OOKLA Ποιος έχει το πιο γρήγορο Μobile Internet;

Επισκεφτείτε τον δικτυακό τόπο της εταιρείας OOKLA, της πλέον διαδεδομένης εφαρμογής μετρήσεων παγκοσμίως και κάντε το SpeedTest στην συσκευή σας. Επαναλάβετε το τεστ με κάρτες SIM από διαφορετικούς παρόχους στην τοποθεσία που σας ενδιαφέρει και μην λάβετε την τελική σας απόφαση πριν κάνετε την μέτρηση τις ώρες και τις ημέρες που σας ενδιαφέρει. Είναι αναμενόμενο να λάβετε διαφορετικά αποτελέσματα για το ίδιο , το φαινόμενο εξηγείται από το πλήθος των παραμέτρων που επηρεάζουν την μέτρηση.

OOKLA

Το SpeedTest θα μετρήσει τις ταχύτητες με τις οποίες κατεβάζετε και ανεβάζετε ένα αρχείο δοκιμής από τον πλησιέστερο σε εσάς server.

Εάν θέλετε μπορείτε να επιβεβαιώσετε ότι η εμπειρία του χρήστη Mobile Internet στην περιοχή σας ταιριάζει με τα δικά σας αποτελέσματα. Επιθεωρήστε τα στατιστικά αποτελέσματα των μετρήσεων που έχουν κάνει με το ίδιο εργαλείο άλλοι χρήστες στην περιοχή σας. Ο αριθμός που προκύπτει είναι αντιπροσωπευτικός. Αφορά στις μετρήσεις που κατέγραψαν οι χρήστες Mobile Internet και εξάγει τον μέσο όρο για την ημερολογιακή περίοδο που εξετάζεται. Επίσης, τα αποτελέσματα ανά δίκτυο είναι σταθμισμένα σύμφωνα με τον αριθμό των συνδρομητών κάθε παρόχου.

  Κρυμμένα μυστικά του Windows 8.1 Update που μπορεί να μην γνωρίζετε

Mobile Internet vs. DSL

Ενδιαφέρον συμπέρασμα, η ταχύτητα πρόσβασης στο Ίντερνετ μέσω κινητής τηλεφωνίας είναι σημαντικά υψηλότερη σε σχέση με αυτή των σταθερών συνδέσεων. Αυτό βέβαια δεν είναι αρκετό για να κόψουμε το Ίντερνετ στο σπίτι και να αρκεστούμε στο SIMάκι μας. Οι τιμές παραμένουν ασύγκριτες, δεδομένου ότι το πιο αργό έχει πέσει στα 20 περίπου ευρώ το μήνα.
Δεν υπάρχει εγγυημένη ταχύτητα ούτε στο Mobile Internet
Φυσικά, και στην περίπτωση του Mobile Internet οι ονομαστικές ταχύτητες διαφέρουν από τις πραγματικές και κανένας πάροχος -στην Ελλάδα, στην Ευρώπη ή στις ΗΠΑ- δεν μπορεί να τις εγγυηθεί.

Το γεγονός αποδίδεται στο πλήθος των παραμέτρων που επηρεάζουν την πραγματική ταχύτητα -από το διαθέσιμο εύρος ζώνης, τον σχεδιασμό του δικτύου, την τεχνολογία (το 4G προφανώς υπόσχεται μεγαλύτερες τελικές ταχύτητες), την κάλυψη του δικτύου, τον αριθμό των συνδρομητών (αντιστρόφως ανάλογη), έως την κατεύθυνση της κεραίας.

Δεν είμαστε τελευταίοι στο Mobile Internet – Είμαστε στην δεκάδα

Σε ότι αφορά τις ταχύτητες που απολαμβάνουν οι χρήστες mobile Internet στην Ελλάδα, μπορούμε να υπερηφανευόμαστε πως στην κατάταξη των ευρωπαϊκών χωρών, η χώρα μας κατέχει την 9η θέση σε σύνολο 27. Την στιγμή που στο Βέλγιο οι χρήστες πετυχαίνουν κατά μέσο όρο 18,54Mbps σήμερα, στην Ελλάδα πετυχαίνουμε 12,10Mbps (στην Κύπρο 7,21Mbps και ο μέσος όρος της Ε.Ε. είναι 11,1Mbps).

  Συνελήφθη 40χρονος για πορνογραφία ανηλίκων μέσω Internet

Εάν αναζητήσετε τις μέσες ταχύτητες στην περιοχή σας (γνωστοποίηση τοποθεσίας) τότε μπορεί να δείτε υψηλότερες ή χαμηλότερες μέσες ταχύτητες. Στην Αθήνα πάντως, μετρήσαμε 14,9Mbps και κοιτώντας την περσινή καλοκαιρινή περσινή περίοδο μας εξέπληξε ευχάριστα το γεγονός ότι οι ταχύτητες ήταν ακόμα υψηλότερες, παρά το γεγονός ότι μοιραζόμασταν τον πολύτιμο πόρο του εύρους ζώνης με πολύ μεγαλύτερο αριθμό χρηστών.

in

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


21  +    =  28