Οι πιο τεχνολογικά επιτυχημένες πρωτοαπριλιάτικες φάρσες

Η 1η Απριλίου έφτασε και φέτος, γιαυτό ας δούμε τις καλύτερες πρωτοαπριλιάτικες φάρσες που έχουν σαν θέμα στην ή που η τεχνολογία συνέβαλε στην δημιουργία τους.

Συγκομιδή μακαρονιών από δέντρα
https://www.youtube.com/watch?v=tVo_wkxH9dU

Η είδηση ήρθε την 1η Απριλίου 1957 από το πλέον σοβαρότατο τμήμα ειδήσεων του BBC και απευθυνόντανε σε ένα εξίσου άκαμπτο ακροατήριο με ιδιαίτερο χιούμορ, τους Βρετανούς.

Το σεβαστό ειδησεογραφικό πρόγραμμα “Panorama” του BCC μετέδωσε μια ασυνήθιστη αγροτική ιστορία: Έδειξε πλάνα από Ελβετούς εργάτες μίας φάρμας που μάζευαν μακαρόνια από δέντρα, αναφέροντας την εξάλειψη του “μαμουνιού του σπαγγέτι” (spaghetti weevil), επιτρέποντας μια ακμάζουσα συγκομιδή ζυμαρικών.

Σας φαίνεται γελοίο, αλλά αναλογιστείτε ότι το 1957 ήταν μια εποχή που αυτό το ιταλικό πιάτο δεν καταναλώνονταν ευρέως στο και ορισμένοι Βρετανοί δεν γνώριζαν ότι τα μακαρόνια είναι ζυμαρικά που παρασκευάζονται από αλεύρι σίτου και .

Εκατοντάδες θεατές τηλεφώνησαν στο BBC, για να ρωτήσουν λεπτομέρειες, με μερικούς μάλιστα να ρωτούν πώς να καλλιεργήσουν τα δικά τους δέντρα σπαγγέτι. Δεκαετίες αργότερα το CNN χαρακτήρισε αυτή τη μετάδοση «τη μεγαλύτερη φάρσα που έκανε ποτέ οποιοδήποτε αξιόπιστο ειδησεογραφικό ίδρυμα».

Αυτή ήταν και η πρώτη ψεύτικη είδηση του BCC η οποία ξεκίνησε μια παράδοση ψεύτικων ειδήσεων κάθε πρωταπριλιά, όπου κατά καιρούς έδειξαν το Μπιγκ Μπεν να αντικαθίσταται με ψηφιακό ρολόι, τον ισχυρισμό ενός αστρονόμου ότι μια πλανητική ευθυγράμμιση θα αποδυνάμωνε τη βαρυτική έλξη της Γης, επιτρέποντας στους ανθρώπους να πηδήξουν πολύ ψηλά και άλλα πολλά ευτράπελα.

Ιπτάμενοι πιγκουίνοι που μεταναστεύουν
https://www.youtube.com/watch?v=9dfWzp7rYR4

Η πίσω από τα ντοκιμαντέρ του BBC έχει καταπλήξει το κοινό σε όλο τον κόσμο με τις εκπληκτικές εικόνες της φύσης, ταξιδεύοντας τους τηλεθεατές στα πέρατα της Γης για να δουν θεάματα που κανείς δεν έχει δει ποτέ του.

Και το 2008 το BBC παρουσίασε στοιχεία για ένα συναρπαστικό νέο βήμα στην εξέλιξη: Μια πρόσφατα ανακαλυφθείσα αποικία ιπτάμενων πιγκουίνων, η οποία μεταναστεύει χιλιάδες χιλιόμετρα από την Ανταρκτική για να απολαύσει τα τοπικά κλίματα ενός τροπικού δάσους.

Το κλιπ της ταινίας ήταν ένα έξυπνο κομμάτι κινουμένων σχεδίων φτιαγμένο σε υπολογιστή. Θα μπορούσε να ήταν περισσότερο πιστευτό αν ο παρουσιαστής της ταινίας δεν ήταν ο Τέρι Τζόουνς της θρυλικής ομάδας κωμωδιών Monty Python.

google brain mentalplex

Τηλεπαθητικές αναζητήσεις της Google

Η Google μπήκε και αυτή στο χορό της πρωταπριλιάς αναφέροντας το 2000 για την πρόσφατα επινοημένη τεχνολογία Mentalplex, έναν μηχανισμό αναζήτησης που πραγματικά διαβάζει το μυαλό σας όταν θέλετε να ψάξετε για κάτι.

