Η αστυνομία της Φιλαδέλφειας κυκλοφορούσε όχημα ως Google Street View


Η Αστυνομία της Φιλαδέλφειας παραδέχθηκε ότι ένα όχημα επιτήρησης της, περιπολούσε στους δρόμους μεταμφιεσμένο ως αυτοκίνητο του Google Street View.

google

Πρόκειται για ένα SUV που έφερε στην οροφή του δύο κάμερες με σύστημα αναγνώρισης πινακίδων (ALPR), ικανές να διαβάζουν χιλιάδες νούμερα ανά λεπτό.

Το όχημα έφερε εμφανέστατα δεξιά και αριστερά του λογότυπα του Gοοgle Maps, σε μια κάπως απλοϊκή προσπάθεια να μεταμφιεστεί ως μέρος του στόλου της εταιρείας Street View, τα οποία χρησιμοποιούνται για τη συλλογή εικόνων στο δρόμο για χρήση της υπηρεσίας χαρτογράφησης.

Με την πρώτη ματιά, βλέποντας ένα όχημα με δύο κάμερες στην οροφή του και τα λογότυπα της Google, θα μπορούσε εύκολα κάποιος να υποθέσει ότι ήταν πράγματι ένα όχημα της Google Street View. Αλλά για όσους είναι εξοικειωμένοι με το σχεδιασμό των αυτοκινήτων χαρτογράφησης της Gοοgle, γνωρίζουν ότι αυτά είναι σχεδόν ολόκληρα καλυμμένα με τα σήματα της εταιρείας και διαθέτουν ένα σύστημα με κάμερες πολύ μεγαλύτερο και τοποθετημένο πολύ πιο ψηλά από την οροφή.

google maps street view car

Το αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν ότι το παραποιημένο όχημα της αστυνομίας της Φιλαδέλφειας να γίνει άμεσα αντιληπτό ως ψεύτικο. Ο υπεύθυνος της αστυνομίας μετά τον ντόρο που προκλήθηκε παραδέχθηκε ότι ανήκει στην υπηρεσία τους, ότι κανένα αρμόδιο τμήμα δεν ενέκρινε τη τοποθέτηση των λογότυπων πάνω στο όχημα, και ότι έδωσε διαταγή να αφαιρεθούν αμέσως τα αυτοκόλλητα.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Η εκπρόσωπος της Gοοgle Susan Cadrecha επιβεβαίωσε ότι το εν λόγω όχημα δεν είναι ένα από τα δικά τους και είπε ότι η εταιρεία διερευνά τη μη εξουσιοδοτημένη χρήση του λογοτύπου της και τις νομικά δικαιώματα της εταιρείας.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news