Όλο και πιο ευάλωτοι οι Mac απέναντι σε ψηφιακές απειλές

Παλαιότερα, ένα από τα πλέον γνωστά θεωρούμενα «πλεονεκτήματα» των υπολογιστών Mac της  στα μάτια των καταναλωτών ήταν ότι είχαν «ανοσία» στις περισσότερες ψηφιακές απειλές (malware, ιοί κλπ). Ωστόσο, αυτό έχει αρχίσει να αλλάζει τα τελευταία χρόνια.

macbook-ypologistis-mac

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΕ, σύμφωνα με έρευνα της Kaspersky Lab και της B2B International, το 26% των Ευρωπαίων χρηστών, που δήλωσε ότι οι desktop υπολογιστές Apple ήταν η βασική συσκευή τους για πρόσβαση στο Διαδίκτυο, και το 15% των χρηστών, που προτιμά φορητούς υπολογιστές Apple, ανέφερε ότι ήρθε αντιμέτωπο με κακόβουλο λογισμικό κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους.

Ο αριθμός των επηρεαζόμενων ιδιοκτητών στην Ευρώπη είναι ελαφρώς υψηλότερος και φθάνει στο 31%.

Αντιμέτωπο με κακόβουλο λογισμικό, όπως , ήρθε το 19% των Ευρωπαίων ιδιοκτητών Mac σε σύγκριση με το 11% των χρηστών συσκευών Windows. Τόσο οι χρήστες λειτουργικών συστημάτων OS X, όσο και οι χρήστες Windows, ανέφεραν ότι αντιμετώπισαν περιστατικά με στόχο τα οικονομικά τους στοιχεία, με τα ποσοστά να διαμορφώνονται σε 52% και 54% αντίστοιχα.

Σε κάθε περίπτωση, αν και οι χρήστες Μac και PC αντιμετωπίζουν, εξίσου, τον κίνδυνο των ψηφιακών απειλών, σύμφωνα με την έρευνα, οι πρώτοι έχουν χαμηλότερη επίγνωση για τις απειλές του Διαδικτύου σε σχέση με τους χρήστες συσκευών Windows.

Για παράδειγμα, το 41% των ιδιοκτητών ΜacBook στην Ευρώπη δεν έχει ποτέ ή σχεδόν ποτέ ακούσει για προγράμματα ransomware και το 34% δεν γνωρίζει για τα επικίνδυνα κακόβουλα προγράμματα, που μπορούν να εκμεταλλευτούν τρωτά σημεία του λογισμικού. Συγκριτικά, μεταξύ των ερωτηθέντων συνολικά, το 30% δεν γνωρίζει σχεδόν τίποτα για το ransomware και το 27% δεν γνωρίζει για τα .
Παράλληλα, η έρευνα δείχνει ότι οι μισοί από τους χρήστες Μac εξακολουθούν να παραμελούν την ανάγκη για την εγκατάσταση λύσεων ασφάλειας στις συσκευές τους. Στην Ευρώπη, μόνο το 30% των MacBook και το 50% των επιτραπέζιων υπολογιστών Apple είναι προστατευμένο.

Επιπλέον, όταν οι χρήστες της Apple επιλέγουν μια λύση ασφάλειας για τις συσκευές τους, οι περισσότεροι δίνουν έμφαση στην τιμή (40%), ενώ η αποδοτικότητα στον εντοπισμό κακόβουλου λογισμικού αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για το 37%. Συγκριτικά, οι χρήστες Windows βάζουν ως κορυφαία προτεραιότητα την αποδοτικότητα στον εντοπισμό malware (48%), με το κόστος και τη δυνατότητα καταπολέμησης απειλών να ακολουθούν (45% και 32% αντίστοιχα).

Πηγή: naftemporiki.gr

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).