Τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι χρήστες τηλεφώνων Android

Το λειτουργικό Android είναι αρκετά εύκολο στη χρήση, αλλά είναι επίσης και αρκετά εύκολο να κάνετε λάθη που μπορούν να σας βλάψουν.

Ενώ τα τηλέφωνα Android είναι αρκετά εύχρηστα, υπάρχουν ορισμένα λάθη που κάνουν σχεδόν όλοι οι χρήστες. Λάθη τα οποία μπορεί να επηρεάσουν την απόδοση και την αξιοπιστία της συσκευής σας, όπως για παράδειγμα την εγκατάσταση κακών εφαρμογών ή την απώλεια ορισμένων από τις πιο χρήσιμες λειτουργίες.

Ας εξερευνήσουμε, λοιπόν, μερικά από τα κοινά λάθη που μπορείτε να κάνετε κατά τη χρήση του Android τηλεφώνου σας, ώστε να τα αποφύγετε.

Συχνό κλείσιμο εφαρμογών

smartphone apps phone 1

Το Android διαθέτει έναν αποτελεσματικό μηχανισμό για τη διαχείριση όλων των διαδικασιών που εκτελούνται ταυτόχρονα στη συσκευή σας. Διαχειρίζεται τις εφαρμογές παρασκηνίου, την τρέχουσα κατάστασή τους, καθώς και την κατανάλωση μπαταρίας, και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για αυτό.

Όταν κλείνετε μια εφαρμογή με μη αυτόματο τρόπο, την αφαιρείτε από τη μνήμη και χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να ανοίξει την επόμενη φορά.

Ο στόχος σας μπορεί να είναι να ελευθερώσετε πόρους στο τηλέφωνό σας, αλλά δεν λειτουργεί πάντα έτσι. Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο μας γιατί δεν πρέπει να κλείσετε εφαρμογές στο Android για να μάθετε περισσότερα.

Χρήση ψεύτικων εφαρμογών καθαρισμού και μπαταρίας

Υπάρχουν χιλιάδες εφαρμογές στο Google Play που ισχυρίζονται ότι καθαρίζουν το τηλέφωνό σας ή ενισχύουν την μπαταρία και τη μνήμη RAM του.

Τα κακά νέα είναι ότι πολλές από αυτές τις εφαρμογές δεν κάνουν τίποτα. Στην πραγματικότητα, ορισμένα από αυτές μπορεί να καταναλώνουν τους πόρους του τηλεφώνου σας, επηρεάζοντας αρνητικά την απόδοσή του. Δίνουν μεγάλες υποσχέσεις, αλλά υπάρχουν μόνο για να σας δείχνουν διαφημίσεις ή να σας πουλούν αγορές εντός της εφαρμογής.

Οι περισσότερες από τις ενισχυτικές εφαρμογές δεν είναι απαραίτητες επειδή το σύστημα Android διαχειρίζεται αυτά τα πράγματα αυτόματα. Όμως για να μην γενικεύουμε, υπάρχουν ορισμένες εφαρμογές καθαρισμού για Android που δεν είναι εικονικές και κάνουν πραγματικά , όπως τα Files by Google, Droid Optimizer, Norton Clean και άλλα.

Εγκατάσταση εφαρμογών από άγνωστες πηγές

Μερικές φορές, όταν δεν μπορείτε να βρείτε μια εφαρμογή ή ένα παιχνίδι στο Google Play, μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να κάνετε αναζήτηση στο Google για ένα αρχείο APK από έναν ιστότοπο άσχετο με την Google.

Οι εφαρμογές από αυτούς τους ιστότοπους δεν επαληθεύονται από το τηλέφωνό σας, με αποτέλεσμα να εκθέτουν την και το απόρρητο σας.

Εάν θέλετε απλώς την κανονική έκδοση μιας εφαρμογής που δεν μπορείτε να την βρείτε στο Google Play,  και χρησιμοποιήσετε ένα τρίτο, γνωστό ιστότοπο, όπως τους APKMirror, APKPure, Aptoide, Yalp Store κλπ. για λήψεις APK Android, πιθανά να είστε εντάξει στις περισσότερες περιπτώσεις.