Οι οδηγίες χρήσης είναι πολύ απλές:

  1. Αφαιρέστε το καπέλο και τα γυαλιά.
  2. Κοιτάξτε στον κύκλο του MentalPlex. Μην κουνάτε το κεφάλι σας.
  3. Σκεφτείτε νοερά την εικόνα αυτού που θέλετε να βρείτε.
  4. Κάντε κλικ ή οπτικοποιήστε το κλικ στον κύκλο MentalPlex.
  5. Δείτε τις απαντήσεις της αναζήτησής σας. Τόσο απλό. Μπράβο, Bing!

Η σελίδα τους δουλεύει ακόμα. Μπορείτε να την δείτε εδώ.

Κάντε άμεσα την τηλεόρασή σας έγχρωμη
https://www.youtube.com/watch?v=QlcBrC2obFE

Φανταστείτε ότι ζείτε το 1964, έχετε την οικονομική άνεση να έχετε μία ασπρόμαυρή , και ότι μαθαίνετε ότι χρησιμοποιώντας ένα κοινό αντικείμενο που βρίσκεται γύρω από το σπίτι, δηλαδή απλές γυναικείες νάιλον κάλτσες, μπορείτε να καλύψετε την οθόνη σας και έτσι θα δείτε τις αγαπημένες σας εκπομπές έγχρωμες!

Την 1η Απριλίου 1962, η τηλεόραση Sveriges της Σουηδίας φιλοξένησε έναν «τεχνικό εμπειρογνώμονα» ο οποίος πρόσφερε στους θεατές έναν τρόπο να μετατρέψουν τις ασπρόμαυρες τηλεοράσεις τους σε έγχρωμες: βάλτε μια νάιλον κάλτσα πάνω από την οθόνη, έτσι ώστε οι πρισματικές ιδιότητες του το νάιλον πλέγμα θα διαθλάσει τα κύματα του φωτός με τον σωστό τρόπο (αν και πρόσθεσαν ότι θα πρέπει να μετακινήσετε το κεφάλι σας εμπρός και πίσω ώστε να έχετε το σωστό αποτέλεσμα). Πόσες κάλτσες καταστράφηκαν από τους αισιόδοξους Σουηδούς θεατές;

Δείτε την επίδειξη στο παραπάνω βίντεο. Ακόμα κι αν δεν μιλάτε σουηδικά, πιθανότατα μπορείτε να νιώσετε την επιθυμία να κάνετε το πείραμα.

drunk while internet hoax

Μην πίνετε όταν σερφάρετε

Το internet ήταν ακόμα στα σπάργανα το 1994 οπότε δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι άνθρωποι πίστεψαν μια στήλη από τον John Dvorak του περιοδικού PC Computing σχετικά με ένα νομοσχέδιο της Γερουσίας των ΗΠΑ που θα απαγόρευε την οδήγηση σε κατάσταση μέθης στον υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομο πληροφοριών.

«Το Κογκρέσο προφανώς πιστεύει ότι το να είσαι μεθυσμένος σε έναν αυτοκινητόδρομο είναι κακό, ανεξάρτητα από το είδος του αυτοκινητόδρομου», έγραψε ο Ντβόρζακ. Έτσι δεν μπορείτε να είστε μεθυσμένοι και να σερφάρετε στη εθνική οδό πληροφοριών! Τα τηλέφωνα στο Καπιτώλιο άναψαν, αλλά ευτυχώς για τους χρήστες του διαδικτύου, όλα ήταν ένα πρωταπριλιάτικο αστείο.

iGuru
Ομολογούμε ότι αν και είμαστε λάτρεις της αλήθειας και απεχθανόμαστε το ψέμα, την διαστρέβλωση της αλήθειας, τα hoax και οτιδήποτε δεν είναι ανοικτού κώδικα, και δεν συμμετέχουμε σε αυτό το “πανηγύρι”, έχουμε κάνει κάποια χαριτωμένα άρθρα για χάρη του εθίμου την 1η Απριλίου (μόνο).

Άλλο όμως το αστείο και άλλο το ψέμα, έστω και με την μετέπειτα δήλωση ειλικρίνειας.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).