Ποιος έβαλε τον server δίπλα στο ντεπόζιτο;

Χωρίς υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ιστοσελίδες και τηλέφωνο, λειτουργούσε μέχρι νωρίς το πρωί η Προεδρία της Δημοκρατίας (Κύπρου), εξαιτίας της διαρροής νερού που σημειώθηκε σε ντεπόζιτο στο υπόγειο του Υπουργείου Οικονομικών, η οποία προκάλεσε βλάβη στους κυβερνητικούς servers.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης ανέφερε στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ότι αυτή οι τηλεφωνικές επικοινωνίες έχουν αποκατασταθεί από νωρίς το πρωί, ενώ αυτή την ώρα ο Υφυπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Φίλιππος Χατζηζαχαρίας παρακάθεται σε σύσκεψη με τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο άμεσης μετακίνησης του εξοπλισμού στις εγκαταστάσεις της CYTA, μια απόφαση που λήφθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο τον Νοέμβριο του 2022.server tank

“Οι σχεδιασμοί ήταν τουλάχιστον ατυχείς και δεν ξέρω κατά πόσον υπήρχαν πρωτόκολλα για την διαχείριση μιας τέτοιας κρίσης ή μιας πυρκαγιάς, ζητήματα που αυτή τη στιγμή θα πρέπει να διερευνηθούν. Υπάρχει απόφαση Υπουργικού Συμβουλίου που πρέπει να διερευνηθεί γιατί δεν υλοποιήθηκε και αυτά προσπαθούμε να τα διερευνήσουμε και να τα εξετάσουν οι αρμόδιοι. Οι λόγοι τους βλέπουμε σήμερα, είναι αυτονόητοι και έπρεπε να υλοποιηθεί χθες. Είναι ζητήματα που δεν μπορούν να αφήνονται στην τύχη”

Σύμφωνα με τον κύριο Λετυμπιώτη, από την πληροφόρηση που έλαβε ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης τα δεδομένα των servers δεν έχουν υποστεί ζημιά, ενώ από την πρώτη στιγμή βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον Υφυπουργό Έρευνας και Καινοτομίας. Όπως εξήγησε, τεχνικοί και υπεύθυνοι αναμένουν να στεγνώσει ο χώρος για να διαπιστώσουν το μέγεθος της ζημιάς.

Ο κύριος Λετυμπιώτης σημείωσε ότι έχει διαταχθεί έρευνα για τη μη υλοποίηση της κυβερνητικής απόφασης τον Νοέμβριο του 2022 και για το γεγονός ότι δεν λήφθηκαν υπόψιν οι κίνδυνοι για πλημμύρα ή πυρκαγιά στο υπόγειο του Υπουργείου Οικονομικών.

“Στόχος είναι το συντομότερο δυνατόν να επανέλθουν οι ιστοσελίδες και να διερευνηθεί για ποιο λόγο δεν λήφθηκαν υπόψιν οι κίνδυνοι της πυρκαγιάς και της πλημμύρας στον ίδιο χώρο, γιατί δεν μπορεί να ισχυριστεί κανένας ότι αυτός είναι ο βέλτιστος τρόπος για να λειτουργούν αυτά τα νευραλγικά μηχανήματα.”

Η παρακάτω εικόνα κυκλοφόρησε αμέσως μετά το συμβάν, αλλά την διέψευσε το Υπουργείο.

Ευχαριστούμε την Chrysa Koukouletsou για τις πληροφορίες.

server

Written by newsbot

Αν και τα δελτία τύπου θα είναι από πολύ επιλεγμένα έως και σπάνια, είπα να περάσω ... γιατί καμιά φορά κρύβονται οι συντάκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).