Παιχνίδια για να διδάξετε δακτυλογράφηση στα παιδιά

Βάλτε τα παιδιά σας να διασκεδάσουν και ταυτόχρονα να εξασκήσουν τις δεξιότητές τους στο με αυτά τα δωρεάν παιχνίδια δακτυλογράφησης για όλες τις ηλικίες!

sense lang

Η τεχνολογία έχει φέρει πλέον τους υπολογιστές ακόμα και στα δημοτικά σχολεία. Τα παιδιά θα πρέπει να είναι ικανά να δακτυλογραφούν σε ένα τυπικό πληκτρολόγιο, ώστε να φτιάξουν μία παρουσίαση, μία εργασία, ή μία έκθεση για το σχολείο τους. Συνήθως την άχαρη δουλειά της πληκτρολόγησης την αναλαμβάνουν οι γονείς, αλλά γιατί να μην την εξασκήσει από τώρα ο μαθητής;

Η αλήθεια είναι ότι η ευχέρεια στην γρήγορη και σωστή πληκτρολόγηση κατακτιέται με την ώρες χρήσης. Όσες πιο πολλές ώρες ασχολείται κάποιος τόσο καλύτερη γίνεται και η δακτυλογράφηση. Όμως είναι άχαρο και βαρετό να εξασκήστε χωρίς κάποιο στόχο ή ανάγκη. Πόσο μάλλον για ένα παιδί που θα το δει ως ένα ακόμη μάθημα.

Για να βοηθήσετε λοιπόν τα παιδιά σας να ξεκινήσουν τις δεξιότητές τους στην πληκτρολόγηση χωρίς να βαριούνται, μπορείτε να το κάνετε με ευχάριστο τρόπο, βάζοντας τα να παίζουν ένα παιχνίδι, ειδικά σχεδιασμένο για εκμάθηση δακτυλογράφησης.

Ο ιστότοπος Sense Lang περιλαμβάνει ευχάριστα παιχνίδια, ως δωρεάν μαθήματα Ελληνικής πληκτρολόγησης, για παιδιά όλων των ηλικιών. Τα παιδιά σας μπορούν να διασκεδάσουν ενώ μαθαίνουν και εξασκούν τις δεξιότητές τους στο πληκτρολόγιο.

Θυμηθείτε ότι τα παιχνίδια αυτά δεν μαθαίνουν στα παιδιά τυφλό σύστημα ή γενικά τον σωστό τρόπο δακτυλογράφησης με όλα τα δάκτυλα, αλλά μόνο τα βοηθά να βρίσκουν εύκολα την θέση των γραμμάτων στο πληκτρολόγιο και να γράφουν όσο γίνεται πιο γρήγορα με τα δύο δάκτυλα. Άλλωστε οι εργασίες που έχουν να κάνουν στο Δημοτικό σχολείο δεν απαιτεί χειριστικές γνώσεις γραμματέας.

Φυσικά είναι όλα δωρεάν, απλά περιέχουν διαφημίσεις, συνήθως της Google. Τα παιχνίδια που μπορείτε να παίξετε είναι:

Δακτυλογραφήστε για τη ζωή σας

  Ενεργοποιήστε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA) για SSH στο Linux

sense lang game keyboard 1
Πρόκειται για ένα παιχνίδι αυξημένης ταχύτητας, για παιδιά Γυμνασίου και πάνω αφού απαιτεί να έχετε προηγούμενη εμπειρία στο πληκτρολόγιο.

Έχετε ένα ήρωα που κινδυνεύει να πεθάνει. Το σκηνικό χαμηλώνει συνεχώς και δεν θα πρέπει ο ήρωας να φτάσει στο κάτω μέρος της οθόνης. Για να τον ανεβάσετε πιο πάνω, θα πρέπει να γράψετε σωστά την λέξη που σας δίνεται, μαζί με τόνους και μετά να πατήστε στο space. Αν η λέξη είναι σωστή ο ήρωάς θα πηδήξει πιο ψηλά. Αν είναι λάθος το υπόδειγμά της λέξης θα σας υπογραμμίσει με μπλε χρώμα το λάθος γράμμα.

Έχετε τρεις ζωές συνολικά. Το σκηνικό ξεκινάει με μία πολυκατοικία και στην πορεία μπορεί να αλλάξει και να δείτε ένα ουρανό με συννεφάκια σαν σκαλιά ή το διάστημα.

Πληκτρολόγηση με Εξωγήινους στο διάστημα

sense lang game keyboard 2
Πρόκειται για ένα παιχνίδι χαμηλής ταχύτητας, κατάλληλο για παιδιά Δημοτικού που τώρα μαθαίνουν που είναι τα γράμματα στο πληκτρολόγιο.

