Πως να τρέξετε τον Google Chrome (και όχι μόνο) σε Windows 10 S

Σε παλαιότερη μας δημοσίευση αναφέραμε ότι θα είναι αδύνατον να τρέξετε τον Chrome στο λειτουργικό Windows 10 S. Η Google είναι μια από τις λίγες μεγάλες που δεν αναπτύσσει εφαρμογές για τα Windows 10, παρόλο που υπάρχει σαφής ζήτηση για διάφορα προγράμματα που δεν υπάρχουν στο Windows Store, όπως το Google Chrome, ή το Gmail.

Η απόφαση της Google να παραμείνει μακριά από τα Windows 10 μπορεί να σχετίζεται με τους περιορισμούς της Microsoft που επηρεάζουν τα προγράμματα περιήγησης που δημοσιεύονται στο Windows Store. Όμως όπως φαίνεται τελικά ο Google Chrome μπορεί να φτάσει στο Windows 10 χωρίς τη βοήθεια της εταιρείας που τον αναπτύσσει.

Η Citrix κυκλοφόρησε μια εφαρμογή ειδικά για το Windows 10 S, μέσω του Windows Store. Η συγκεκριμένη εφαρμογή καθιστά δυνατή την εκτέλεση λογισμικού , στο λειτουργικό Windows 10 S που τρέχει μόνο εφαρμογές από το Windows Store.Windows 10 S

Ονομάζεται Citrix Receiver, και είναι μια universal εφαρμογή, οπότε λειτουργεί όχι μόνο σε υπολογιστές, αλλά και σε smartphones και φέρεται να υποστηρίζει ακόμη και το στα Windows 10 Mobile. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να τρέξετε Win32 σε λειτουργία Continuum, κάτι το οποίο θα επιτρέπει στους να εκκινήσουν το Google Chrome όταν εργάζονται σε μια μεγαλύτερη χρησιμοποιώντας τα τηλέφωνά τους για να τροφοδοτήσουν το σύστημα.

  Η ψηφιακή ασφάλεια και οι διαφορετικές γενιές

“Τα Windows 10 S είναι ένα κλειδωμένο λειτουργικό σύστημα που εκτελεί τις εφαρμογές που παρέχονται μόνο από το Windows Store. Αυτό σημαίνει ότι πολλές υπάρχουσες εφαρμογές Win32, οι οποίες δεν έχουν μεταφερθεί ακόμα στο κατάστημα, δεν θα τρέχουν τοπικά στα Windows 10 S”, δήλωσε σήμερα η Citrix σε μια δημοσίευση στο blog τους.

“Ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτές τις κρίσιμες επιχειρηματικές εφαρμογές Win 32 είναι μέσω του Citrix XenApp και του XenDesktop. Ο Citrix Receiver ανοίγει την πόρτα για να τρέξετε εφαρμογές Win 32 στα Windows 10 S. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να τρέξετε τις εφαρμογές σας που είναι κρίσιμες για την επιχείρησή σας και σας δίνει την ευελιξία να τρέχετε οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα περιήγησης όπως το Chrome ή άλλη μηχανή αναζήτησης στο πρόγραμμα περιήγησης, απλά, με ασφάλεια, και οικονομικά, στο Windows 10 S. ”

Να υπενθυμίσουμε ότι το Windows 10 S είναι ένα λειτουργικό σύστημα που απευθύνεται ειδικά για την αγορά της εκπαίδευσης και περιορίζεται σε εφαρμογές που δημοσιεύονται στο Windows Store. Αυτό σημαίνει ότι το λογισμικό Win32 δεν μπορεί να εκτελεστεί σε αυτή την έκδοση του λειτουργικού συστήματος, εκτός αν κυκλοφορήσει μέσω του Store ή μεταφερθεί με το Project Centennial.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  57  =  62