Νέα μέτρα στα αεροδρόμια απαγορεύουν κλειστά smartphones

Μόνο ενεργοποιημένα και γενικότερα ηλεκτρονικές συσκευές; Οι ΗΠΑ φαίνεται ότι δεν σταματάνε να ανησυχούν για ενδεχόμενες τρομοκρατικές απειλές. Απόδειξη τα νέα μέτρα που εφαρμόστηκαν πριν από μερικές μέρες σε ορισμένες υπερπόντιες πτήσεις. Τα πρώτα τέτοια μέτρα ήρθαν με τις διαταγές του υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας Jeh Johnson, και σήμερα, η αμερικανική Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών (TSA) εξέδωσε δελτίο τύπου για επιπλέον πληροφορίες:

airport smartphones smartphones smartphones smartphones smartphones

“Δεδομένου ότι το επιβατικό κοινό δεν γνωρίζει, όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές θα ελέγχονται από τους υπαλλήλους ασφαλείας. Κατά την εξέταση ασφάλειας, οι υπάλληλοι θα μπορούν επίσης να ζητήσουν από τους ιδιοκτήτες να ενεργοποιήσουν ορισμένες συσκευές, όπως κινητά τηλέφωνα. Οι συσκευές που δεν θα μπορούν να ενεργοποιηθούν δεν θα επιτρέπονται στο αεροσκάφος. Ο ταξιδιώτης αυτός που κατέχει τέτοιες συσκευές θα πρέπει να υποβληθεί σε περαιτέρω έλεγχο.”

Το BBC News αναφέρει ότι τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας έρχονται σαν απάντηση σε αξιόπιστες πληροφορίες που αναφέρουν ότι η στη Συρία και την Υεμένη έχουν αναπτύξει εκρηκτικούς μηχανισμούς που μπορούν να αποφύγουν τους ελέγχους ασφαλείας του αεροδρομίου.

  Σχόλιο για την αντικατάσταση των κωδικών πρόσβασης

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι οι τρομοκράτες μπορεί να προσπαθήσουν να τους μεταφέρουν σε κάποιο επιβατικό αεροσκάφος χρησιμοποιώντας κάποιο τηλέφωνο, , laptop ή κάποια άλλη ηλεκτρονική συσκευή. Σύμφωνα με το Reuters, το της και το της Samsung χρειάζονται επιπρόσθετους ελέγχους ασφαλείας.

Όπως εξήγησε η TSA στο δελτίο τύπου, αν δεν είστε σε θέση να απενεργοποιήσετε την ηλεκτρονική συσκευή σας, κατόπιν αιτήματος των υπαλλήλων ασφαλείας, δεν θα σας επιτραπεί να επιβιβαστείτε στο αεροσκάφος, και μπορεί να καθυστερήσετε για επιπλέον ελέγχους, κάτι το οποίο θα μπορούσε να σας κάνει να χάσετε την πτήση σας.
Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι τα νέα μέτρα δεν ισχύουν σε όλα τα αεροδρόμια. Μέχρι σήμερα τα διεθνή αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας και της Γερμανίας έχουν επιβεβαιώσει ότι θα τα εφαρμόσουν. Για να δούμε αν έρθουν και στο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  25  =  34