Τι είναι το Cloud Hosting και γιατί να το επιλέξω

Με το αποχαιρετούμε τo Web Hosting. Όσοι ασχολούνταν με το web πριν από χρόνια θα θυμούνται τις ενοικιάσεις server ή την απόκτηση χώρου σε ένα shared server.

Τα αποτελέσματα δεν ήταν πάντα τα καλύτερα. Πολλοί από εσάς ίσως έχετε παρατηρήσει το φαινόμενο να αργεί να ανταποκριθεί μια ιστοσελίδα γιατί είναι δημοφιλής και έχει πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών συνδεδεμένους ταυτόχρονα.

Με το παλιό παραδοσιακό Web Hosting, παρατηρούσαμε συχνά τέτοια φαινόμενα καθώς όταν ο server φτάσει στα όρια του, τότε δεν μπορεί να ανταποκριθεί και να εξυπηρετήσει τις αιτήσεις που λαμβάνει.Cloud Hosting

Κάπου εδώ ήρθε το Cloud Hosting για καλύψει τα κενά του Web Hosting, παρέχοντάς μας ομαδοποίηση πολλών . Έτσι αντί να χρησιμοποιούμε τους πόρους από ένα και μόνο server, μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στους πόρους όλων των servers, που είναι συνδεδεμένοι μεταξύ τους με visualization.

Φυσικά σαν αναγνώστες του iGuRu.gr θα γνωρίζετε σίγουρα ότι η πλειοψηφία των υπηρεσιών που χρησιμοποιούμε στο Web σε καθημερινή βάση, είναι στημένες στο cloud.

Για παράδειγμα το GMail η υπηρεσία ηλεκτρονικής αλληλογραφίας της Google, το Flickr και πολλές άλλες δημοφιλείς υπηρεσίες. Το iGuRu.gr είναι στο Cloud επίσης.

Όπως προαναφέραμε το Cloud Hosting παρέχει πρόσβαση σε περισσότερους από ένα servers. Έτσι μια ιστοσελίδα που έχει πολύ μεγάλη κίνηση, μπορεί να έχει πρόσβαση σε όσο bandwidth, σε όση μνήμη RAM, και σε όση επεξεργαστική ισχύ χρειάζεται γιατί το το Cloud Hosting είναι σχεδιασμένο για να παρέχει υπολογιστική ισχύ κατά απαίτηση.

Όταν μια ιστοσελίδα σταματάει να ζητάει επιπλέον πόρους, οι διαθέσιμοι πόροι κατευθύνονται αλλού όπου είναι απαραίτητοι την συγκεκριμένη στιγμή.

Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι αν το απαιτούν οι ανάγκες το cloud hosting μπορεί να κλιμακωθεί για να τις καλύψει σε ενέργεια και πόρους συστήματος. Το σημαντικό είναι ότι εσείς σαν τελικός χρήστης – πελάτης δεν χρειάζεται να σκέφτεστε το υλικό υπόβαθρο του server που σας φιλοξενεί.

Ας δούμε τον ορισμό που δίνει το papaki

Το Cloud Hosting είναι ένας συνδυασμός του γνωστού shared hosting με servers σε cloud, ο οποίος συνδυάζει τα οφέλη τόσο της τεχνολογίας cloud όσο και το χαμηλό κόστος. Οι εξαιρετικά προηγμένες cloud υποδομές, εξασφαλίζουν ασφάλεια, υψηλότερη αξιοπιστία και μέγιστη διαθεσιμότητα για το site σας.

Επιπλέον, ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί ένας cloud server, επιτρέπει την άμεση επέκταση των διαθέσιμων πόρων του server, όποτε αυτό χρειαστεί. Έτσι, μειώνεται στο ελάχιστο η πιθανότητα slowdown ή των που φιλοξενούνται στους cloud servers μας, λόγω έλλειψης πόρων, μιας και αυτός είναι ένας από τους συχνότερους λόγους εμφάνισης τέτοιου είδους προβλημάτων.

Με ένα πακέτο Cloud Hosting, μπορείτε να απολαμβάνετε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες cloud hosting σε τιμές παρόμοιες με ενός απλού shared hosting. Είναι ιδανικό για online επιχειρήσεις, gallery sites, portofolio sites, μικρομεσαία eshops και οποιονδήποτε θέλει να απολαμβάνει την ασφάλεια και αξιοπιστία που παρέχει το cloud hosting.

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).