Perfect Dark (P2P) εύκολη λήψη και ανταλλαγή αρχείων

H Dark είναι μια peer-to-peer (P2P) εφαρμογή από την Ιαπωνία, η οποία κυκλοφόρησε το 2006.Υποστηρίζει ιαπωνική και αγγλική γλώσσα για εύκολη λήψη και ανταλλαγή αρχείων και εγγράφων.perfect dark

H εφαρμογή Perfect Dark ήρθε από τους προκατόχους της, Share(P2P) και Winny(P2P), η οποίες απαιτούσαν μικρότερο εύρος ζώνης δικτύου και χώρο στο σκληρό δίσκο. Η εφαρμογή έχει το δικό της ιδιωτικό δίκτυο με το όνομα “unity”, διαθέτει ένα ισχυρό αναζήτησης για να υπάρχει βέλτιστη ανταλλαγή αρχείων και παρέχει πίνακα ανακοινώσεων όπου οι χρήστες μπορούν να συζητήσου ή να ανταλλάξουν αρχεία. Επιπλέον προσφέρει Κοινοτική Tech Support για τους προχωρημένους χρήστες και προγραμματιστές. Οι χρήστες μπορούν επίσης να μοιραστούν ένα μέγεθος των αρχείων που έχουν αποσταλεί, για περαιτέρω ενίσχυση της λήψης άλλων χρηστών της κοινότητας.Η εφαρμογή Perfect Dark εξακολουθεί να αναπτύσσεται μέχρι και σήμερα.

Άλλα βασικά της εφαρμογής Perfect Dark περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:
Χρήση πινάκων κατακερματισμού (hash tables) για μέγιστη ασφάλεια σε μεγάλα δίκτυα P2P.
Προστασία των χρηστών με αλλαγή της διεύθυνσης IP, όπου επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται και να κατεβάζουν μεγάλο αριθμό αρχείων χωρίς προβλήματα.
Διανομή πίνακα κλειδιών(Key Table) και πίνακα κατακερματισμού (Ηash Τable), που συνθέτουν ολόκληρο το δίκτυο της εφαρμογής και με την χρήση ενός πολύπλοκου αλγόριθμου διασφαλίζουν τις λήψεις και τις αποστολές.
Οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν λογικούς τελεστές όπως AND, NOT και OR για να βοηθήσουν το φιλτράρισμα των αρχείων που πρόκειται να αποσταλούν ή να ληφθούν.

DKT+DHT+DU

Ο δημιουργός εφαρμόζει μια αρχιτεκτονική που ονομάζεται DKT + DHT + DU κατά το σχεδιασμό του δικτύου. Αυτά τα τρία τμήματα συνθέτουν ολόκληρο το δίκτυο.

 

DKT+DHT+DU
“DKT” Distributed Keyword Table (Διανομή Πίνακα Λέξεων-Κλειδιών).
“DHT” for Distributed Hash Table (Διανομή Πίνακα Κατακερματισμού).
“DU” for distributed Unity. (Διανομή Ενότητας).

“DKT” είναι κυρίως για την παροχή αποτελεσματικής αναζήτηση αρχείων, ενώ η “DHT” και η “DU” χρησιμοποιείται για την αποτελεσματική κοινή χρήση αρχείων και την ενίσχυση της ανωνυμίας.

Απαιτήσεις εύρους ζώνης δικτύου

Η ελάχιστη ταχύτητα αποστολής είναι 100 KB / sec.Εάν ο χρήστης δεν έχει διαμορφώσει την εφαρμογή Perfect Dark με τις κατάλληλες ρυθμίσεις ή αν δεν είναι σε θέση να υποστηρίξει τις απαραίτητες ρυθμίσεις, τα ποσοστά λήψης θα είναι περιορισμένα οπότε θα δοθεί προτεραιότητα σε άλλους χρήστες. Αυτό έχει ως στόχο να αυξήσει το ποσοστό διατήρησης του δικτύου Perfect Dark.

Απαίτηση χώρου στο δίσκο

Απαιτεί τουλάχιστον 40 GB χώρο στο σκληρό δίσκο, όπου αποθηκεύεται ένας τεράστιος Hash πίνακας, ο οποίος χρησιμοποιείται ως χώρος αποθήκευσης και διανομής αρχείων.