Αλλά είναι πολύ πιθανό να κολλήσετε ιούς και spyware αν προσπαθήσετε να εγκαταστήσετε μια σπασμένη ή τροποποιημένη έκδοση μιας επί πληρωμή εφαρμογής.

Κλικ σε παραπλανητικές διαφημίσεις

antivirus

Οι διαφημίσεις αποτελούν μέρος σχεδόν όλων των σύγχρονων εφαρμογών και ιστότοπων καθώς αποτελούν σημαντική πηγή εισοδήματος για τους προγραμματιστές και δημιουργούς .

Ωστόσο, είναι σημαντικό να κατανοήσετε ότι ορισμένες διαφημίσεις είναι επικίνδυνες και μπορούν να κλέψουν τα δεδομένα σας ή να στείλουν ιούς στο δρόμο σας.

Δεν είναι τόσο δύσκολο να αναγνωρίσετε τις κακές διαφημίσεις από τις καλές. Οι απατεώνες χρησιμοποιούν συνήθως διαφημίσεις που προσφέρουν πολύ καλές προσφορές για να είναι αληθινές ή προσπαθούν να σας εξαπατήσουν ώστε να κατεβάσετε πράγματα.

Παράδειγμα, διαφημίσεις που να δείχνουν ότι το τηλέφωνό σας έχει μολυνθεί ώστε να κατεβάσετε τις εφαρμογές ασφαλείας που σας προτείνουν. Εν ολίγοις, μην παρασυρθείτε από δολώματα που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο το απόρρητο ή την ασφάλειά σας.

Παροχή περιττών αδειών σε εφαρμογές

children smartphone

Τα δικαιώματα σε μία εφαρμογή επιτρέπουν σε αυτήν να έχει πρόσβαση σε δεδομένα και πόρους από τη συσκευή σας, ώστε να μπορεί να σας παρέχει πλήρως τη λειτουργικότητά της.

Όταν εγκαθιστάτε μια εφαρμογή, εμφανίζονται πολλά αναδυόμενα παράθυρα που ζητούν δικαιώματα. Μια εφαρμογή εμφάνισης φωτογραφιών θα ζητήσει, για παράδειγμα, πρόσβαση στις σας, ή μια εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων θα πρέπει να μπορεί να δει τις επαφές σας.

Ωστόσο, ορισμένες από αυτές τις άδειες δεν είναι απαραίτητες και χρησιμοποιούνται για τη συλλογή δεδομένων, για αναλυτικά στοιχεία και εξατομικευμένες διαφημίσεις ή ακόμα και για την κατασκοπεία.

Επομένως, είναι απαραίτητο να διαβάσετε προσεκτικά τα αναδυόμενα παράθυρα αδειών και να επιτρέψετε μόνο εκείνα που σχετίζονται με τη σωστή λειτουργία της εφαρμογής. Μπορείτε να διαχειριστείτε τα δικαιώματα για τις εφαρμογές σας στις ρυθμίσεις συστήματος.

Εάν μία εφαρμογή δεν προέρχεται από έναν διάσημο προγραμματιστή και ζητά πάρα πολλά δικαιώματα, ίσως είναι καλύτερα να διαβάσετε κριτικές για αυτήν, ή να αναζητήσετε μια εναλλακτική.

Rooting, ξεκλείδωμα Bootloader και Flashing

Το Android είναι ένα λειτουργικό σύστημα ανοιχτού κώδικα , το οποίο το καθιστά ευέλικτο για προσαρμογή. Ωστόσο, παρά την ευελιξία αυτή, υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί όσον αφορά την πρόσβαση στα βασικά αρχεία συστήματος.

Εδώ μπαίνει στο παιχνίδι το rooting. Είναι η διαδικασία που σας επιτρέπει να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτόν τον πυρήνα, ο οποίος στο λειτουργικό σύστημα Android προστατεύεται από προεπιλογή.

Παρόμοια με την πρόσβαση root, υπάρχει ένα άλλο στοιχείο του συστήματος που είναι κλειδωμένο. Ονομάζεται bootloader και είναι υπεύθυνο για την εκκίνηση του λειτουργικού συστήματος στο τηλέφωνό σας. Πρέπει να ξεκλειδώσετε το bootloader εάν σκοπεύετε να περάσετε μια προσαρμοσμένη ROM στη συσκευή σας.

