Η κυβέρνηση των ΗΠΑ διαμορφώνει τους κανονισμούς του IoT


O Θείος Sam ετοιμάζεται για το Internet of Things ή IoT. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ εργάζεται πάνω σε ένα «πράσινο βιβλίο» ή “green paper.” Είναι μια μελέτη που μπορεί να θεωρηθεί σαν τη πρώτη επίσημη καταγραφή ενός πλαισίου πολιτικής για το διαδίκτυο των πραγμάτων (IoT).IoT

Με τίτλο «Τα οφέλη, προκλήσεις, και πιθανοί ρόλοι της κυβέρνησης στην προώθηση τεχνολογιών του Ίντερνετ των πραγμάτων», ή “The Benefits, Challenges, and Potential Roles for the Government in Fostering the Advancement of the Internet of Things,” (PDF) το έγγραφο εξετάζει τα «δυνητικά οφέλη και τις προκλήσεις” του IoT.

Το τμήμα που θα ασχοληθεί με την μελέτη θα είναι το ίδιο με εκείνο που επιβλέπει τους νόμους του διαδικτύου, η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Διαχείρισης Πληροφοριών (National Telecommunications and Information Administration – NTIA), η οποία αποτελεί μέρος του Υπουργείου Εμπορίου.

Ποια είναι όμως τα “βασικά θέματα” για την ανάπτυξη του Ίντερνετ των πραγμάτων; Για τα “πιθανά οφέλη και προκλήσεις” του IοT, μπορούμε να σκεφτούμε κάποια. Όμως ποιοι θα είναι οι πιθανοί ρόλοι της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στις τεχνολογίες του IοT;

Ενώ η επίσημη ανακοίνωση σημειώνει ότι δεν υπάρχει ακόμα ένας κοινά αποδεκτός ορισμός , του τι είναι το «διαδίκτυο των πραγμάτων» όλοι συμφωνούν και υποστηρίζουν ότι ο αριθμός των συνδεδεμένων συσκευών θα αυξηθεί, μαζί με μια δραματική αύξηση των οικονομικών επιπτώσεων.

Το IoT πρόκειται να έχει ένα πολύ ευρύ αντίκτυπο σε ολόκληρη την κοινωνία και οι κυβερνητικές υπηρεσίες έχουν αρχίσει να ψάχνουν τις πτυχές των επιπτώσεών του. Ο στόχος της “Πράσινης Βίβλου”, κατά πάσα πιθανότητα, είναι η περαιτέρω κατανόηση των επερχόμενων αλλαγών, κάτι που θα δώσει στην κυβέρνηση των ΗΠΑ ένα θεμελιώδες σημείο εκκίνησης για το πώς θα ασχολείται με τα δίκτυα του μέλλοντος.

Η ανακοίνωση παρέχει 28 ερωτήσεις (απευθύνονται σε κάθε ενδιαφερόμενο) από τις οποίες η NTIA ελπίζει να διαμορφώσει την πολιτική αυτή.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news