Πωλούνται ραδιενεργά αντί-5G μενταγιόν

Προσοχή σε μενταγιόν που υπόσχονται προστασία από την ακτινοβολία 5G, γιατί είναι ραδιενεργά. Έχουν απαγορευτεί σε ορισμένες χώρες αλλά ακόμα πωλιούνται στο διαδίκτυο.

anti 5g quantom pendant

Το “κόσμημα” της φωτογραφίας υποτίθεται ότι προστατεύει τον χρήστη από τα σήματα 5G. Φαίνεται ότι η τεχνοφοβία και ο ψηφιακός αναλφαβητισμός για το 5G καλά κρατεί. Μαζί με τις διάφορες θεωρίες συνωμοσίας, οι επιτήδειοι πουλάνε διάφορα άχρηστα μπιχλιμπίδια, που “προστατεύουν” τους κατόχους τους. Όμως αυτά εκπέμπουν χαμηλά επίπεδα ιονίζουσας ακτινοβολίας που μπορεί να προκαλέσει δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία με την πάροδο του χρόνου.

Όσοι ανησυχούν ότι οι πύργοι 5G κινητής τηλεφωνίας εκπέμπουν επικίνδυνα επίπεδα ακτινοβολίας ραδιοσυχνοτήτων στον εγκέφαλό τους είχαν ήδη βρει διαφόρους ευφάνταστους τρόπους για να προστατευτούν, όπως τα καπέλα από αλουμινόχαρτο. Όμως όπου υπάρχει ζήτηση υπάρχει και αγορά. Έτσι διάφοροι επιτήδειοι βρήκαν ένα τρόπο να εκμεταλλευτούν την κατάσταση και διαθέτουν στο διαδίκτυο το παραπάνω «quantum μενταγιόν».

Είναι ένα πολύ πιο κομψό αξεσουάρ που μπορείτε να το βρείτε μέχρι και στο Amazon. Το προϊόν διαφημίζεται με ένα δοκιμασμένο, ψευδοεπιστημονικό τέχνασμα του μάρκετινγκ: Κρεμάστε το στο λαιμό σας και αυτό θα μεταδίδει μια αύρα “μαγικού μυστηρίου στο μυαλό των μονίμως αφελών”.

Αυτού του είδους τα προϊόντα μιλάνε για «αρνητικά ιόντα», τα οποία ισχυρίζονται ότι ενισχύουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού, αυξάνουν την εσωτερική ενέργεια και, ναι, προστατεύουν τον χρήστη από υποτιθέμενα επιβλαβή κύματα 5G, μεταξύ άλλων υποτιθέμενων πλεονεκτημάτων. Η υστερία σχετικά με τους κινδύνους του 5G δεν έχει επιστημονική βάση, και ακόμη κι αν είχε, τα «αρνητικά ιόντα» δεν είναι κάποιο είδος μαγικής άμυνας.

Από την άλλη αν οι άνθρωποι θέλουν να ξοδέψουν τα χρήματα που κερδίζουν με κόπο, σε ανοησίες, αυτό είναι δικαίωμά τους. Δεν ενοχλούν κανένα, δεν κάνουν κακό σε κανένα, ζουν ένα παραμύθι που τους κάνει ευτυχισμένους, σωστά;

Μάλλον όχι. Όπως αποδείχθηκε με μετρήσεις πολλά από αυτά τα προϊόντα εκπέμπουν χαμηλά επίπεδα ιονίζουσας ακτινοβολίας που θα μπορούσε να είναι επικίνδυνη σε παρατεταμένη χρήση. Μάλιστα το ποσοστό ήταν τόσο υψηλό που η Αρχή για την Πυρηνική Ασφάλεια και την Ακτινοπροστασία (ANVS) στην Ολλανδία μόλις εξέδωσε προειδοποίηση στους καταναλωτές και απαγόρευσε την πώληση σε δέκα τέτοια προϊόντα, συμπεριλαμβανομένου αυτού του κομψού “κβαντικού μενταγιόν”.

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος παρατηρεί ότι αυτοί οι τύποι προϊόντων «αρνητικών ιόντων» είναι ραδιενεργοί. Τα προϊόντα μπορεί να περιέχουν ηφαιστειακή τέφρα, τιτάνιο, τουρμαλίνη, ζεόλιθο, γερμάνιο και άμμο μοναζίτη και μπορεί επίσης να περιέχουν φυσικά ραδιενεργά στοιχεία, όπως ουράνιο και θόριο. Βεβαίως, υπάρχουν ίχνη στα προϊόντα, αλλά η εκπεμπόμενη ακτινοβολία γάμμα είναι επαρκής ώστε να μπορεί να την μετρήσει ένας εξειδικευμένος εξοπλισμός παρακολούθησης ακτινοβολίας.