Απαιτήσεις συστήματος αρχείων

Η εφαρμογή απαιτεί το σύστημα αρχείων NTFS, αντί του FAT32, γιατί το FAT32 είναι περιορισμένο σε μέγεθος ανά αρχείο στα 4 GB, ενώ η εφαρμογή υποστηρίζει κατέβασμα αρχείων έως 32 GB.

Χαρακτηριστικά

Αναζήτηση αρχείων: Αναζήτηση υ

Η «Αναζήτηση δέντρου” προσφέρει ισχυρή αναζήτηση. Επιπλέον, η χρήση του AND, OR και NOT τελεστών Boolean βοηθά στην απομάκρυνση ανεπιθύμητων αποτελεσμάτων.

Κείμενο ροής

Η εφαρμογή περιλαμβάνει ένα μοναδικό χαρακτηριστικό που ονομάζεται “flow”(“ροή”): Είναι ένα παράθυρο, όπου το κείμενο που έγραψε ένας από τους χρήστες εμφανίζεται με κατακόρυφη κύλιση. Κάθε χρήστης μπορεί να γράψει ένα μικρό μήνυμα (μερικές γραμμές και στήλες), και θα εμφανίζεται στους άλλους χρήστες χρησιμοποιώντας τη δυνατότητα ροής.

Αυτόματη ενημέρωση

Από την έκδοση 1.02 η εφαρμογή Perfect Dark έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί αυτόματα μέσω του δικού της δικτύου.

Πίνακες μηνυμάτων

Η εφαρμογή Perfect Dark έχει έναν απλό πίνακα μηνυμάτων. Οι πίνακες αυτοί κατανέμονται στο δίκτυο. Ο σχεδιασμός τους είναι υποτυπώδης. Για να γίνει αναζήτηση μέσα στους πίνακες θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ιαπωνική γλώσσα.

Ασφάλεια

Η συνολική δομή του δικτύου Perfect Dark σε γενικές γραμμές μοιάζει με τις πρόσφατες εκδόσεις του Freenet, μόνο που χρησιμοποιεί μεγαλύτερο πίνακα κατακερματισμού.Η ανωνυμία βασίζεται σε ένα mixnet όπου η διακίνηση αρχείων διαβιβάζεται σύμφωνα με συγκεκριμένες πιθανότητες, και αποθηκεύεται η μεταφέρεται σε κρυπτογραφημένα μπλοκ, ενώ τα κλειδιά διανέμονται χωριστά.

Η εφαρμογή χρησιμοποιεί RSA (1024-bit) και AES (128-bit) για την κρυπτογράφηση των δεδομένων που μεταδίδονται μεταξύ peers και τα κλειδιά αποθηκεύονται προσωρινά για μεγαλύτερη απόδοση.

Τα δημοσιευμένα αρχεία και πίνακες αποτελεσμάτων (συμπεριλαμβανομένων των αυτόματων ενημερώσεων) συνήθως υπογράφονται με 160-bit ECDSA υπογραφές. Οι Αυτόματες ενημερώσεις του προστατεύονται επίσης με 2048-bit RSA υπογραφές.

Οι δημιουργοί πιστεύουν ότι λόγω του κλειστού κώδικα του προγράμματος είναι πιθανές απόπειρες επιθέσεων στην ασφάλεια και την ανωνυμία του, καθώς «καιροσκόποι» και άχρηστα αρχεία που υποβαθμίζουν το δίκτυο. Ωστόσο, οι δημιουργοί έχουν δηλώσει την ιδέα χρήσης ανοικτού κώδικα στο μέλλον για λύση των παραπάνω προβλημάτων.

Το 2010 η ιαπωνική εταιρεία ασφαλείας NetAgent ισχυρίστηκε ότι έχουν δημιουργήσει λογισμικό ικανό να αποκρυπτογραφήσει κρυπτογραφημένες πληροφορίες, όπως το όνομα του αρχείου τη διεύθυνση IP του αρχικού υπολογιστή που ανέβασε το αρχείο καθώς άλλες λεπτομέρειες.

filefacts.com/perfect-dark-info

Σημείωση
Άρθρο από τους Αδέμη Θεόδωρο και Μουστάκα Αλέξανδρο στο wikibooks.org

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.087 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).