Νο Limits: TEDxKalamata, σε αρχαίο θέατρο, χωρίς Internet δεν γίνεται

Ζωντανά θα μεταδίδει το TEDxKalamata με τίτλο «Όρια» από το θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης η Cosmote το Σάββατο 7 Ιουνίου 2014. Σε συνεργασία με τον ΟΤΕ, θα καλύψουν μαζί όλες οι τηλεπικοινωνιακές ανάγκες των αναμενόμενων 2.000 επισκεπτών, ξεπερνώντας «τα όρια» που θέλουν έναν επαρχιακό αρχαιολογικό χώρο να μην έχει πρόσβαση στο Internet.

TEDxKalamata

Την δυνατότητα δωρεάν ασύρματης πρόσβασης στο Ίντερνετ καλύπτει το ασύρματο δίκτυο Wi-Fi που έχει στηθεί στον αρχαιολογικό χώρο, ειδικά για το TEDxKalamata. Το δίκτυο Wi-Fi καλύπτει την είσοδο, το κυλικείο, το αρχαίο θέατρο και ένα σημείο προωθητικής ενέργειας της Cosmote.

Όπως εξηγεί στο tech.in.gr η εταιρεία, στήθηκε ένα ευρύ δίκτυο WLAN που αποτελείται από 29 σημεία πρόσβασης της Cisco, με υποστήριξη των πρωτοκόλλων 802.11 a/g/n -το 802.11g λειτουργεί στην συχνότητα των 2,4GHz και το 802.11a στα 5 GHz, με το 802.11n να μπορεί να λειτουργήσει σε αμφότερες τις μπάντες. Τα εν λόγω access point δίνουν τη δυνατότητα πρόσβασης στο WLAN σε μεγάλη ποικιλία συσκευών (laptop, tablet, smartphone), με ανώτερες ταχύτητες μέχρι 250Mbps, ενώ έχουν ληφθεί υπόψη τα επιτρεπόμενα όρια ακτινοβολίας σύμφωνα με το ETSI.

  Lockdown: Το Υπουργείο ζητά να αποφύγετε την χρήση Internet από τις 9 έως τις 6

Η διαχείριση και ο έλεγχος του WLAN δικτύου, για μέγιστη αποδοτικότητα, γίνεται κεντρικά μέσω δυο Wireless Controller που έχουν εγκατασταθεί στο χώρο. Η μετάδοση της κίνησης γίνεται μέσω τοπικού ασύρματου δικτύου μικροκυματικών ζεύξεων Ethernet μέχρι τον κοντινό σταθερό κόμβο του ΟΤΕ για το Internet feed.

Το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας της Cosmote ενισχύθηκε περαιτέρω για τις ανάγκες της διοργάνωσης έως τα 75Mbps. Για να γίνει αυτό έχει αποσταλεί κινητός σταθμός βάσης 2G, 3G και τέταρτης γενιάς 4G στον αρχαιολογικό χώρο. Τόσο ο σταθμός 4G όσο και το δίκτυο μετάδοσης έχουν παραμετροποιηθεί έτσι ώστε οι προσφερόμενες ταχύτητες να δύναται να αγγίξουν τα 75Mbps.

Ευρυζωνικό Ίντερνετ στο Μαυρομάτι και στα Ζερμπίσια
Όπως σημειώνει ο Όμιλος ΟΤΕ, στο γενικότερο πλαίσιο αναβάθμισης του δικτύου του, σχεδίασε και υλοποίησε ειδικό έργο για την ανάπτυξη ευρυζωνικού δικτύου πρόσβασης στην αρχαία Μεσσήνη.

Πρόκειται για ένα μακροχρόνιο έργο μέσω του οποίου παρέχονται υψηλών προδιαγραφών σταθερές ευρυζωνικές υπηρεσίες, ακόμα και σε δύσκολα προσβάσιμους και μικρότερους οικισμούς της ευρύτερης περιοχής.

  DuoSkin από το MIT: τατουάζ για τον έλεγχο συσκευών

Αυτό το έργο σταθερής ευρυζωνικότητας στην περιοχή βρίσκεται σε εξέλιξη. Σήμερα έχει ολοκληρωθεί στις περιοχές των οικισμών Μαυρομάτι (πλησίον του αρχαιολογικού χώρου της Μεσσήνης) και Ζερμπίσια, των οποίων οι κάτοικοι πλέον μπορούν να απολαμβάνουν σταθερές ευρυζωνικές συνδέσεις υψηλής ταχύτητας και αξιοπιστίας.

in

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


2  +  7  =