Νέα τεχνολογία με laser εντοπίζει αλκοόλ σε κινούμενα αυτοκίνητα

Μια νέα δημοσίευση στο περιοδικό of Applied Sensing περιγράφει μια συσκευή που μπορεί να ανιχνεύει τα ίχνη των ατμών της αλκοόλης σε κινούμενα αυτοκίνητα. Οι ερευνητές μάλιστα αναφέρουν ότι υπάρχουν υψηλές πιθανότητες να αποδειχθεί ένα πολύτιμο εργαλείο, για την ανίχνευση των μεθυσμένων οδηγών.

laser alcohol

Η συσκευή είναι το πνευματικό τέκνο των ερευνητών του Στρατιωτικού Πανεπιστημίου Τεχνολογίας (Military of ) της Βαρσοβίας στη Πολωνία.

Όπως αναφέρεται λεπτομερώς στο δελτίο τύπου του Journal of Applied Remote Sensing, η ανίχνευση είναι δυνατή από μακριά μέσω χημικών και βιολογικών ενώσεων που συμβαίνουν με τη βοήθεια των laser.

Οι επιστήμονες από το Στρατιωτικό Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο ισχυρίζονται ότι έχουν ήδη δοκιμάσει την laser συσκευή τους σε συνθήκες παρόμοιες με αυτές που υπάρχουν σε ένα δρόμο, και φαίνεται να έχουν πολύ ελπιδοφόρα αποτελέσματα.

Έτσι αναφέρουν ότι χρησιμοποιώντας την συσκευή κατάφεραν να ανιχνεύσουν με επιτυχία στις συγκεντρώσεις ατμών αλκοόλης ακόμα και στο χαμηλό επίπεδο του 0,1%.
Οι ατμοί αλκοόλης μέσα στο κινούμενο αυτοκίνητο που κατάφερε η laser συσκευή να ανιχνεύσει είχαν μια θερμοκρασία παρόμοια με εκείνη που έχουν οι ατμοί αλκοόλης που εκπνέει ένας οδηγός. Ως εκ τούτου, υποστηρίζουν ότι η συσκευή τους θα μπορούσε να βοηθήσει στον εντοπισμό των ατόμων που οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ.

  ΤheΤimes: 100.000 κλεμμένες κάρτες στο ....super market

Επιπλέον όπως αναφέρουν οι ερευνητές, “Στο μέλλον, μια παρόμοια τεχνολογία που θα αναπτυχθεί για την ανίχνευση διαφόρων άλλων χημικών ενώσεων, θα μπορεί να επιτρέπει την ανίχνευση οδηγών υπό την επήρεια άλλων τοξικών ουσιών.”

Το μόνο μειονέκτημα στη χρήση αυτής της συσκευής που μπορεί να προσδιορίσει τα αυτοκίνητα που περιέχουν ατμούς αλκοόλ είναι ότι η αστυνομία θα μπορούσε να σταματήσει αυτοκίνητα των οποίων οι οδηγοί είναι απόλυτα νηφάλιοι, αλλά ότι μεταφέρουν επιβάτες σε κατάσταση μέθης.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


8  +  1  =