Οι νέοι ARM επεξεργαστές σχεδιάζονται για τεχνική νοημοσύνη


Το 2018 αναμένονται στην αγορά οι νέοι ARM επεξεργαστές κινητών τηλεφώνων οι οποίοι θα είναι σχεδιασμένοι να τροφοδοτούν μηχανές με τεχνική νοημοσύνη (ΑΙ)

ARM

Η εταιρεία ARM παρουσίασε στην έκθεση Computex πέρυσι μια σειρά από επεξεργαστές smartphones οι οποίοι επικεντρωνόντουσαν σε VR λειτουργίες. Όπως θα έχετε παρατηρήσει όμως, η τεχνολογία της τεχνικής νοημοσύνης (AI) κερδίζει συνεχώς έδαφος και είναι μία από τις μεγάλες νέες τάσεις στον τομέα των κινητών φέτος. Δεν αποτελεί καθόλου έκπληξη το γεγονός ότι η ARM ωθεί τους επεξεργαστές της προς αυτήν την κατεύθυνση.

Πρώτα είναι ο πυρήνας του επεξεργαστή Cortex-A75, για τον οποίο η εταιρεία λέει ότι μπορεί να προσφέρει επιδόσεις επιπέδου laptop, χωρίς να καταναλώνει παραπάνω ηλεκτρική ισχύ από ό,τι οι υπάρχοντες επεξεργαστές κινητών τηλεφώνων. Η ARM υπόσχεται 50 τοις εκατό αύξηση στις επιδόσεις σε σχέση με τον παλαιότερο πυρήνα A73, ο οποίος θα μπορεί να στέκεται αξιοπρεπώς σε διεργασίες τεχνικής νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης.

Εν τω μεταξύ, η CPU A55 της ARM είναι λίγο λιγότερο ενδιαφέρουσα. Φαίνεται σίγουρα σαν μια ικανή αναβάθμιση, αν και λέγεται ότι είναι 2,5 φορές πιο αποτελεσματική σε δύναμη και την υπάρχουσα A53, ένα αξιοσημείωτο κέρδος για μια CPU μεσαίας κατηγορίας.

Και έπειτα υπάρχει και ο νέος πυρήνας γραφικών Mali-G72, που έρχεται στην θέση του G71. Η ARM αναφέρει ότι η νέα GPU είναι 17 τοις εκατό πιο αποτελεσματική σε διεργασίες μηχανικής μάθησης από τον επεξεργαστή που αντικαθιστά. Αυτό είναι προφανώς μεγάλη είδηση ​​για τους κατασκευαστές συσκευών που επιθυμούν να ενσωματώσουν περισσότερες πληροφορίες στα κινητά τους, αλλά μην ξεχνάμε ότι η G72 μπορεί να χειριστεί μια χαρά τις ανάγκες των νέων παιχνιδιών και των εφαρμογών VR.

Το μόνο μειονέκτημα σε όλες αυτές τις ανακοινώσεις; Θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το 2018, όταν αυτοί οι πυρήνες επεξεργαστών θα αρχίσουν να τοποθετούνται σε συσκευές που πραγματικά μπορούμε να αγοράσουμε.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news