Οπτική ίνα μεταφέρει ένα petabit το δευτερόλεπτο

Πως θα σας φαινόταν ένα petabit το δευτερόλεπτο; Το Πανεπιστήμιο του Macquarie στην Αυστραλία σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Hokkaido και τον κατασκευαστή εξοπλισμού Fujikura, κατασκεύασαν μια οπτική ίνα και ένα σύστημα μετάδοσης που επιτρέπει ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων άνω του 1 petabit το δευτερόλεπτο.

Η νέα τετρα-πύρηνη και τρισδιάστατη οπτική ίνα διαθέτει το ίδιο μέγεθος που έχουν οι σημερινές, αλλά είναι ικανή να πραγματοποιεί μεταφορές δεδομένων 12 φορές γρηγορότερα.petabit

Το Πανεπιστήμιο Macquarie ανέφερε μάλιστα ότι οι συγκεκριμένες ίνες είναι λιγότερο επιρρεπείς σε βλάβες λόγω της στενότερης διαμέτρου και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν με τον υπάρχοντα εξοπλισμό.

“Αυτή η τεχνολογία υπόσχεται λύση στη συμφόρηση που δημιουργείται από τις υπάρχουσες οπτικές ίνες. Για πρώτη φορά δημιουργήσαμε μια ρεαλιστική και εύχρηστη ίνα, η οποία είναι ανθεκτική και μπορεί να μεταφέρει τεράστιες ποσότητες δεδομένων” αναφέρει ο Dr Simon Gross του ερευνητικού κέντρου Macquarie Photonics.

Σύμφωνα με τους ερευνητές η οπτική ίνα που κατασκεύασαν είναι η πρώτη που επιτρέπει τέτοιες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων.

__________________

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).