Νέα “οικογένεια” server από την Dell

Σε ειδική εκδήλωση στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, η Dell παρουσίασε σε πελάτες και συνεργάτες τη στρατηγική της για το data center και τις νέες λύσεις της για εταιρικές υποδομές και τις κλιμακούμενες end to end λύσεις IT.

Dell
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των νέων Dell PowerEdge servers, αλλά και του αποθηκευτικού συστήματος Dell Storage SC4020.

Το φάσμα των προϊόντων και υπηρεσιών της Dell είναι διαθέσιμο στις ελληνικές επιχειρήσεις μέσω του δικτύου συνεργατών Dell PartnerDirect. Στο πλαίσιο συνεργασίας με την Dell, οι ελληνικές εταιρείες πληροφορικής οι οποίες συμμετέχουν στο πρόγραμμα PartnerDirect έχουν πρόσβαση στις λύσεις και υπηρεσίες της εταιρείας. Αξιοποιώντας τη δική τους τεχνογνωσία και την εμπειρία τους στις ανάγκες της τοπικής αγοράς, η συμμετοχή τους στο Dell PartnerDirect, τους επιτρέπει να παρέχουν στους πελάτες τους ανταγωνιστικές λύσεις, που τους βοηθούν να αντιμετωπίσουν τις σημερινές προκλήσεις του επιχειρηματικού περιβάλλοντος ενώ αξιοποιούν μια σειρά από πλεονεκτήματα που συμπεριλαμβάνουν εκπαιδεύσεις και υλικά marketing.

«Καθώς οι πελάτες αναζητούν νέους τρόπους να αντιμετωπίσουν τις αυξανόμενες απαιτήσεις του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, η Dell συνεχίζει την επιτυχημένη της πορεία προς τη σχεδίαση end to end λύσεων που προσφέρουν πλήρη χαρακτηριστικά σε ανταγωνιστικό κόστος, αξιοποιώντας καινοτόμες λύσεις και ανοιχτές τεχνολογίες,» αναφέρει η κ. Μαρία Οικονομίδου, Country Manager Ελλάδος, Κύπρου και Μάλτας. «Είναι επίσης εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι οι συνεργάτες μας στο πρόγραμμα Dell PartnerDirect σχεδιάζουν αποτελεσματικές λύσεις για τους πελάτες τους βασισμένες στις τεχνολογίες της Dell. Με το δίκτυο συνεργατών Dell PartnerDirect οι ελληνικές επιχειρήσεις κάθε μεγέθους έχουν πρόσβαση στην και τις λύσεις της Dell».

Η επόμενη γενιά της οικογένειας των Dell PowerEdge server

Στους  πρώτους από τους νέους servers PowerEdge περιλαμβάνονται οι PowerEdge R730xd, R730, και  R630 rack, ο blade server M630 και ο server T630, οι οποίοι χρησιμοποιούν την τελευταία οικογένεια επεξεργαστών Intel® Xeon® E5-2600 v3. Σε συνδυασμό με το πλήρες φάσμα προϊόντων για εταιρικές υποδομές ΙΤ της Dell, το λογισμικό και τις υπηρεσίες, οι νέοι Dell PowerEdge servers επιτρέπουν την αύξηση του επιπέδου λειτουργικής αποδοτικότητας και ευελιξίας σε οποιαδήποτε κλίμακα, για τις πλέον απαιτητικές και περιβάλλοντα. Η 13η γενιά PowerEdge server περιλαμβάνει χαρακτηριστικά που σχεδιάστηκαν με έμπνευση τα σχόλια και τις παρατηρήσεις των πελατών και αξιοποιούν τεχνολογικές καινοτομίες στην αποθήκευση, την επεξεργαστική ισχύ και τη μνήμη, σε συνδυασμό με κορυφαίες στον κλάδο δυνατότητες διαχείρισης συστημάτων, παρέχοντας στους πελάτες επιλογές που τους επιτρέπουν να αξιοποιήσουν τις τάσεις του κλάδου σε τομείς όπως cloud computing, mobility, big data και τεχνολογίες software-defined.

Οι νέοι servers PowerEdge της εταιρείας έχουν σχεδιαστεί για να επιταχύνουν τις εφαρμογές, φέρνοντας πιο κοντά τα δεδομένα στον επεξεργαστή για αυξημένη απόδοση.
• Με τους οικονομικά αποδοτικούς flash δίσκους SATA 1,8 ιντσών, ο PowerEdge R630 μπορεί να προσφέρει στους πελάτες έως 2,4 φορές υψηλότερες επιδόσεις IOPS (λειτουργίες εισόδου/εξόδου ανά δευτερόλεπτο) στον ίδιο χώρο, σε σχέση με τους δίσκους SSD των 2,5 ιντσών.1
• Με τον PowerEdge R730xd, η Dell παρέχει επίσης μέχρι 100TB αποθήκευσης για τα φορτία εργασίας, όπως ο Microsoft Exchange, υποστηρίζοντας μέχρι και 50 τοις εκατό αύξηση στο μέγεθος του mailbox σε σχέση με servers προηγούμενης γενιάς.2

