Πάνω από 100k λογαριασμοί του ChatGPT κυκλοφορούν στο Dark Web

Έχετε λογαριασμό στο ChatGPT; Δεν είναι και τόσο ασφαλής όσο νομίζετε. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε από το Group-IB, πάνω από 100.000 διαπιστευτήρια λογαριασμών έχουν παραβιαστεί και πωλούνται στο dark . Η Group-IB είναι μια εταιρεία κυβερνοασφάλειας με έδρα τη Σιγκαπούρη.

Το Group-IB group αναφέρει ότι η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού είχε τον υψηλότερο αριθμό (40,5%) λογαριασμών ChatGPT που κλάπηκαν από κακόβουλο λογισμικό από τον Ιούνιο του 2022 έως και τον Μάιο του 2023. Άλλες περιοχές που επηρεάστηκαν πολύ περιλαμβάνουν τις ΗΠΑ, το Βιετνάμ, τη Βραζιλία και την Αίγυπτο.blog1 1 min 1

Η πλατφόρμα Threat Intelligence της εταιρείας ανακάλυψε αυτά τα κλεμμένα διαπιστευτήρια στα log files του κακόβουλου λογισμικού που κλέβει τις πληροφορίες που διακινούνται σε παράνομες αγορές του dark web από το 2022.

Το Group-IB ανέφερε ότι η αυξανόμενη ενσωμάτωση του ChatGPT στην επιχειρηματική επικοινωνία και την ανάπτυξη λογισμικού, το καθιστά ιδανικό στόχο που μπορεί να αξιοποιηθεί για την απόκτηση παράνομων οφελών. Όπως αναφέρει το Group IB, οι λογαριασμοί ChatGPT είναι πολύ δημοφιλείς σε διάφορες υπόγειες κοινότητες.
blog2 1 min 1
Η εταιρεία ανέλυσε τέτοιες κοινότητες και διαπίστωσε ότι η πλειονότητα των λογαριασμών ChatGPT έχουν παραβιαστεί από έναν hacker που ονομάζεται Raccoon. Το κακόβουλο λογισμικό που έχει χρησιμοποιηθεί είναι το Vidar και το Redline.

Αυτός ο τύπος κακόβουλου λογισμικού συγκεντρώνει διαπιστευτήρια που είναι αποθηκευμένα σε προτα περιήγησης, όπως τραπεζικών καρτών, πληροφορίες wallets, , ιστορικό περιήγησης και άλλες πληροφορίες από browsers που είναι εγκατεστημένοι σε μολυσμένους υπολογιστές. Στη συνέχεια στέλνουν όλα αυτά τα δεδομένα στον χειριστή του κακόβουλου λογισμικού. Αυτός ο τύπος κακόβουλου λογισμικού λειτουργεί μη επιλεκτικά, και επηρεάζει όσο το δυνατόν περισσότερους υπολογιστές για να συλλέξει όσο το δυνατόν περισσότερα δεδομένα.

Για να αποφύγετε τέτοιες επιθέσεις θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας 2 παραγόντων (2FA). Αν και κάνει τη διαδικασία σύνδεσης λίγο πιο χρονοβόρα, είναι ένας πολύ καλός τρόπος να αυξήσετε την ασφάλεια του λογαριασμού σας.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

ChatGPT,Dark Web

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).