Πρέπει να γράψετε την πρώτη λέξη που σας δίνεται για να ξεκινήσετε. Μετά έχετε ένα διαστημόπλοιο και πρέπει να πυροβολήσετε τους εξωγήινους που εισέβαλαν στην Γη. Μπορείτε να κινήσετε το διαστημόπλοιό σας δεξιά-αριστερά πατώντας δύο αντίστοιχα πλήκτρα που κάθε φορά αλλάζουν, να πυροβολήσετε με το space και να γράψετε τις ζητούμενες λέξεις για να φορτώσετε πυρομαχικά στο όπλο σας.

Παιχνίδι Καγιάκ

sense lang game keyboard 3
Παιχνίδι αυξημένης ταχύτητας, για παιδιά Γυμνασίου. Πολεμήστε το ρεύμα, αποφύγετε τα εμπόδια και κωπηλατήστε γρήγορα. Γράψτε σωστά τις λέξεις για να κωπηλατήσετε γρήγορα και να βγάλετε την πίστα.

Μέσα στις ζητούμενες λέξεις μπορεί να δείτε και αγγλικά γράμματα. Επιπλέον με το παιχνίδι αυτό μαθαίνετε και ορθρογραφία.

Ολυμπιακή Δακτυλογράφηση

games sense lang 1
Παιχνίδι αυξημένης ταχύτητας, για παιδιά Γυμνασίου. Περίπου το ίδιο παιχνίδι με το προηγούμενο, μόνο που αντί για καγιάκ ο ήρωάς σας τώρα τρέχει αγώνα ταχύτητας σε ένα στάδιο. Και εγώ θα δείτε αγγλικά γράμματα και θα μάθετε ορθογραφία. Στην αρχή έχει 5 επίπεδα να επιλέξετε.

  Chrome Cookies View : Προβολή όλων των Cookies του Chrome

Αγώνας Δακτυλογράφησης
Παιχνίδι αυξημένης ταχύτητας, για παιδιά Γυμνασίου. Τρέχετε σε ένα αγώνα ράλι με αυτοκίνητα. Θεωρητικά μπορείτε να παίξετε διαδικτυακά πολλοί παίκτες, αλλά μάλλον θα είστε μόνος σας.

Οι όροι του παιχνιδιού είναι απλοί. Όσο πιο γρήγορα δακτυλογραφείτε τόσο πιο γρήγορα τρέχει το αυτοκίνητό σας. Έχετε τρία επίπεδα δυσκολίας, εύκολο, μεσαίο και δύσκολο.

Παιχνίδι με τον χαμαιλέοντα
Παιχνίδι αυξημένης ταχύτητας, για παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου. Έχετε μία σαύρα που προσπαθεί να φάει τα ιπτάμενα κουνούπια. Εδώ βλέπετε στην οθόνη το πληκτρολόγιό σας και η λογική είναι να μην κοιτάτε το φυσικό πληκτρολόγιο αλλά την οθόνη. Όταν πατάτε λάθος πλήκτρο το πληκτρολόγιο στην οθόνη σας ενημερώνει προς τα που να κινηθεί το δάκτυλό σας για να πατηθεί το σωστό πλήκτρο.

Μπαλόνια παιχνίδι

sense lang game keyboard
Παιχνίδι χαμηλής ταχύτητας, για παιδιά Δημοτικού. Σπάστε τα μπαλόνια πριν αυτά πέσουν στο έδαφος.
Και εδώ έχετε ένα πληκτρολόγιο στη οθόνη αλλά επειδή τα πράγματα πάνε σχετικά αργά το παιχνίδι απευθύνεται και σε όσους τώρα ξεκινάνε να μαθαίνουν την θέση των γραμμάτων στο πληκτρολόγιο.

Κάντε την εκπαίδευση του παιδιού σας διασκεδαστική
Αν και συχνά θέλουμε να περιορίσουμε τον χρόνο παιχνιδιού για τα παιδιά μας για χάρη της εκπαίδευσης, μπορούμε κάλλιστα να τα συνδυάσουμε. Και όσον αφορά την εύρεση μαθημάτων πληκτρολόγησης για παιδιά, τα πολύχρωμα κινούμενα σχέδια ή τα απαιτητικά παιχνίδια μπορεί να είναι απλώς η ώθηση για να γίνει το πληκτρολόγιο πιο ενδιαφέρον για αυτά.

Αφού κατακτήσουν το πληκτρολόγιο, μην ξεχάσετε να ενθαρρύνετε και τη δημιουργική πλευρά του παιδιού σας. Υπάρχουν πολλές δωρεάν δραστηριότητες τέχνης και χειροτεχνίας στο διαδίκτυο για να τους βοηθήσετε να εκφραστούν.

keyboard,πληκτρολόγιο

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


5  +  4  =