Το NIST αναζητεί αλγόριθμους κρυπτογράφησης που αντέχουν

Το Εθνικό Ινστιτούτο Προτύπων και Τεχνολογίας (National of and ή ) των Ηνωμένων Πολιτειών εξέδωσε μια ανακοίνωση που αναφέρει ότι αναζητεί υποψήφιους μετα-κβαντικούς αλγόριθμους.

Το Ινστιτούτο (NIST), βέβαια ανησυχεί προκαταβολικά για την τύχη της κρυπτογράφησης μετά την κυκλοφορία κβαντικών υπολογιστικών συστημάτων που θα είναι σε θέση να σπάνε κάθε κλειδί κρυπτογράφησης σε ελάχιστους χρόνους. NIST

Ο οργανισμός εξηγεί στην ανακοίνωσή του, ότι μόλις αυτά τα υπολογιστικά συστήματα γίνουν ευρέως διαθέσιμα, “θα έθεταν σε σοβαρό κίνδυνο την εμπιστευτικότητα και την ακεραιότητα των ψηφιακών επικοινωνιών στο Διαδίκτυο και αλλού.”

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση όπως καταλάβατε προσκαλεί επιστήμονες προγραμματιστές για την ανάπτυξη “νέων πρότυπων δημόσιων κλειδιών κρυπτογράφησης, ψηφιακές υπογραφές, και γενικότερα αλγόριθμους που θα είναι ικανοί να προστατεύουν ευαίσθητες κυβερνητικές πληροφορίες ακόμη και μετά την ευρεία κυκλοφορία των κβαντικών υπολογιστών.”

Το NIST υπολογίζει ότι θα έχει κάτι χρήσιμο μέσα σε ένα χρόνο, και έθεσε ως προθεσμία την 30η Νοεμβρίου του . Μέχρι τότε μπορείτε να υποβάλετε τις προτάσεις σας.

  KB5020435 για Windows 10 διορθώνει προβλήματα σύνδεσης

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι αν εγκρίνει κάποια πρόταση, αυτή δεν θα κυκλοφορήσει άμεσα στο ευρύ κοινό, καθώς θα χρειαστεί τουλάχιστον 20 χρόνια δοκιμών.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο: “Ιστορικά, χρειάζονται σχεδόν δύο δεκαετίες για την ανάπτυξη σύγχρονων δημόσιων υποδομών των κλειδιών κρυπτογράφησης μας.”

http://csrc.nist.gov/groups/ST/post-quantum-crypto/

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


67  +    =  76