπος, βίντεο και λίστα αναπαραγωγής είναι ίσως οι πιο εύκολες, δεδομένου ότι χρησιμοποιούνται για τη σύνδεση με μια εξωτερική ιστοσελίδα, ένα άλλο βίντεο ή μια λίστα αναπαραγωγής.

Τα εμπορικά προϊόντα είναι παρόμοια με την ιστοσελίδα, αλλά με τη διαφορά ότι σας συνδέει σε ένα κατάστημα όπου ένα είδος μπορεί να αγοραστεί. Η συγκέντρωση χρημάτων τέλος, σας συνδέει σε μία ιστοσελίδα που έχει σαν σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων, για παράδειγμα, την Kickstarter.

  Sectera Edge η μυστική συσκευή της κυβέρνησης των ΗΠΑ

Οι δημιουργοί μπορούν να προσθέσουν το χαρακτηριστικό “Κάρτες” είτε στα παλιά τους βίντεο είτε στα μελλοντικά. Αυτό γίνεται με τον ακόλουθο τρόπο:

1. Κάτω από το βίντεο σας πατήστε το εικονίδιο των Καρτών που φαίνεται πέμπτο κατά σειρά (θα πρέπει να είστε ο δημιουργός του βίντεο και να έχετε συνδεθεί με τον λογαριασμό σας στο YοuTube για να δείτε τα εικονίδια και να έχετε τα δικαιώματα του διαχειριστή.) Εναλλακτικά μπορεί να πάτε απλά στην διαχείριση του βίντεό σας.

new-cards-feature-on-youtube-3

 

2. Πατήστε στα αριστερά του βίντεο την μπάρα που γράφει “Προσθήκη κάρτας” και επιλέξτε τη κάρτα που σας ταιριάζει.

new-cards-feature-on-youtube-2

Αν επιλέξετε την συγκέντρωση χρημάτων ή εμπορικά προϊόντα, σας ενημερώνουμε ότι μόνο ορισμένες εξωτερικές συνδέσεις επιτρέπονται μέχρι στιγμής. Ο πλήρης κατάλογος των επιτρεπόμενων τόπων είναι διαθέσιμος εδώ .

Ο περιορισμός αυτός δεν ισχύει για σύνδεση σε μία συσχετιζόμενη ιστοσελίδα. Αν και σε  αυτή την περίπτωση, θα πρέπει ο εξωτερικός σας συνδέσμους να είναι σύμφωνος με τους όρους και τις προϋποθέσεις του YouTube για να γίνει αποδεκτή μια τοποθεσία.

  Ασφαλέστερος ο Internet Explorer 10 σύμφωνα με την NSS Labs

Συγκεκριμένα θα πρέπει η ιστοσελίδα που θα συνδέεστε να είναι συμμορφωμένη με τις πολιτικές του AdWords, την πολιτική του YοuTube για τις διαφημίσεις καθώς και τις κοινοτικές κατευθυντήριες γραμμές του.

Μια ενδιαφέρουσα πτυχή του χαρακτηριστικού αυτού και που ενδιαφέρει τους δημιουργούς των βίντεο είναι ότι οι κάρτες δουλεύουν και στα κινητά τηλέφωνα.

Λάβετε υπόψη ότι το εικονίδιο Κάρτες εμφανίζεται συνεχώς στην πάνω δεξιά γωνία του βίντεο. Είναι πιθανό ότι οι δημιουργοί να θελήσουν κάποια στιγμή είτε να το διαγράψουν είτε να το τροποποιήσουν. Το YοuTube σας δίνει την δυνατότητα.

Σαν απλός θεατής μπορείτε επίσης να μην το βλέπετε αν και αν θέσετε τα σχόλια σας στο off είτε κάνοντας κλικ στο εικονίδιο γρανάζι στη σελίδα του κάθε βίντεο, είτε θέτοντας τα μόνιμα εκτός λειτουργίας, μέσα από τις ρυθμίσεις της αναπαραγωγής .

Όπως φαίνεται πάντως οι κάρτες παρέχουν στους δημιουργούς μία επιπλέον επιλογή για σύνδεση σε περιεχόμενο που είναι σημαντικό για αυτούς. Να περιμένετε στο εγγύς μέλλον πολλά βίντεο να κάνουν χρήση της δυνατότητας αυτής.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


9  +    =  10