Ερώτηση για την συλλογή δεδομένων από το Oculus Rift


Η κυκλοφορία του Oculus Rift είναι η πρώτη μεγάλη στιγμή του ερχομού της εικονικής πραγματικότητας, αλλά, παρά τη σταθερή υποδοχή από τους χρήστες, οι πολιτικές της εταιρείας είναι υπό αμφισβήτηση, όσον αφορά τη συλλογή δεδομένων και τον τρόπο που σέβεται την ιδιωτική ζωή των ατόμων που χρησιμοποιούν τη συσκευή.spy Oculus Rift

Ο Al Franken, ένας Δημοκρατικός γερουσιαστής των ΗΠΑ, ανήρτησε μια δημόσια επιστολή που απευθύνεται στον Brendan Iribe, τον διευθύνων σύμβουλο της Oculus Rift. Με την επιστολή ζητάει να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες για τον τρόπο που η εταιρεία συλλέγει, αποθηκεύει τα δεδομένα και στη συνέχεια πως μοιράζονται αυτές πληροφορίες που συλλέγονται από τους χρήστες με άλλες εταιρείες.

 

Η κύρια ανησυχία φαίνεται να είναι η διασύνδεση της συσκευής της εικονικής πραγματικότητας με το Facebook, κάτι το οποίο θα μπορούσε να επιτρέψει στο μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο να αποκτήσει ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες από τα μέλη του και στη συνέχεια να τα χρησιμοποιήσετε για την καλύτερη στόχευση περιεχομένου και διαφημίσεων.

Ο Al Franken αναφέρει:

“Πιστεύω ότι οι Αμερικανοί έχουν το θεμελιώδες δικαίωμα της ιδιωτικής ζωής και το δικαίωμα αυτό συμπεριλαμβάνει την πρόσβαση του ατόμου σε πληροφορίες για τα δεδομένα που συλλέγονται από αυτούς, το πώς επεξεργάζονται και ποια δεδομένα μοιράζονται με άλλες εταιρείες. Καθώς η τεχνολογία της εικονικής πραγματικότητας εξελίσσεται, θα ήθελα να σας ζητήσω την παροχή περισσότερων πληροφορούν για το Rift και πώς η Oculus ασχολείται με τα θέματα της προστασίας της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας.”

 

Ο γερουσιαστής παραδέχεται από την άλλη (σαν γνήσιος διπλωμάτης), ότι η κοινή χρήση πληροφοριών που συλλέγονται μπορούν να βελτιώσουν την εμπειρία της εικονικής πραγματικότητας, αλλά θέλει να βεβαιωθεί ότι οι μέθοδοί προστασίας είναι επαρκείς.

Το αρκετά υποκριτικό μήνυμα σε αυτή την ιστορία είναι ότι ένας κυβερνητικός ανησυχεί για την προστασία των προσωπικών δεδομένων που ίσως κινδυνεύει από μια συσκευή εικονικής πραγματικότητας όταν η υπηρεσία πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών NSA, συλλέγει τα πάντα.

Να αναφέρουμε ότι το Oculus Rift δεν είναι η μοναδική συσκευή εικονικής πραγματικότητας.

Το φθινόπωρο η Sony ετοιμάζεται να διαθέσει το PlayStation VR, το οποίο αναμένεται να κανει θραύση στην αγορά με μεγαλύτερες συνολικές πωλήσεις, δεδομένου ότι συνδέεται με την ήδη επιτυχημένη σειρά PlayStation 4.

Έτσι ο Al Franken για τους δικούς του λόγους (βλέπε ψήφοι) μπορεί να “ανησυχεί” για τη σχέση μεταξύ της Oculus Rift και του Facebook, αλλά και άλλες εταιρείες που ετοιμάζουν συσκευές εικονικής πραγματικότητας θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να μοιράζονται προσωπικά δεδομένα σε τρίτους.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news