Πεθαίνει το Reddit;

Χιλιάδες subreddit σταμάτησαν να λειτουργούν στο πριν από λίγες ημέρες για να διαμαρτυρηθούν για τις νέες πολιτικές API και τις τιμές που θα κατέστρεφαν ουσιαστικά την πλειονότητα των εφαρμογών τρίτων για τον ιστότοπο.

Η διοίκηση του Reddit φαίνεται να έχει δύο επιλογές για να αντιμετωπίσει τη νέα κατάσταση.

reddit

Θα μπορούσε να είχε ανακοινώσει ότι θα επανεκτιμούσε τη νέα πολιτική, έτσι ώστε οι εφαρμογές τρίτων να συνεχίσουν να υπάρχουν παράλληλα με την επίσημη εφαρμογή Reddit, ή θα μπορούσε να συνεχίσει με την εφαρμογή της πρώτης απόφασης.

Το Reddit συνέχιζε να στηρίζει την πρώτη του απόφαση, παρά το γεγονός ότι εκατομμύρια άρχισαν να διαμαρτύρονται για τις αλλαγές. Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Reddit, Mike Huffman, έγραψε ένα memo προς όλους τους υπαλλήλους υποστηρίζοντας ότι οι διαμαρτυρίες θα σταματήσουν σύντομα και ότι το Reddit δεν θα αλλάξει πορεία.

Όμως όταν τα blackout (διαμαρτυρίες) δεν σταμάτησαν μετά τις δύο πρώτες ημέρες, το Reddit αποφάσισε να ασκήσει πίεση στους συντονιστές των subreddit που οι ιδιοκτήτες τους τα έκαναν ιδιωτικά για να κόψουν την πρόσβαση σε εκατομμύρια επισκέπτες.

Ένα ιδιωτικό subreddit στο Reddit είναι προσβάσιμο μόνο από εγγεγραμμένα μέλη. Η μόνη επιλογή για να μπείτε σε μια ομάδα είναι να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε έναν συντονιστή της ομάδας και να του ζητήσετε να σας προσθέσει.

Αφού πίεσε τους συντονιστές, το Reddit απειλεί τώρα να κλείσει ορισμένες κοινότητες εάν δεν αλλάξουν την ομάδα σε δημόσια.

“Σε σύγκριση με τον μέσο ημερήσιο όγκο επισκέψεων του ιστότοπου τον περασμένο μήνα, οι 52.121.649 επισκέψεις που είδε το Reddit στις 13 Ιουνίου αντιπροσωπεύουν μια πτώση της τάξης του 6,6%” αναφέρει το Engadget (επικαλούμενο στοιχεία από την Similarweb).

“Όσο πιο πολλά subreddit συνεχίζουν να διαμαρτύρονται για τα σχέδια της εταιρείας και η ηγεσία της δεν εξετάζει αλλαγές πολιτικής που θα μπορούσαν να αλλάξουν τη σχέση της με τους συντονιστές, η πλατφόρμα θα μπορούσε να δει μια αργή αλλά σταδιακή μείωση στους καθημερινούς ενεργούς χρήστες. Αυτό δεν προμηνύει κάτι καλό για το Reddit που είναι κοντά στην εγγραφή του στο Χρηματιστήριο”.

Μάλιστα, οι Financial Times αναφέρουν ότι το Reddit “αναγνώρισε ότι αρκετοί διαφημιστές είχαν αναβάλει ορισμένες premium διαφημιστικές καμπάνιες για να περιμένουν να περάσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η υπηρεσία”.

Ο Fraser Raeburn, ένας ιστορικός από το University of Sheffield που βοηθάει στο moderate του subreddit “r/Askhistorians” (με 1,8 εκατομμύρια συνδρομητές) ανέφερε:

“Αν αρνηθούν να υποχωρήσουν με οποιονδήποτε τρόπο, δεν βλέπω το Reddit να επιβιώνει όπως υπάρχει αυτή τη στιγμή”. “Παίζουν με την φωτιά”.

Όμως και πολλοί άλλοι φαίνεται να σκέφτονται το ίδιο. Ο αναπληρωτής διευθυντής κοινοτικής οργάνωσης του EFF ανέφερε:

“Αυτή η ένταση μεταξύ αυτών των κοινοτήτων και του οικοδεσπότη τους έχει τροφοδοτήσει περισσότερο το ενδιαφέρον για το Fediverse σαν αποκεντρωμένο καταφύγιο…”

Οι fediverse υπηρεσίες που μοιάζουν με το Reddit, είναι πολλές με μεγαλύτερες τις Lemmy και Kbin.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new by email.

Reddit

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).