Planet X επιστρέφει με νέες καταστροφές και μεγάλους τίτλους


Planet X: Συνωμοσιολόγοι προειδοποιούν για άλλη μια καταστροφή του κόσμου το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου και υποστηρίζουν πως το φαινόμενο της περασμένης Δευτέρας με την Πανσέληνο και τη μερική έκλειψη είναι σημάδι που επιβεβαιώνει την θεωρία τους.

Έτσι για άλλη μια φορά έρχεται στο προσκήνιο ο γνωστός πλανήτης από προηγούμενες “καταστροφές” πλανήτης Χ ή Planet X. Ο πλανήτης σύμφωνα με τους “ειδικούς” θα περάσει σύντομα πολύ κοντά από τη Γη κάτι που θα επιφέρει την καταστροφή του κόσμου.

Ο πλανήτης Εννέα ή Planet X- “ένας νέος πλανήτης που ανακαλύφθηκε στην άκρη του ηλιακού συστήματος, θα προκαλέσει βροχές κομητών που θα βομβαρδίζουν την επιφάνεια της Γης, σκοτώνοντας κάθε ζωή”, αναφέρει ο Daniel Whitmire, του Πανεπιστημίου της Λουιζιάνα.Planet X

Ο αστροφυσικός αναφέρει ότι ο πλανήτης (Planet X) περνάει γύρω από τον ήλιο κάθε 20.000 χρόνια, και στο πιο κοντινό του σημείο σε μας, βομβαρδίζει τη Γη με αστεροειδείς και κομήτες.

Η είδηση λοιπόν αυτή κάνει θραύση τις τελευταίες μέρες και στην Ελληνική διαδικτυακή κοινότητα. Αρκετές ιστοσελίδες φέρεται να αναπαράγουν την είδηση με εκφράσεις του τύπου: “κάποιοι πιστεύουν” ή “κάποιοι είναι πεπεισμένοι” χωρίς να αναφέρουν ποιοι είναι οι “επιστήμονες” που πείστηκαν και που είναι τα στοιχεία τους.

Παρακάτω θα βρείτε αποσπάσματα από μια έρευνα που έκανε το Snopes, που ειδικεύεται σε καταρρίψεις μύθων και ψευδών ειδήσεων:

“Ο Daniel Whitmire, είναι ένας συνταξιούχος καθηγητής αστροφυσικής που τώρα εργάζεται ως εκπαιδευτής μαθηματικών. Ο κ. Daniel Whitmire δημοσίευσε τα ευρήματά στο τεύχος Ιανουαρίου του Monthly Notices της Βασιλικής Αστρονομικής Εταιρείας για τον μέχρι σήμερα άγνωστο “Planet X” που πυροδοτεί βροχές κομητών που συνδέονται με μαζικές εξαφανίσεις της ζωής στη Γη πριν από περίπου 27 εκατομμύρια χρόνια.”

Εδώ είναι κάτι που δεν πάει καλά όμως: Οι δημοσιεύσεις αναφέρουν επανειλημμένα ότι το επικείμενο γεγονός “ανακαλύφθηκε πρόσφατα” ενώ η δημοσίευση του University Press περιγράφει ότι η μελέτη βρίσκεται σε εξέλιξη για περισσότερο από 30 χρόνια:

Ο Whitmire και ο συνάδελφός του, John Matese, δημοσίευσε την πρώτη έρευνα για τη σχέση μεταξύ του Planet X και των μαζικών εξαφανίσεων στο περιοδικό Nature το 1985 ενώ εργαζόταν σαν αστροφυσικοί στο Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα στο Lafayette. Το έργο τους δημοσιεύτηκε το 1985 από το Time magazine σαν cover story με τίτλο: “Did Comets Kill the Dinosaurs? A Bold New Theory About Mass Extinctions.”

Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε επίσης το γεγονός ότι η δημοσίευση του University Press δεν κάνει καμία απολύτως αναφορά απολύτως σε τυχόν επικείμενες καταστροφές. Η δημοσίευση είναι ιδιαίτερα ασαφής και τελειώνει με μια ερώτηση για τις πιθανές επιπτώσεις του πλανήτη στα απολιθώματα της Γης κατά τη διάρκεια εκατομμυρίων ετών:

Η θεωρία του Whitemire και του Matese είναι ότι ο Planet X είναι σε τροχιά γύρω από τον ήλιο, και με μια ελλειπτική τροχιά περιστρέφεται αργά και περνά μέσα από την ζώνη Kuiper κάθε 27 εκατομμύρια χρόνια, στέλνοντας κομήτες στο εσωτερικό του ηλιακού συστήματος. Οι κομήτες που στέλνει δεν συνθλίβονται μόνο στη Γη, αλλά αποσυντίθενται στο εσωτερικό του ηλιακού συστήματος καθώς παίρνουν πιο κοντά από τον ήλιο, μειώνοντας την ποσότητα του φωτός του ήλιου που φτάνει στη Γη.

Ο Whitmire και ο Matese δημοσίευσαν τις δικές τους εκτιμήσεις για το μέγεθος και την τροχιά του πλανήτη Χ στην αρχική τους μελέτη. Πίστευαν ότι ο πλανήτης είχε από μια έως και πέντε φορές τη μάζα της Γης, και βρισκόταν περίπου 100 φορές πιο μακριά από τον ήλιο, Οι αριθμοί τους είναι πολύ μικρότεροι από αυτούς του Caltech (California Institute of Technology).

Από την άλλη ο David Meade στο βιβλίο του “Planet X: 2017, The Arrival” αναφέρει ότι ο πλανήτης πλησιάζει όλο και πιο κοντά στον νότιο πόλο της γης και ότι αυτό θα προκαλέσει βιβλικές καταστροφές.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα ο πλανήτης πρόκειται να φτάσει κοντά στη γη στις 23 Σεπτεμβρίου 2017 και σύμφωνα με βίντεο που κυκλοφορεί στο internet δηλώνει ότι όλοι θα έπρεπε να είμαστε προετοιμασμένοι εδώ και χρόνια για αυτό που πρόκειται να συμβεί όταν πλησιάσει την Γη, ο Πλανήτης Χ.

Για όσους συνεχίζουν να ανησυχούν θα πρέπει να αναφέρουμε ότι παρόμοιες καταστροφές βιώσαμε και τον Δεκέμβριο του 2015 και πριν από αυτό τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους.

Είχε προβλεφθεί επίσης ότι ο ίδιος πλανήτης θα χτυπούσε τη Γη το 2012 σύμφωνα με την Αποκάλυψη των Μάγια.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news