Οι νέοι ARM επεξεργαστές σχεδιάζονται για τεχνική νοημοσύνη

Το αναμένονται στην αγορά οι νέοι ARM επεξεργαστές κινητών τηλεφώνων οι οποίοι θα είναι σχεδιασμένοι να τροφοδοτούν μηχανές με νοημοσύνη (ΑΙ)

ARM

Η εταιρεία ARM παρουσίασε στην έκθεση Computex πέρυσι μια σειρά από επεξεργαστές smartphones οι οποίοι επικεντρωνόντουσαν σε VR . Όπως θα έχετε παρατηρήσει όμως, η τεχνολογία της τεχνικής νοημοσύνης (AI) κερδίζει συνεχώς έδαφος και είναι μία από τις μεγάλες νέες τάσεις στον τομέα των κινητών φέτος. Δεν αποτελεί καθόλου έκπληξη το γεγονός ότι η ARM ωθεί τους επεξεργαστές της προς αυτήν την κατεύθυνση.

Πρώτα είναι ο πυρήνας του επεξεργαστή Cortex-A75, για τον οποίο η εταιρεία λέει ότι μπορεί να προσφέρει επιδόσεις επιπέδου laptop, χωρίς να καταναλώνει παραπάνω ηλεκτρική ισχύ από ό,τι οι υπάρχοντες επεξεργαστές κινητών τηλεφώνων. Η ARM υπόσχεται 50 τοις εκατό αύξηση στις επιδόσεις σε σχέση με τον πυρήνα A73, ο οποίος θα μπορεί να στέκεται αξιοπρεπώς σε διεργασίες τεχνικής νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης.

Εν τω μεταξύ, η A55 της ARM είναι λίγο λιγότερο ενδιαφέρουσα. Φαίνεται σίγουρα σαν μια ικανή , αν και λέγεται ότι είναι 2,5 φορές πιο αποτελεσματική σε δύναμη και την υπάρχουσα A53, ένα αξιοσημείωτο κέρδος για μια CPU μεσαίας κατηγορίας.

  Ο πηγαίος κώδικας για το BIOS 12ης γενιάς Alder Lake κυκλοφορεί στο διαδίκτυο

Και έπειτα υπάρχει και ο νέος πυρήνας γραφικών Mali-G72, που έρχεται στην θέση του G71. Η ARM αναφέρει ότι η νέα GPU είναι 17 τοις εκατό πιο αποτελεσματική σε διεργασίες μηχανικής μάθησης από τον επεξεργαστή που αντικαθιστά. Αυτό είναι προφανώς μεγάλη είδηση ​​για τους κατασκευαστές συσκευών που επιθυμούν να ενσωματώσουν περισσότερες πληροφορίες στα κινητά τους, αλλά μην ξεχνάμε ότι η G72 μπορεί να χειριστεί μια χαρά τις ανάγκες των νέων παιχνιδιών και των εφαρμογών VR.

Το μόνο μειονέκτημα σε όλες αυτές τις ανακοινώσεις; Θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το 2018, όταν αυτοί οι πυρήνες επεξεργαστών θα αρχίσουν να τοποθετούνται σε που πραγματικά μπορούμε να αγοράσουμε.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


9  +  1  =