NSA: χαμηλό προφίλ στα φετινά συνέδρια hacker Black Hat και Def Con

Ο ναύαρχος Mike Rogers νέος Διευθυντής της NSA δεν έλαβε πρόσκληση φέτος σε κανένα από τα δύο σημαντικά hacking συνέδρια (Black Hat και Def Con) όπως έγινε πέρυσι με τον προκάτοχό του Keith Alexander στο Def Con.

US-POLITICS-NSA-CYBER-ROGERS

Έτσι ενώ οι hackers προετοιμάζονται για να συγκεντρωθούν στο Λας Βέγκας, η ηγεσία της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας των ΗΠΑ, μάλλον δεν θα κάνει το ταξίδι.

Ο Vanee Vines, εκπρόσωπος της NSA επιβεβαίωσε την απουσία του Rogers από τα συνέδρια, και ανέφερε ότι δεν γνώριζε αν είχε λάβει προσκλήσεις για τα συνέδρια. Ανέφερε επίσης ότι δεν γνωρίζει αν θα παραστεί κάποιο άλλο επιτελικό στέλεχος της NSA.

Μια εκπρόσωπος του Black Hat, η Meredith Corley, δήλωσε ότι “συναντιόμαστε για να συνομιλήσουμε όλα τα μέλη της κοινότητας ασφάλειας, τόσο της δημόσιας όσο και της ιδιωτικής. Φέτος δεν καλέσαμε το ναύαρχο Mike Rogers.”

Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ θα έχουν βέβαια κάποια εκπροσώπηση. Κεντρικός ομιλητής στο Black Hat, το οποίο ξεκινάει το Σάββατο, θα είναι ο Dan Geer, ένας ειδικός σε θέματα ασφάλειας πληροφοριών που υπηρετεί σήμερα σαν αρχηγός ασφαλείας της In-Q-Tel, τον τεχνολογικό βραχίονα που έχει επενδύσει η CIA και η ευρύτερη κοινότητα των υπηρεσιών πληροφοριών.

  AMD Ryzen 5000 νέα σειρά επεξεργαστών (Zen 3)

Οι αντιπρόσωποι του Def Con μέσω του ιδρυτή του συνεδρίου Jeff Moss κάλεσαν δημοσίως τους υπαλλήλους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να κάνουν ένα “time out” και να μείνουν μακριά. (Ο Moss είναι μέλος του Τμήματος συμβουλευτικής επιτροπής Εσωτερικής Ασφάλειας.)

Να υπενθυμίσουμε ότι ο προκάτοχος του Rogers, Keith Alexander, έκανε μια εμφάνιση στο Def Con το 2012 προτρέποντας “τους καλύτερους της κοινότητας” να δουλέψουν για την NSA και στρατιωτική δίδυμη αδερφή της, US. Cyber ​​Command, ενώ υπάλληλοι της υπηρεσίας μοίραζαν φυλλάδια στους συμμετέχοντες.

Υπενθυμίζουμε την ομιλία του Keith Alexander γιατί τότε είχε απαντήσει σε μια ερώτηση από το ακροατήριο λέγοντας, “η ιστορία που αναφέρει ότι έχουμε εκατομμύρια ή και εκατοντάδες εκατομμύρια φακέλους από παρακολουθήσεις είναι απολύτως ψευδής.”
Η τεχνολογική κοινότητα όμως φαίνεται να παρακολουθεί και να αντιδρά. Η “γείωση” βέβαια των υπηρεσιών πληροφοριών μπορεί να είναι μια αντίδραση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν κυβερνητικοί hackers στο συνέδριο, ή ότι πάντα οι μυστικές υπηρεσίες θα αναζητούν προσωπικό από τους συμμετέχοντες.
Τουλάχιστον όσο είναι εκεί θα έχουν και την ευκαιρία να ακούσουν τις παρουσιάσεις του Electronic Frontier Foundation και του ACLU που θα μιλήσουν σε θέματα όπως “Τυφλώστε το κράτος επιτήρησης” και “Η χρονιά της ψηφιακής ελευθερίας των πολιτών”, ή στα αγγλικά αντίστοιχα “Blinding the surveillance state” και “The year in digital civil liberties”.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


2  +  3  =