Πληρωμές 550 εκατομμυρίων για διαρροή δεδομένων

Η T-Mobile US συμφώνησε να πληρώσει περίπου 550 εκατομμύρια δολάρια για να τερματίσει μια νομική αγωγή εναντίον της και να βελτιώσει την ασφάλειά της.

Η ομαδική αγωγή ξεκίνησε όταν αποκαλύφθηκε ότι το περασμένο καλοκαίρι διείσδυσαν hackers στις υποδομές της εταιρείας και συγκέντρωσαν προσωπικά δεδομένα που ανήκουν σε σχεδόν 77 εκατομμύρια πελάτες της.

leak

Ο πάροχος δικτύου κινητής τηλεφωνίας (με καθαρό εισόδημα 2021: 3 δισεκατομμύρια δολάρια) συμφώνησε να πληρώσει 350 εκατομμύρια δολάρια για να καλύψει τις νομικές αμοιβές και να διευθετήσει-αποπληρώσει μια ομαδική αγωγή που ασκήθηκε από πελάτες της, των οποίων τα δεδομένα παραβιάστηκαν τον Αύγουστο του 2021, σύμφωνα με έγγραφα που κατατέθηκαν στην Αμερικάνικη Securities and Exchange Commission (ή SEC) την Παρασκευή.

Αυτή η πληρωμή θα κατανεμηθεί σε 76,6 εκατομμύρια κατοίκους ΗΠΑ, σύμφωνα με την προτεινόμενη συμφωνία διακανονισμού [PDF], η οποία υπόκειται σε έγκριση από δικαστή κάποιου περιφερειακού δικαστηρίου. Αυτό θα είναι λιγότερο από πέντε δολάρια στον καθένα, αν  διεκδικήσουν όλοι τα χρήματά τους, και ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων θα πάει στους εμπλεκόμενους δικηγόρους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των πελατών που επηρεάστηκαν από την παραβίαση ασφαλείας είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που παραδέχτηκε η εταιρεία πέρυσι. Ενώ οι hackers ισχυριζόταν  ότι είχαν κλέψει δεδομένα που ανήκαν σε 100 εκατομμύρια (ονόματα, διευθύνσεις, αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης και πληροφορίες από άδειες οδήγησης) – τα στελέχη της T-Mo εκείνη την εποχή παραδέχτηκαν την διαρροή μόνα για 48 εκατομμύρια πελάτες.

Αφού άντλησαν τα δεδομένα των πελατών, οι hackers διέθεσαν δεδομένα για 30 εκατομμύρια πελάτες της εταιρείας σε ένα υπόγειο forumμ για 280.000 δολάρια ενώ αναφέρουν ότι τα υπόλοιπα τα πούλησαν ιδιωτικά.

Εκτός από τη αποπληρωμή σε εκατομμύρια πελάτες για τη διευθέτηση της ομαδικής αγωγής, καθώς και τη διευθέτηση άλλων χωριστών αξιώσεων, η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας θα δαπανήσει επίσης 150 εκατομμύρια δολάρια σε “τεχνολογία ασφαλείας” για το 2022 και 2023.

Αυτό ανεβάζει το σύνολο σε περίπου 550 εκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του 2023, σύμφωνα με έγγραφα της SEC.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.112 εγγεγραμμένους.
leak,αποζημίωση,iguru

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).