Σύμφωνα με το ANVS:

Τα καταναλωτικά προϊόντα που δοκιμάστηκαν περιέχουν ραδιενεργά υλικά και επομένως εκπέμπουν συνεχώς ιονίζουσα ακτινοβολία, εκθέτοντας έτσι τον χρήστη. Η έκθεση σε ιονίζουσα ακτινοβολία μπορεί να προκαλέσει δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία. Λόγω του πιθανού κινδύνου για την υγεία που ενέχουν αυτά τα καταναλωτικά προϊόντα, και που περιέχουν ραδιενεργά υλικά, απαγορεύονται από το νόμο.

Η ιονίζουσα ακτινοβολία μπορεί να βλάψει τον ιστό και το DNA και μπορεί να προκαλέσει, για παράδειγμα, κοκκίνισμα στο δέρμα.

Μόνο χαμηλά επίπεδα ακτινοβολίας έχουν μετρηθεί σε αυτά τα συγκεκριμένα προϊόντα. Ωστόσο, κάποιος που φοράει ένα προϊόν αυτού του είδους για παρατεταμένη περίοδο (ένα χρόνο, 24 ώρες την ημέρα) θα μπορούσε να εκτεθεί σε επίπεδο ακτινοβολίας που υπερβαίνει το αυστηρό όριο για την έκθεση του δέρματος που ισχύει στην Ολλανδία.

Για την αποφυγή οποιουδήποτε κινδύνου, η ANVS καλεί τους ιδιοκτήτες τέτοιων αντικειμένων να μην τα φορούν από εδώ και στο εξής.

Στο site μάλιστα της ANVS αναφέρονται και άλλα προϊόντα που εκπέμπουν ιονίζουσα ακτινοβολία, όπως μάσκες ύπνου, λουράκια λαιμού, μπρασελέ χεριού, σχοινάκια για τα γυαλιά, πολύχρωμα σιλικονούχα μπρασελέ, αυτοκόλλητα για κινητά τηλέφωνα κλπ.

magnetix smiley kids bracelet with negative ions

Όπως έχουμε αναφέρει προηγουμένως, η ασύρματη τεχνολογία έχει προκαλέσει από καιρό φόβους που βασίζονται σε αόριστες κατηγορίες, ότι προκαλεί προβλήματα υγείας και ισχυρισμούς ότι ορισμένοι άνθρωποι είναι «ηλεκτροευαίσθητοι». Αυτοί οι φόβοι διατηρήθηκαν από μια χούφτα διφορούμενων μελετών που έθεταν υπαινιγμούς πιθανών συνδέσεων μεταξύ της χρήσης κινητού τηλεφώνου και του καρκίνου, αλλά οι περισσότερες από αυτές τις μελέτες είχαν σημαντικά προβλήματα τεκμηρίωσης.

Το 5G εκπέμπει σε συχνότητες μη ιονίζουσας ακτινοβολίας που δεν είναι ικανές να διασπάσουν το DNA του ανθρώπου. Αυτές οι συχνότητες γενικά μπλοκάρονται από πράγματα όπως οι τοίχοι και είναι επίσης αρκετά χαμηλής ενέργειας ώστε να μην προκαλούν τη διάσπαση των μορίων.

Αντίθετα, οι δυσμενείς επιπτώσεις της ιονίζουσας ακτινοβολίας είναι γνωστές και καλά τεκμηριωμένες. Αυτές οι ακτίνες υψηλής ενέργειας μπορούν να προκαλέσουν αφύσικες χημικές αντιδράσεις στα ζωντανά κύτταρα, διασπώντας τις αλυσίδες DNA έτσι ώστε το κύτταρο είτε να πεθάνει είτε να μεταλλαχθεί και να γίνει καρκινικό.

Η ιονίζουσα ακτινοβολία που εκπέμπεται από το μενταγιόν και παρόμοια προϊόντα, είναι σημαντικά χαμηλή, όπως αναγνωρίζει το ANVS, αλλά η παρατεταμένη συνεχής έκθεση θα μπορούσε ωστόσο να είναι επιβλαβής.

Θα πρέπει να αποφεύγετε όλα τα προϊόντα που ισχυρίζονται ότι καταπολεμούν το 5G με αρνητικά ιόντα, είτε ζείτε στην Ολλανδία είτε όχι. Εάν είστε κάτοχος ενός τέτοιου προϊόντος που ισχυρίζεται ότι έχει το “φαινόμενο αρνητικών ιόντων”, αποθηκεύστε το με ασφάλεια και επικοινωνήστε με το ANVS.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.097 εγγεγραμμένους.
5G,quantum,μενταγιόν,μπρασελέ,ακτινοβολία

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).