Το Πεντάγωνο των ΗΠΑ ακύρωσε συμφωνία με Microsoft ύψους 10 δισ


Χορός δισεκατομμυρίων φαίνεται ότι υπάρχει στις ανώτερες κυβερνητικές και στρατιωτικές θέσεις των ΗΠΑ, καθώς το Πεντάγωνο ακύρωσε συμφωνία του πρώην προέδρου Τραμπ με την εταιρεία Microsoft για παροχές cloud, ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Pentagon

Το σχέδιο του υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ονομάζεται Joint Enterprise Defense Infrastructure Cloud (JEDI), έχει προϋπολογισμό ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων και αποτελούσε μέρος ενός ευρύτερου ψηφιακού εκσυγχρονισμού του Πενταγώνου με στόχο να το καταστήσει πιο ευέλικτο από τεχνολογική άποψη. Η ανάθεση όλων των απαιτήσεων ασφαλείας του στρατού των ΗΠΑ σε μία ιδιωτική εταιρεία cloud θα ήταν μια σφραγίδα έγκρισης εμπιστοσύνης, που ενδεχομένως θα επηρεάσει όλους τους άλλους κυβερνητικούς πελάτες, και θα απογειώσει την ανάδοχο εταιρεία.

Σύμφωνα με το Ρόιτερς, η συμφωνία με την Microsoft είχε γίνει επί εποχής Τραμπ, αφήνοντας μάλιστα αιχμές ότι ο πρώην πρόεδρος είχε επηρεάσει τους στρατιωτικούς του Πενταγώνου για την απόφασή τους. Τότε οι δύο βασικοί αντίπαλοι ήταν η Microsoft και η Amazon. Οι δύο εταιρείες προσπαθούσαν εδώ και χρόνια να πείσουν τις επιχειρήσεις και τις κυβερνήσεις ότι ήταν ασφαλές να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες τους.

Αν και η Amazon ήταν φαβορί, η συμφωνία δόθηκε στην Microsοft, αναγκάζοντας την Amazon να προβεί σε καταγγελία κατά της απόφασης, ισχυριζόμενη ότι ο πρώην πρόεδρος άσκησε ακατάλληλη πίεση στους στρατιωτικούς αξιωματούχους για να απομακρύνουν τη σύμβαση από την Amazon.

Ο Trump χλεύαζε δημοσίως τον τότε CEO της Amazon Jeff Bezos, και επέκρινε επανειλημμένα την εταιρεία. Η Amazon με την σειρά της είχε αναφέρει ότι η απόφαση του Πενταγώνου ήταν γεμάτη από «τρομερά λάθη», τα οποία ήταν αποτέλεσμα «ακατάλληλης πίεσης από τον Τραμπ».

Οι μετοχές πάντως και των δύο εταιρειών έκλεισαν και οι δύο σε υψηλό ρεκόρ.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news