Αν και όλα αυτά θεωρητικά ακούγονται υπέροχα, εγκυμονούν πολλούς κινδύνους. Όλες αυτές οι διαδικασίες μπορεί να ακυρώσουν την εγγύησή σας και να καταστρέψουν το τηλέφωνό σας. Και ακόμα κι αν πετύχετε, μπορεί να είστε επιρρεπείς όσο αναφορά την ασφάλεια.

Εάν εξακολουθείτε να θέλετε να παίξετε και να εξερευνήσετε τις δυνατότητες, ίσως είναι καλή ιδέα να πειραματιστείτε με ένα εφεδρικό τηλέφωνο. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να μάθετε χωρίς να θέσετε σε κίνδυνο την κύρια συσκευή σας.

Μη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων σας

wbadmin

Τα τηλέφωνα Android χρησιμοποιούν την μνήμη rom για αποθήκευση. Αν και είναι μη πτητική μνήμη, ορισμένα συμβάντα μπορεί να προκαλέσουν βλάβη στα δεδομένα σας.

Μερικές φορές, οι ενημερώσεις συστήματος ενδέχεται να διακοπούν ή να αναγκαστείτε να επαναφέρετε το τηλέφωνό σας στην εργοστασιακή του κατάσταση. Επομένως, συνιστάται πάντα να χρησιμοποιείτε μια υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για να διατηρείτε τα δεδομένα σας ασφαλή.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το προεπιλεγμένο αντίγραφο ασφαλείας της Google, το οποίο δημιουργεί αποτελεσματικά αντίγραφα ασφαλείας όλων των εφαρμογών, των επαφών και των ρυθμίσεών σας. Όσοι έχετε Xiaomi μπορείτε επιπρόσθετα να χρησιμοποιήσετε και την δικής της υπηρεσία και δωρεάν χώρο στο cloud.

Μη διαμόρφωση της δυνατότητας “Εύρεση της συσκευής μου”

Το Find My Device είναι μια κρίσιμη λειτουργία ασφάλειας για το Android τηλέφωνό σας, η οποία συχνά αγνοείται καθώς χρησιμοποιείται μόνο εάν χαθεί ή κλαπεί το τηλέφωνο.

Το Find My Device διαθέτει ορισμένες ισχυρές δυνατότητες που σας επιτρέπουν να εντοπίσετε τη χαμένη σας συσκευή σας από απόσταση.

Σας επιτρέπει επίσης να διαχειρίζεστε την οθόνη έτσι ώστε κανείς να μην μπορεί να αλλάξει ρυθμίσεις ή να απενεργοποιήσει το διαδίκτυο. Διατηρείτε πάντα ενεργοποιημένη την τοποθεσία σας, ειδικά σε εξωτερικούς χώρους, ώστε να είναι εύκολο να παρακολουθείτε τη συσκευή σας σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής.

Δείτε τον οδηγό μας για να ενεργοποιήσετε την υπηρεσία.

Μη ενεργοποίηση του Night Shield

Σε αυτήν την ψηφιακή εποχή, περνάτε τον περισσότερο χρόνο σας κοιτάζοντας οθόνες. Υπάρχει τρόπος να μειώσετε τις αρνητικές επιπτώσεις του φωτός της οθόνης και να προστατεύσετε τα μάτια σας.

Το Night Shield ή Eye Comfort Shield ή το φίλτρο μπλε φωτός (Ανάγνωση νύχτας για τα Xiaomi) χρωματίζει την οθόνη σας και διευκολύνει την θέαση τη νύχτα.

Όλες οι σύγχρονες συσκευές Android διαθέτουν ενσωματωμένη λειτουργία Night Shield. Εκτός από το ότι προστατεύει τα μάτια σας, σας βοηθά επίσης να αποκοιμηθείτε πιο εύκολα, βοηθώντας σας να αποφύγετε αγρυπνίες.

Αποφύγετε αυτά τα λάθη
Για να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή σας στο μέγιστο των δυνατοτήτων της, είναι σημαντικό να κατανοήσετε και να αποφύγετε αυτά τα κοινά λάθη.

Μερικά από αυτά έχουν μεγάλη σημασία, ενώ άλλα απλώς θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε περισσότερo τη συσκευή σας.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).