Ποια Ελληνίδα uploader καταζητείται από την Interpol;

Ναι Ελληνίδα Uploader καταζητούμενη της Interpol! Σχεδόν μια δεκαετία μετά το κλείσιμο της δημοφιλής πειρατικής ιστοσελίδας Ninjavideo από τη κυβέρνηση των ΗΠΑ, μια από τους βασικούς κατηγορούμενους ακόμα καταζητείται.

Η υπόθεση οδήγησε σε πολλές ποινές φυλάκισης αλλά οι αρχές δεν έχουν παραιτηθεί και αναζητούν την τελευταία ύποπτο, η οποία εμφανίζεται και στη λίστα των καταζητούμενων εγκληματιών της Interpol!NinjaVideo Interpol

Πέντε χρόνια πριν, πολλά από τα άτομα που είχαν σχέση με το video streaming και download site NinjaVideo συνελήφθησαν από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων και συνωμοσία.

Η υπόθεση-ορόσημο οδήγησε σε πολλές καταδικαστικές αποφάσεις, συμπεριλαμβανομένης και μιας ποινής φυλάκισης 22 μηνών για την ιδρυτή του site, Hana Beshara.
Η Beshara, η οποία έλαβε την μεγαλύτερη ποινή, αφέθηκε ελεύθερη το περασμένο καλοκαίρι. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι η υπόθεση έχει κλείσει.

Μια από τους κατηγορούμενους, μέλος του NinjaVideo, είναι και Ελληνίδα Ζωή Μερτζάνη. Η Μερτζάνη, γνωστή και ως “Tik,” φέρεται να ήταν μια από τους πιο δραστήριους uploaders της ιστοσελίδας.

  System Rescue CD 6.0.0 ISO διαθέσιμο για λήψη

Ωστόσο, παρά τις καταδικαστικές αποφάσεις αλλά και συμφωνίες συμβιβασμού, η Ελληνίδα δεν έχει συλληφθεί ακόμα.

Η Ζωή είναι πλέον 40 χρονών και αυτή τη στιγμή εμφανίζεται στην λίστα των Wanted της Interpol. Η Interpοl εξέδωσε μια λεγόμενη “κόκκινη ειδοποίηση” για την πρώην uploader του Ninjavideo.

http://www.interpol.int/notice/search/wanted/2011-59074

interpolzoi

Σύμφωνα με το TorrentFreak, η Μερτζάνη είναι το μόνο πρόσωπο που συνδέεται με μια streaming και downloading σελίδα και υπάρχει στην ιστοσελίδα της Ιντερπόλ.

Η υπόθεση Ninjavideo υπήρξε μία από τις πιο εξέχουσες επιτυχίες της κυβέρνησης των ΗΠΑ και αν συλληφθεί η Μερτζάνη και εκδοθεί, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης αρκετών μήνες, με βάση τις προηγούμενες καταδίκες.

Την σκληρότερη ποινή την είχε η ιδρύτρια του NinjaVideo Hana Beshara, και ήταν 22 μήνες φυλάκιση με πρόστιμο 210.000 δολαρίων σαν αποζημίωση στην MPAA. Ο συνεργάτης διαχειριστής Matthew Smith καταδικάστηκε με 14 μήνες φυλάκιση και διατάχθηκε να πληρώσει πάνω από 172.000 δολάρια.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


29  +    =  32