Αρχεία PDF δωρεάν επεξεργασία online


Το Adobe Acrobat είναι ένα πολύ βαρύ πρόγραμμα προβολής PDF που διαθέτει και πλήρεις δυνατότητες επεξεργασίας.

Η εφαρμογή της Adobe παραμένει όμως πολύ ακριβή ακόμα και για τους επαγγελματίες. Έτσι αν θέλετε να επεξεργαστείτε κάποιο αρχείο PDF και δεν έχετε πρόσβαση στην πληρωμένη έκδοση της εφαρμογής, υπάρχει εύκολη λύση για την επεξεργασία PDF.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ανεβάσετε το ΡDF στο Google Drive. Τώρα για να επεξεργαστείτε το ΡDF, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Ανεβάστε το ΡDF σας στο Google Drive. Όταν ανέβει κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε Άνοιγμα με Google Docs.PDF

Το ΡDF που θέλετε να επεξεργαστείτε θα ανοίξει ως επεξεργάσιμο έγγραφο του Google Docs.
Μόλις τελειώσετε με την επεξεργασία, μπορείτε να αποθηκεύσετε το αρχείο στον υπολογιστή σας σαν έγγραφο ΡDF ή Word, μεταξύ άλλων.

Απλά κάντε κλικ στην επιλογή Αρχείο – Λήψη ως και επιλέξτε τον τύπο αρχείου για να αποθηκεύσετε το επεξεργασμένο έγγραφο.

Ας δούμε όμως μερικές προϋποθέσεις. Η παραπάνω μέθοδος λειτουργεί καλύτερα με ΡDF που αποτελούνται μόνο από κείμενο.

Εάν στο ΡDF που θέλετε να επεξεργαστείτε υπάρχουν φόρμες συμπλήρωσης θα χαθούν όταν μετατρέψετε το αρχείο σε Google Doc. Οι εικόνες που υπάρχουν στο ΡDF θα εξαφανιστούν, όπως θα εξαφανιστεί και κάθε μορφοποίηση κειμένου.

Υπάρχουν μερικές εφαρμογές που μπορείτε να προσθέσετε στο Google Drive και ισχυρίζονται ότι είναι επεξεργαστές ΡDF (όπως οι Lumin PDF και DocHub). Οι συγκεκριμένες εφαρμογές όμως δεν θα προσθέσουν πολλά επιπλέον χαρακτηριστικά, ή λειτουργικότητα.

Ο παραπάνω τρόπος είναι πολύ βολικός για νέους χρήστες ή και νέους υπολογιστές που δεν θα έχουν εγκατεστημένο το Acrobat Reader η κάποιο άλλο ΡDF editor. Μπορείτε να εξοικονομήστε πολύ χρόνο αντί να κάνετε λήψη & εγκατάσταση του Acrobat όταν το μόνο που θέλετε να κάνετε είναι μερικές μικρές αλλαγές στο PDF.

Αρχεία ΡDF
Το Portable Document Format ή ΡDF είναι φορμά αρχείου που χρησιμοποιείται για την απεικόνιση εγγράφων ανεξαρτήτως λογισμικού, hardware και λειτουργικού συστήματος.

Κάθε ΡDF αρχείο περιλαμβάνει πλήρη περιγραφή ενός καθορισμένου εγγράφου, στην οποία περιλαμβάνεται το κείμενο, οι γραμματοσειρές, τα γραφικά και άλλες απαιτούμενες πληροφορίες.

Το 1991, ο συνιδρυτής της Adobe Systems John Warnock περιέγραψε ένα σύστημα που αποκαλούσε “Camelot” και εξελίχθηκε στo ΡDF.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news