OpenAI δεν έχουμε αποκλειστική συμφωνία με την Microsoft

Ο συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Sam Altman συμμετείχε σε μια συνέντευξη του Τechcrunch στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, απαντώντας σε ερωτήματα σχετικά με μερικές από τις πιο φιλόδοξες προσωπικές του επενδύσεις, καθώς και για το μέλλον του OpenAI.

openai

Υπήρχαν πολλά να συζητηθούν. Η οκτάχρονη πλέον κυριαρχεί στις τεχνολογικές δημοσιεύσεις τους δύο μήνες από τότε που κυκλοφόρησε το ChatGPT, ένα chatbot που απαντά σε ερωτήσεις σαν άτομο. Τα τα της OpenAI δεν έχουν απλώς εκπλήξει τους χρήστες. Η εταιρεία φέρεται να βρίσκεται σε συνομιλίες για την επίβλεψη της πώλησης υφιστάμενων μετοχών σε νέους επενδυτές με αποτίμηση 29 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Altman αρνήθηκε να μιλήσει για τις τρέχουσες επιχειρηματικές συναλλαγές της εταιρείας. Ωστόσο, αποκάλυψε λίγα για τα σχέδια της εταιρείας για το μέλλον.

Ο Altman κατέστησε σαφές ότι η εξελισσόμενη συνεργασία του OpenAI με την Microsoft – η οποία επένδυσε για πρώτη φορά στην OpenA το 2019, και νωρίτερα επιβεβαίωσε ότι σχεδιάζει να ενσωματώσει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης όπως το ChatGPT σε όλα τα τα της – δεν αποτελεί αποκλειστική συμφωνία.

Περαιτέρω, ο Altman επιβεβαίωσε ότι η OpenAI μπορεί να δημιουργήσει τα δικά της προϊόντα λογισμικού και υπηρεσίες, εκτός από την αδειοδότηση της τεχνολογίας του σε άλλες εταιρείες. Αυτό είναι αξιοσημείωτο για τους παρατηρητές του κλάδου που έχουν αναρωτηθεί εάν η OpenAI θα μπορούσε κάποια μέρα να ανταγωνιστεί απευθείας την Google μέσω μιας δικής της μηχανής αναζήτησης. Ερωτηθείς για αυτό το σενάριο, ο Altman ανέφερε:

“Όποτε μιλάει κάποιος για το ότι μια τεχνολογία μπορεί να είναι το τέλος κάποιας άλλης γιγάντιας εταιρείας, είναι συνήθως λάθος. Οι άνθρωποι ξεχνούν ότι μπορούν να κάνουν βήματα και από την αντίθετη πλευρά και είναι αρκετά έξυπνοι, αρκετά ικανοί.”

Όσο για το πότε η OpenAI σχεδιάζει να κυκλοφορήσει την τέταρτη έκδοση του GPT, του εξελιγμένου γλωσσικού μοντέλου στο οποίο βασίζεται το ChatGPT, ο Altman ανέφερε μόνο ότι το πολυαναμενόμενο προϊόν θα “βγεί κάποια στιγμή όταν είμαστε σίγουροι ότι μπορεί να κυκλοφορήσει με ασφάλεια και υπευθυνότητα”.

Προσπάθησε επίσης να μετριάσει τις προσδοκίες για το GPT-4, λέγοντας ότι “δεν έχουμε ένα πραγματικό AGI”, που σημαίνει τεχνητή γενική νοημοσύνη από το artificial general intelligence, ή μια τεχνολογία με τη δική της αναδυόμενη νοημοσύνη, σε σχέση με τα τρέχοντα βαθιάς μάθησης της OpenAI που λύνουν προβλήματα και εντοπίζουν πρότυπα μέσω δοκιμών και λαθών.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Get the best viral stories straight into your inbox!
microsoft,OpenAI

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).