NSA Το Skynet δεν υπάρχει μόνο στις ταινίες Terminator

Όποιος έχει δει τις ταινίες , γνωρίζει ότι το , είναι ένα πρόγραμμα μαζικής καταστροφής. Σενάριο επιστημονικής φαντασίας; Να όμως που το Skynet φαίνεται να υπάρχει στην πραγματικότητα σαν ένα πρόγραμμα της NSA. terminator skynet nsa

Όπως αναφέρει το Wired σήμερα, η NSA έχει ένα πρόγραμμα που ονομάζεται Skynet, αλλά σε αντίθεση με το αυτόνομο, σύστημα άμυνας του Terminator που με μια πυρηνική επίθεση καταστρέφει το μεγαλύτερο μέρος της ανθρωπότητας, είναι ένα πρόγραμμα επιτήρησης που χρησιμοποιεί τα τηλεφωνικά μεταδεδομένα για να εντοπίσει τη θέση των δραστηριοτήτων των υπόπτων για τρομοκρατία.

Ένας δημοσιογράφος του Al Jazeera μάλιστα, ήταν σύμφωνα με πληροφορίες ένας από τους στόχους της υπηρεσίας.document-redacted2-article-display-b

Ο Ahmad Muaffaq Zaidan, επικεφαλής του γραφείου της Al Jazeera στο Ισλαμαμπάντ, ήταν υπό παρακολούθηση από το Skynet αφού οι αμερικάνικες μυστικές υπηρεσίες τον θεωρούσαν πιθανό μέλος της . Ο Σύριος Zaidan κατάφερε να κάνει μια σειρά από αποκλειστικές συνεντεύξεις με ανώτερα στελέχη της Al Qaeda, συμπεριλαμβανομένου και του ίδιου του .interview

Το πρόγραμμα Skynet χρησιμοποιεί την τοποθεσία του τηλεφώνου και τα μεταδεδομένα των κλήσεων για τον εντοπισμό ύποπτων και την παρακολούθηση των επικοινωνιακών τους συνηθειών, σύμφωνα με μια διαφάνεια του που δημοσιεύτηκε από το Intercept. Η διαφάνεια που διέρρευσε προέρχεται από τα αρχεία του .

Η παρουσίαση δείχνει ότι το Skynet αναζητά συνδέσεις με τρομοκρατικές που βασίζονται σε ερωτήματα όπως «ποιος έχει ταξιδέψει από το Peshawar στο Faisalabad ή στο Lahore (και πίσω) τον τελευταίο μήνα; Ποιον καλεί όταν φτάνει στον προορισμό του;” Το Skynet φαίνεται επίσης να αναζητάει για ύποπτες συμπεριφορές, όπως όταν κάποιος αλλάζει συνεχώς ή το τηλέφωνο του λαμβάνει μόνο εισερχόμενες κλήσεις.

  VirtualBox 7.0.0 final

Ο στόχος του προγράμματος της NSA, ήταν ή είναι είναι να εντοπίσει άτομα που μετακινούνται σύμφωνα με τα σχέδια της Al Qaeda οι οποίοι χρησιμοποιούνται για να μεταφέρουν πληροφορίες μεταξύ των ανώτερων ηγετών της ομάδας.

Το πρόγραμμα παρακολουθούσε τον Zaidan επειδή οι κινήσεις του και οι αλληλεπιδράσεις του με την Al Qaeda και τους ηγέτες των Ταλιμπάν ήταν πολύ ύποπτες και προσυμφωνημένες.TravelPatterns

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η NSA έχει και ένα δεύτερο πρόγραμμα που μοιάζει με το Skynet του Terminator. Ονομάζεται Monstermind, όπως αναφέρει ο Edward Snowden.

Το πρόγραμμα Monstermind, όπως και η κινηματογραφική εκδοχή του Skynet, είναι ένα σύστημα επιτήρησης άμυνας που μπορεί άμεσα και αυτόνομα να εξουδετερώσει ξένες κυβερνοεπιθέσεις εναντίον των ΗΠΑ.

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος οι αλγόριθμοι καθαρίζουν τους τόνους μεταδεδομένα που έχουν συλλεχθεί από την υπηρεσία, τα αναλύουν και μπορούν να αναγνωρίσουν την κανονική κυκλοφορία δικτύου από την ανώμαλη ή την κακόβουλη κίνηση. Οπλισμένοι με αυτή τη γνώση, οι πράκτορες της NSA θα μπορούσαν άμεσα και αυτόνομα να εντοπίσουν και να μπλοκάρουν μια ξένη διαδικτυακή απειλή.

Ο Snowden ανέφερε επίσης, ότι το Monstermind θα μπορούσε μια μέρα να ξεκινήσει επιθέσεις αυτόματα, χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση, ενάντια στους επιτιθέμενους.

Ακούγεται πολύ σαν το Skynet του Terminator, δεν νομίζετε;

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).