Η νέα τεχνολογία αποθήκευσης στους server επιτρέπει στους πελάτες να:
• Επιταχύνουν τα πιο σημαντικά δεδομένα, προσφέροντας υψηλή απόδοση με NVMe Express Flash αποθήκευση και εγκατάσταση του Dell Fluid Cache για SAN και του SanDisk DAS Cache.
• Υποστηρίξουν εξαιρετικά μεγάλα σύνολα δεδομένων (zone large datasets) με  διπλασιασμό της απόδοσης του RAID και επιλογή για διπλούς ελεγκτές RAID PERC9.
• Υποστηρίξουν  τεχνολογίες αποθήκευσης software defined storage και βελτιστοποιημένης  μετακίνησης  δεδομένων, παρέχοντας υλοποιήσεις υβριδικής αποθήκευσης εντός του υπολογιστικού κόμβου (server), με δυνατότητες ιεράρχησης.

Νέο Dell Storage SC4020 για χαρακτηριστικά μεγάλης κλίμακας, επιχειρησιακής κλάσης σε μικρότερες υποδομές

Με το Νέο Dell Storage SC4020, οι πελάτες μπορούν να επιτύχουν εντυπωσιακές επιδόσεις σε λύσεις αποθήκευσης αποκλειστικά με δίσκους flash -που κοστίζουν έως και 72 τοις εκατό λιγότερο από ό,τι οι αντίστοιχες ανταγωνιστικές τεχνολογίες1 – ή έναν εξαιρετικά αποδοτικό συνδυασμό υψηλής απόδοσης των δίσκων flash και χαμηλού κόστους αποθήκευσης με χρήση συμβατικών  δίσκων, στην ίδια συστοιχία. Η λύση αυτή αντικατοπτρίζει την φιλοσοφία της πελατοκεντρικής, επιχειρησιακής οικογένειας λύσεων datacenter της Dell, η οποία περιλαμβάνει λύσεις αποθήκευσης σχεδιασμένες για να καταστήσουν τις υποδομές IT πιο αποτελεσματικές και πρακτικές.

Αξιοποιώντας την τεχνολογία τόσο από τα προϊόντα Dell EqualLogic, όσο και από τις λύσεις Dell Compellent, το Dell Storage SC4020 ενσωματώνει το λογισμικό για συστοιχίες αποθήκευσης Dell Storage Center 6.5  με πλήρη χαρακτηριστικά και το EqualLogic iSCSI software . Παράλληλα υποστηρίζει συνδεσιμότητα Fibre Channel και iSCSI και έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει τις προηγμένες δυνατότητες μεγαλύτερων δικτύων SAN, σε μία λύση με μέγεθος και τιμή για εγκαταστάσεις μεσαίας κλίμακας.

Επίσης το Dell Storage SC4020 συνδυάζεται ιδανικά για λειτουργία replication με ίδιου τύπου SC4020  ή με συστοιχίες Dell Compellent SC8000, επιτρέποντας στους πελάτες να συνδέουν απρόσκοπτα και να διαχειρίζονται όλες τις συστοιχίες σε μία ενιαία, κεντρική πλατφόρμα διαχείρισης που μπορεί να βοηθήσει στην απλοποίηση των εργασιών και στη μείωση του συνολικού κόστους ιδιοκτησίας. Το νέο σύστημα προσφέρει επίσης στους πελάτες:

• Πρωτοφανή αξία με ένα πολύ αποδοτικό SAN σε περιορισμένο μέγεθος, καθιστώντας το ιδανικό για ανάγκες μεσαίας κλίμακας και υποδομές σε απομακρυσμένα γραφεία ή υπο
• Απόδοση επιχειρησιακής κλάσης με δυνατότητα διπλού ελεγκτή και SAN βελτιστοποιημένο για υποδομές αποκλειστικά με δίσκους flash ή υβριδική διαμόρφωση με  SSD  και συμβατικούς δίσκους
• Εξαιρετικά ευφυή λειτουργία με προηγμένα επίπεδα αυτοματοποίησης και ελέγχου για την αυτόματη βελτιστοποίηση του περιβάλλοντος αποθήκευσης του πελάτη
• Προηγμένες δυνατότητες του λογισμικού, όπως η αυτοματοποιημένη ιεράρχηση  σε πραγματικό χρόνο, η αντιγραφή (replication) δεδομένων, η thin provisioning, η στιγμιοτύπων (snapshots) και η  κεντρική διαχείριση για πολλά τοπικά και απομακρυσμένα δίκτυα SAN
• Διαρκή λογισμικού που επιτρέπει στους πελάτες να πληρώνουν μόνο μία φορά για τα χαρακτηριστικά του λογισμικού, η οποία ισχύει ακόμη και στις αναβαθμίσεις hardware
• Ενιαία αποθήκευση με την ικανότητα διαχείρισης δεδομένων τύπου block και file, με το Fluid File System, από μια κονσόλα διαχείρισης
• Υπηρεσίες υποστήριξης παγκόσμιας κλάσης της εταιρείας που παρέχουν ένα συνδυασμό κεντρικής υποστήριξης και 24×7 παρακολούθησης του συστήματος, συμβάλλοντας στη βελτίωση των επιδόσεων και της σταθερότητας του συστήματος.

Πηγή: kathimerini.gr

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).