14.000 ιστοσελίδες μπλοκάρουν το Κογκρέσο για τον Patriot Act

Το κογκρέσο των ΗΠΑ σταμάτησε τις συνεδριάσεις περασμένο Σαββατοκύριακο χωρίς να διευθετήσει κάποια αντικατάσταση του Act, ο οποίος θα λήξει τα μεσάνυχτα αυτής της Κυριακής.

Από σήμερα 14000 ιστοσελίδες (ο αριθμός αυξάνεται συνεχώς) άρχισαν να εμποδίζουν την πρόσβαση στο Κογκρέσο σε ένδειξη διαμαρτυρίας.Patriot Act

Ο Patriot Act, και ειδικά η παράγραφος 215 επιτρέπει απεριόριστη εξουσία στην Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) για τη διεξαγωγή μαζικών παρακολουθήσεων και συλλογής δεδομένων τηλεφωνικών κλήσεων.

Το blackout διοργανώθηκε από μια ομάδα που ονομάζεται Αγώνας για το μέλλον ή Fight for the Future. Τα μέλη της ομάδας (συμπεριλαμβάνονται ιστοσελίδες όπως το Reddit, το Yelp, και η Consumer Electronics Association) έχουν προσθέσει μια γραμμή κώδικα στις ιστοσελίδες τους που ανακατευθύνει τυχόν επισκέπτες που χρησιμοποιούν IP της Βουλής ή της Γερουσίας σε μια σελίδα διαμαρτυρίας.

“Congress: This is a blackout,” αναφέρει η σελίδα διαμαρτυρίας. “We are blocking your until you end mass surveillance laws.”

Και συνεχίζει:

“Η πραγματική απάντηση είναι να σταματήσετε όλες οι αρχές που διεξάγουν μαζική εποπτεία. Μέχρι να το κάνετε, χιλιάδες ιστοσελίδες θα μπλοκάρουν την πρόσβαση σας, και θα γίνονται περισσότερες κάθε μέρα.”

  Windows 10 2022 Update ISO

Η ομάδα τρέχει επίσης μια εκστρατεία στο Twitter και προσκαλεί τον κόσμο χρησιμοποιώντας το tag “#ifeelnaked” να παρουσιάζει φωτογραφίες με λίγα ή καθόλου ρούχα.

Το μήνυμα που αναγράφουν είναι το:

“Το Κογκρέσο θα πρέπει να ντρέπεται για τις μαζικές παρακολουθήσεις της NSA. Είναι σαν μια αναζήτηση ταινίας πορνό, .”

Αν έχετε ιστοσελίδα και επιθυμείτε να συμμετάσχετε (είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους)  μπορείτε να το κάνετε χρησιμοποιώντας τον παρακάτω κώδικα (πριν κλείσει το tag):

Αν χρειάζεστε επιπλέον οδηγίες θα τις βρείτε στο παρακάτω link

https://github.com/fightforthefuture/breakcongressinternet/blob/gh-pages/README.md

 

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).