Όχι δεν θα χτυπήσει την Γη ο Planet X ή Planet Nine

Planet X; Στις 6 Απριλίου 2016, η New York Post δημοσίευσε μια είδηση ​​που δημοσιεύθηκε αρχικά στην εφημερίδα The Sun του Ηνωμένου Βασιλείου.Planet X

Η είδηση αναφέρει ότι ο διάσημος επιστήμονας Daniel Whitmire ανακάλυψε ένα πλανήτη θα μπορούσε να καταστρέψει τη Γη:

Ένας μυστηριώδης πλανήτης που εξαφάνισε τη ζωή στη Γη πριν από εκατομμύρια χρόνια θα μπορούσε να το κάνει και πάλι, σύμφωνα με ένα κορυφαίο διαστημικό επιστήμονα.

Και κάποιοι πιστεύουν ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί το συντομότερο αυτό το μήνα.

Ο πλανήτης Εννέα ή Planet X- ένας νέος πλανήτης που ανακαλύφθηκε στην άκρη του ηλιακού συστήματος τον Ιανουάριο, θα προκαλέσει βροχές κομητών που θα βομβαρδίζουν την επιφάνεια της Γης, σκοτώνοντας κάθε ζωή, αναφέρει ο Daniel Whitmire, του Πανεπιστημίου της Λουιζιάνα.

Ο αστροφυσικός αναφέρει ότι ο πλανήτης (Planet X) περνάει γύρω από τον ήλιο κάθε 20.000 χρόνια, και στο πιο κοντινό του σημείο σε μας, βομβαρδίζει τη Γη με αστεροειδείς και κομήτες.

Η είδηση λοιπόν αυτή κάνει θραύση τις τελευταίες μέρες και στην Ελληνική διαδικτυακή κοινότητα. Μεγάλες εφημερίδες την έχουν αναπαράγει με εκφράσεις του τύπου: “κάποιοι πιστεύουν” ή “κάποιοι είναι πεπεισμένοι” χωρίς να αναφέρουν ποιοι είναι οι “επιστήμονες” που πείστηκαν και που είναι τα στοιχεία τους.

Παρακάτω θα βρείτε αποσπάσματα από μια έρευνα που έκανε το Snopes, που ειδικεύεται σε καταρρίψεις μύθων και ψευδών ειδήσεων:

Ο Daniel Whitmire, είναι ένας συνταξιούχος καθηγητής αστροφυσικής που τώρα εργάζεται ως εκπαιδευτής μαθηματικών. Ο κ. Daniel Whitmire δημοσίευσε τα ευρήματά στο τεύχος Ιανουαρίου του Monthly Notices της Βασιλικής Αστρονομικής Εταιρείας για τον μέχρι σήμερα άγνωστο “Planet X” που πυροδοτεί βροχές κομητών που συνδέονται με μαζικές εξαφανίσεις της ζωής στη Γη πριν από περίπου 27 εκατομμύρια χρόνια.

  Η Kaspersky Lab εντόπισε ένα νέο mobile malware για Android και iOS

Εδώ είναι κάτι που δεν πάει καλά όμως: Οι δημοσιεύσεις αναφέρουν επανειλημμένα ότι το επικείμενο γεγονός “ανακαλύφθηκε πρόσφατα” ενώ η δημοσίευση του University Press περιγράφει ότι η μελέτη βρίσκεται σε εξέλιξη για περισσότερο από 30 χρόνια:

Ο Whitmire και ο συνάδελφός του, John Matese, δημοσίευσε την πρώτη έρευνα για τη σχέση μεταξύ του Planet X και των μαζικών εξαφανίσεων στο περιοδικό Nature το 1985 ενώ εργαζόταν σαν αστροφυσικοί στο Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα στο Lafayette. Το έργο τους δημοσιεύτηκε το 1985 από το Time magazine σαν cover story με τίτλο: “Did Comets Kill the Dinosaurs? A Bold New Theory About Mass Extinctions.”

Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε επίσης το γεγονός ότι η δημοσίευση του University Press δεν κάνει καμία απολύτως αναφορά απολύτως σε τυχόν επικείμενες καταστροφές. Η δημοσίευση είναι ιδιαίτερα ασαφής και τελειώνει με μια ερώτηση για τις πιθανές επιπτώσεις του πλανήτη στα απολιθώματα της Γης κατά τη διάρκεια εκατομμυρίων ετών:

Η θεωρία του Whitemire καιτου Matese είναι ότι ο Planet X είναι σε τροχιά γύρω από τον ήλιο, και με μια ελλειπτική τροχιά περιστρέφεται αργά και περνά μέσα από την ζώνη Kuiper κάθε 27 εκατομμύρια χρόνια, στέλνοντας κομήτες στο εσωτερικό του ηλιακού συστήματος. Οι κομήτες που στέλνει δεν συνθλίβονται μόνο στη Γη, αλλά αποσυντίθενται στο εσωτερικό του ηλιακού συστήματος καθώς παίρνουν πιο κοντά από τον ήλιο, μειώνοντας την ποσότητα του φωτός του ήλιου που φτάνει στη Γη.

  Το Κόμμα Πειρατών Κροατίας κατάφερε να πάρει το 21% σε τοπικές εκλογές

Ο Whitmire και ο Matese δημοσίευσαν τις δικές τους εκτιμήσεις για το μέγεθος και την τροχιά του πλανήτη Χ στην αρχική τους μελέτη. Πίστευαν ότι ο πλανήτης είχε από μια έως και πέντε φορές τη μάζα της Γης, και βρισκόταν περίπου 100 φορές πιο μακριά από τον ήλιο, Οι αριθμοί τους είναι πολύ μικρότεροι από αυτούς του Caltech (California Institute of Technology).

Ο Matese έκτοτε αποσύρθηκε και δεν δημοσιεύει πλέον. Ο Whitmire αποσύρθηκε από το Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα στο Lafayette το 2012 και άρχισε να διδάσκει στο Πανεπιστήμιο του Αρκάνσας το 2013.

Ο Whitmire αναφέρει ό, τι είναι πραγματικά συναρπαστικό να υπάρχει η δυνατότητα ενός μακρινού πλανήτη που μπορεί να είχε σημαντική επίδραση στην εξέλιξη της ζωής στη Γη.

“Ασχολούμαι με αυτή την ιστορία για 30 χρόνια”, ανέφερε. “Αν υπάρχει ποτέ μια τελική απάντηση θα ήθελα πολύ να γράψω ένα βιβλίο.”

Το Snopes επικοινώνησε με τον κ. Whitmire μέσω e-mail και τον ρώτησε αν ισχύει η δημοσίευση της New York Post, που αναφέρει ότι ο Planet X θα εξαφανίσει τη ζωή στη Γη τον Απρίλιο του 2016 και αυτός απάντησε:

“.. Όχι δεν είναι αλήθεια. Αυτό είναι εντελώς αδύνατο”

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  45  =  50