Η κυβέρνηση των ΗΠΑ διαμορφώνει τους κανονισμούς του IoT

O Θείος Sam ετοιμάζεται για το of Things ή IoT. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ εργάζεται πάνω σε ένα «πράσινο βιβλίο» ή “green .” Είναι μια μελέτη που μπορεί να θεωρηθεί σαν τη πρώτη επίσημη καταγραφή ενός πλαισίου πολιτικής για το των πραγμάτων (IoT).IoT

Με τίτλο «Τα οφέλη, προκλήσεις, και πιθανοί ρόλοι της κυβέρνησης στην προώθηση τεχνολογιών του Ίντερνετ των πραγμάτων», ή “The Benefits, Challenges, and Potential Roles for the Government in Fostering the Advancement of the Internet of Things,” (PDF) το έγγραφο εξετάζει τα «δυνητικά οφέλη και τις προκλήσεις” του IoT.

Το τμήμα που θα ασχοληθεί με την μελέτη θα είναι το ίδιο με εκείνο που επιβλέπει τους νόμους του διαδικτύου, η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Διαχείρισης Πληροφοριών (National Telecommunications and Administration – NTIA), η οποία αποτελεί μέρος του Υπουργείου Εμπορίου.

Ποια είναι όμως τα “βασικά θέματα” για την ανάπτυξη του Ίντερνετ των πραγμάτων; Για τα “πιθανά οφέλη και προκλήσεις” του IοT, μπορούμε να σκεφτούμε κάποια. Όμως ποιοι θα είναι οι πιθανοί ρόλοι της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στις τεχνολογίες του IοT;

  Κατεβάστε μουσική χωρίς πνευματικά δικαιώματα για τα βίντεό σας

Ενώ η επίσημη ανακοίνωση σημειώνει ότι δεν υπάρχει ακόμα ένας κοινά αποδεκτός ορισμός , του τι είναι το «δια των πραγμάτων» όλοι συμφωνούν και υποστηρίζουν ότι ο αριθμός των συνδεδεμένων συσκευών θα αυξηθεί, μαζί με μια δραματική αύξηση των οικονομικών επιπτώσεων.

Το IoT πρόκειται να έχει ένα πολύ ευρύ αντίκτυπο σε ολόκληρη την κοινωνία και οι κυβερνητικές υπηρεσίες έχουν αρχίσει να ψάχνουν τις πτυχές των επιπτώσεών του. Ο στόχος της “Πράσινης Βίβλου”, κατά πάσα πιθανότητα, είναι η περαιτέρω κατανόηση των επερχόμενων αλλαγών, κάτι που θα δώσει στην κυβέρνηση των ΗΠΑ ένα θεμελιώδες σημείο εκκίνησης για το πώς θα ασχολείται με τα δίκτυα του μέλλοντος.

Η ανακοίνωση παρέχει 28 ερωτήσεις (απευθύνονται σε κάθε ενδιαφερόμενο) από τις οποίες η NTIA ελπίζει να διαμορφώσει την πολιτική αυτή.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).