Πώς και γιατί να κάνετε reset στο cache του Windows Store

Το Windows Store είναι ένας νέος τρόπος για να εγκαταστήσετε λογισμικό στα Windows 8 και πάνω. Σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε και να ενημερώσετε τα μοντέρνα Apps με 1 κλικ. Από προεπιλογή, το Windows Store έχει οριστεί να ενημερώνει τις εφαρμογές αυτόματα. Το νέο λειτουργικό σύστημα κρατάει cached κάποιες λεπτομέρειες για τις εγκατεστημένες και τις διαθέσιμες εφαρμογές για να επιταχυνθεί η διαδικασία της περιήγησης τους αλλά και η βελτίωση της ανταπόκρισης του app Store.

windows store

Ωστόσο, μερικές φορές το app Store αποτυγχάνει να ενημερώσει τις εφαρμογές ή μπορεί επίσης να μην είναι σε θέση να εγκαταστήσει νέες. Αν το Windows Store δεν λειτουργεί στον υπολογιστή σας τότε είναι πολύ πιθανόν να χρειάζεται να επαναφέρετε (διαγραφή) τη μνήμη cache που χρησιμοποιεί.

Είναι πολύ εύκολο να επαναφέρετε τα cache του Store. Τα Windows 8 έρχονται με ένα ενσωματωμένο εργαλείο, το wsreset.exe. Απλά το τρέχετε και είστε έτοιμοι.

Πατήστε τα πλήτρα Win + R μαζί στο πληκτρολόγιό σας για να ανοίξετε ένα παράθυρο Run.
Πληκτρολογήστε το ακόλουθο στο πλαίσιο του Run:

wsreset

Πατήστε το πλήκτρο Enter.

  Microsoft: τα σχέδια της για την ενίσχυση ασφαλείας στα Windows 10

wsreset

Το εργαλείο WSreset θα καθαρίσει το cache του Store. Η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει μερικά λεπτά. Μετά από αυτό, το Windows Store θα ανοίξει και πάλι και θα είστε σε θέση να ενημερώσετε ή να εγκαταστήσετε εφαρμογές.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω email

Το email σας για την αποστολή κάθε νέας δημοσίευσης

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

5  +  3  =  

Previous Story

Νο Limits: TEDxKalamata, σε αρχαίο θέατρο, χωρίς Internet δεν γίνεται

Next Story

Θεσσαλονίκη: Στoυς χάρτες της Google η πόλη