Πως να κάνετε αριστερό κλικ με το ποντίκι σας

Το ποντίκι είναι μία σημαντική συσκευή του ηλεκτρονικού υπολογιστή που μπορεί να καταδεικνύει ένα αντικείμενο στην οθόνη και να κάνει κλικ όταν το πιέζετε στην πάνω μεριά του.

mouse,click,κλικ,ποντίκι

Δεν είναι γνωστό γιατί το ποντίκι όταν το πιέζετε αντί να κάνει “σκουϊζ” κάνει κλικ, αλλά οι περισσότεροι έμπειροι χρήστες των ηλεκτρονικών υπολογιστών γνωρίζουν ότι μπορεί να κάνει τόσο αριστερό, όσο και δεξί κλικ. Το αριστερό κλικ, που με αυτό θα ασχοληθούμε εκτενέστερα σήμερα, είναι το κλικ που θα χρησιμοποιήσετε περισσότερο στην ψηφιακή ζωή σας.

Μεθοδολογία αριστερού κλικ

mouse
  1. Βάλτε όλη την χούφτα σας επάνω στο ποντίκι έτσι ώστε οι άκρες των δακτύλων σας να βρίσκονται ακριβώς στην επάνω μεριά του ποντικιού.
  2. Με τον δείκτη σας (ξέρετε, αυτό το δάκτυλο που ξύνετε την μύτη σας) ακουμπήστε απαλά το ποντίκι στην επάνω αριστερή γωνία του.
  3. Πιέστε ελαφρά το δάκτυλό σας προς τα κάτω μέχρι να ακούσετε τον χαρακτηριστικό ήχο “κλικ”.
  4. Τελειώσατε. Μπράβο. Κάνατε αριστερό κλικ.
  Πως θα εντοπίζει το Facebook ψευδείς ειδήσεις

Συνήθη λάθη κατά την παραπάνω μεθοδολογία

Κάθε μέθοδος, όση καλή και να είναι, επιδέχεται σφάλματα, τόσο από τον χρήστη όσο και από το υλικό. Τα συνηθέστερα λάθη που μπορείτε να κάνετε είναι να χειρίζεστε αυτή την ευαίσθητη συσκευή με μεγάλη δύναμη, με βρώμικο χέρι και να την χτυπάτε στο τραπέζι επειδή δεν σας κάνει την χάρη και κάνει ότι θέλετε.

mouse,click,κλικ,ποντίκι
  • Το σωστό κλικ δεν απαιτεί μεγάλη δύναμη. Βάλτε τόση όση θα βάζατε αν χαϊδεύατε τον σκύλο σας, την γάτα σας ή το μηχανάκι σας.
  • Μην χρησιμοποιείται το ποντίκι σας αμέσως μόλις σκαλίσατε την μύτη σας. Σκουπίστε το στο παντελόνι σας πρώτα. Το δάκτυλο, όχι το ποντίκι.
  • Όχι, δεν να κάνει αυτό που θέλετε αν αρχίσετε να το κοπανάτε στο τραπέζι. Το πιθανότερο είναι να νευριάσει και να σταματήσει να κάνει κλικ. Αν συνεχίσετε, τότε θα κάνει για πρώτη και τελευταία φορά σκουϊζ.

Οι περισσότεροι νέοι χρήστες δεν ξέρουν πως να κάνουν ένα σωστό αριστερό κλικ. Ελπίζουμε αυτό το μάθημα να σας διαφώτισε στα σκοτεινά μονοπάτια των υπολογιστών και του διαδικτύου.

  Απενεργοποιήστε τις διαφημίσεις του Explorer στο Windows 10

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε τις οδηγίες της Αυστραλιανής Κυβέρνησης από εδώ, για την σωστή χρήση ενός ποντικιού. Αν πάλι, βρεθείτε στην Αθήνα, επικοινωνήστε μαζί μας για να δοκιμάστε να κάνετε όσα αριστερά κλικ θέλετε στον υπολογιστή μας.

Είναι μία ευγενική χορηγία του iGuru.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω email

Το email σας για την αποστολή κάθε νέας δημοσίευσης

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

1 Comment

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

9  +  1  =  

Previous Story

Chrome FLEDGE είναι εδώ, είτε το θέλετε είτε όχι

Next Story

Ubuntu αναβάθμιση σε Ubuntu 22.04 Jammy Jellyfish