Find My Device από την Google


Χάσατε το Android τηλέφωνο σας; Η Google επέκτεινε το χαρακτηριστικό Android Device Manager προσφέροντας τη εφαρμογή Find My Device με την οποία μπορείτε να βρείτε, να κλειδώσετε και να διαγράψετε τα τηλέφωνα που είναι διαπιστωμένα σε ένα gmail λογαριασμό.

device

Θυμάστε το Android Device Manager; Το χαρακτηριστικό αυτό της Google, ήταν κάτι σαν το αντίστοιχο της Apple «Find my iPhone» και επέτρεπε στον ιδιοκτήτη μίας Android συσκευής να επικοινωνήσει από μακρυά με το τηλέφωνο, και ακόμα να το κλειδώνει και να διαγράψει τα δεδομένα του, αν του το έχουν κλέψει.

Η web διεύθυνση του Android Device Manager είναι ακόμα σε λειτουργία. Η Google απλώς επέκτεινε αυτήν την λειτουργία προσφέροντας την σε μία εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα και με ένα πιο κατάλληλο όνομα «Find My Device»

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ξέρετε είναι ότι αυτό το app δεν έρχεται προ-εγκατεστημένο στο τηλέφωνο σας. Θα πρέπει να πάτε στο Play Store να βρείτε και να κατεβάσετε την εφαρμογή. Αφού την εγκαταστήσετε, συνδεθείτε με το Google λογαριασμό σας για να αρχίσετε να την χρησιμοποιείτε. Αυτό δεν είναι υποχρεωτικό καθώς μπορείτε να συνδεθείτε και ως επισκέπτης, δείτε λεπτομέρειες παρακάτω.

Πλέον είστε σε θέση να διαχειριστείτε όλες τις Android συσκευές που σχετίζονται με το Google λογαριασμό σας, εναλλάσσοντας τες μεταξύ τους χρησιμοποιώντας τα εικονίδια στο επάνω μέρος της οθόνης. Να θυμάστε ότι για να παρακολουθείτε την τοποθεσία της συσκευής σας θα πρέπει να έχετε ενεργοποιήσει την τοποθεσία (Ρυθμίσεις -> Τοποθεσία -> On).

Η εφαρμογή θα σας δείξει το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας και το WiFi δίκτυο που είναι συνδεδεμένο (αν είναι). Αν είναι συνδεδεμένο σε κάποιο δίκτυο που δεν αναγνωρίζετε, τότε η εφαρμογή θα σας βοηθήσει να λάβετε μια απόφαση σχετικά με το τι περαιτέρω ενέργειες που θέλετε να κάνετε. Η επιλογή «Κλείδωμα» κλειδώνει τη συσκευή σας με ένα κωδικό της αρεσκείας σας και σας επιτρέπει να αφήσετε ένα μήνυμα για όποιον την έχει στα χέρια του, καθώς και ένα κινητό αριθμό όπου μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί σας. Η επιλογή «Διαγραφή» διαγράφει τα δεδομένα του τηλεφώνου σας εντελώς και στη συνέχεια θα απαιτήσει Google διαπιστευτήρια για να συνδεθείτε σε αυτό και πάλι.

Η επιλογή «Αναπαραγωγή ήχου» κάνει ακριβώς αυτό που λέει, χτυπάει το τηλέφωνο για πέντε λεπτά, ώστε να μπορείτε να ακούσετε που βρίσκεται (αν το ψάχνετε μέσα στο σπίτι) ή για να ειδοποιήσετε τον κλέφτη ότι έχετε αντιληφθεί την κλοπή του τηλεφώνου σας.

Ας σας κλέψουν την συσκευή σας μπορείτε απλά να συνδεθείτε με την εφαρμογή από τη συσκευή κάποιου άλλου και να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή αντ ‘αυτού. Επιλέξτε την επιλογή «Σύνδεση ως επισκέπτης», στη συνέχεια, συνδεθείτε με τα στοιχεία σας.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news