Νέο Opera 67 stable με πολλαπλούς χώρους εργασίας


Κυκλοφόρησε το Opera 67 σε σταθερή έκδοση, σήμερα 25 Φεβρουαρίου 2020. Είναι διαθέσιμο για όλα τα υποστηριζόμενα λειτουργικά συστήματα ως ενημερωμένη έκδοση του υπάρχοντος προγράμματος περιήγησης ή ως νέα εγκατάσταση.

Οι χρήστες του Opera που επιθυμούν να μεταβούν στο Opera 67 μπορούν να κάνουν πληκτρολογώντας την διεύθυνση opera://update ώστε να εκτελεστεί αυτόματα ο έλεγχος ενημερώσεων. Το πρόγραμμα περιήγησης θα παραλάβει τη νέα έκδοση και θα την εγκαταστήσει μόνο του.

Το μεγάλο νέο χαρακτηριστικό του Opera 67 ονομάζεται “Χώροι Εργασίας”. Οι χώροι εργασίας είναι μια προσπάθεια να βελτιωθεί η διαχείριση των καρτελών στο πρόγραμμα περιήγησης. Βασικά, αυτό που σας επιτρέπει να κάνετε, είναι να τοποθετήσετε καρτέλες σε διάφορους χώρους εργασίας έτσι ώστε πηγαίνοντας σε ένα χώρο εργασίας να αποκτάτε ταυτόχρονη πρόσβαση σε ένα υποσύνολο ανοιχτών καρτελών.

Το Opera 67 εμφανίζει τους χώρους εργασίας στην αριστερή πλευρική γραμμή του προγράμματος περιήγησης. Με ένα κλικ μεταβαίνει στον επιλεγμένο χώρο εργασίας. Κάθε φόρα που αλλάζετε χώρο θα βλέπετε και ένα νέο tabbar να φορτώνεται. Αν μάλιστα έχετε ήδη ορίσει κάποιες καρτέλες σε αυτούς τους χώρους εργασίας με κάθε εναλλαγή χώρων θα βλέπετε και τις καρτέλες που ανήκουν σε αυτόν το χώρο.

Οι χρήστες του Opera 67 μπορούν να δημιουργούν έως και πέντε διαφορετικούς χώρους εργασίας. Αυτό γίνεται με ένα κλικ στο μενού της πλευρικής γραμμής (οι τρεις τελείες στο κάτω μέρος της πλαϊνής γραμμής).

Εκεί θα βρείτε και την επιλογή για να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία, αν δεν την θέλετε, ή ακόμα και να διαγράψετε ένα ολόκληρο χώρο εργασίας με όσες καρτέλες περιέχονται μέσα σε αυτόν. Είναι επίσης δυνατό να αλλάξετε το όνομα ενός χώρου εργασίας και να χρησιμοποιήσετε ένα διαφορετικό εικονίδιο από μια συλλογή εικονιδίων για αυτή την δουλειά.

Επιπλέον το Opera 67 ήρθε με μια επανασχεδιασμένη επιλογή για να μεταβείτε κυκλικά από την μία καρτέλα στην άλλη χρησιμοποιώντας το Ctrl-Tab. Με αυτό τον τρόπο οι καρτέλες σας εμφανίζονται ως μικρογραφίες στην οθόνη και στη συνέχεια μπορείτε να επιλέξετε αυτήν που επιθυμείτε.

Υπάρχει επίσης και μια νέα επιλογή για την προσθήκη επεκτάσεων στην πλευρική γραμμή του προγράμματος. Ένα κλικ στο κουμπί “προσθήκη περισσότερων” στην πλαϊνή μπάρα ανοίγει το κατάστημα επεκτάσεων που απευθύνεται στο πρόγραμμα περιήγησης.

Το Opera 67 φυσικά συνεχίζει να υποστηρίζει δωρεάν VPN που αν και εντελώς δωρεάν είναι πάρα πολύ γρήγορο. Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, βελτιώθηκε η λειτουργικότητα του pop-out βίντεο με ένα νέο κουμπί επόμενου κομματιού.

Μπορείτε να κατεβάσετε την τελευταία έκδοση του προγράμματος περιήγησης Opera 67 από την ιστοσελίδα της εταιρείας.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous Post

Adware & stalkerware: Αυξανόμενες απειλές για smartphone

Next Post

Manjaro Linux 19.0 εύκολο Linux για όλους