Ονομασία παραθύρων στο Chrome και Edge

Πώς να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε την ονομασία παραθύρων στο περιήγησης Google Chrome και Edge.

Το Google Chrome και το Edge που βασίζεται στο Chromium σας παρέχουν την δυνατότητα να μετονομάσετε τα ανοικτά παράθυρά τους. Ειδικά για το Microsoft Edge η δυνατότητα υπάρχει μέχρι στιγμής στις εκδόσεις για τους , αλλά στο Chrome είναι ήδη στην έκδοση που τρέχετε (αν τρέχετε την τελευταία).

Η δυνατότητα αυτή έγκειται στο να μπορείτε να μετονομάσετε τα ανοικτά παράθυρα του browser με ένα της αρεσκείας σας. Αυτό είναι χρήσιμο αν σας αρέσει να έχετε πολλά παράθυρα ταυτόχρονα ανοικτά και ταξινομημένα ανά εργασία. Η μετονομασία τους εξυπηρετεί στο να μπορείτε εύκολα να βρείτε το παράθυρο που σας ενδιαφέρει (π.χ. ειδήσεις, , εργασία κλπ).

Πάμε να δούμε πως θα το ενεργοποιήσετε.
Βήμα 1: Ανοίξτε τις σημαίες του Google Chrome. Γιαυτό το βήμα, ανοίξτε μία νέα και πληκτρολογήστε chrome://flags/#window-naming . Αν είστε με Edge, βάλτε όπου την λέξη Chrome την λέξη Edge. Στη συνέχεια πατήστε το Enter.

Βήμα 2: Στην καρτέλα αυτή θα πρέπει να δείτε την σημαία “ Naming”. Στα δεξιά της κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού και, στη συνέχεια, επιλέξτε το Enabled (Ενεργοποίηση) για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε την .

Βήμα 3: Επανεκκινήστε το browser σας.

Πώς να ονομάσετε ένα παράθυρο στο Google Chrome
Τώρα που η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη και έτοιμη να ξεκινήσει, ας δούμε πώς να δώσετε ένα όνομα σε ένα παράθυρο στο Chrome.

Βήμα 1: Σε ένα παράθυρο ρου Chrome πηγαίνετε το κένσορα του ποντικιού σας στην γραμμή με τις καρτέλες, αλλά όχι επάνω σε μία καρτέλα, αλλά στο κενό ανάμεσα στα ονόματα των καρτελών και στο σύμβολο της σμίκρυνσης του παραθύρου  ( – ) . Εκεί κάντε δεξί κλικ.

Βήμα 2: Στο αναπτυσσόμενο μενού πατήστε την εντολή “Όνομα παραθύρου”. Θα ανοίξει ένα μικρό παραθυράκι όπου εκεί μπορείτε να γράψετε το όνομα της αρεσκείας σας.

Βήμα 3: Πατήστε Οκ για να αποθηκευτεί το όνομα.

Πλέον μπορείτε να δείτε από την γραμμή εργασιών των Windows τα ανοικτά παράθυρά σας με το όνομα που τους έχετε δώσει.

Κάντε αυτό για κάθε παράθυρο στο οποίο θέλετε να προσθέσετε ένα όνομα. Μπορείτε να προσθέσετε ονόματα σε οποιονδήποτε αριθμό παραθύρων μπορεί να χειριστεί ο υπολογιστής σας.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).