Πώς να χρησιμοποιήσετε την εντολή Whoami


“Ποιος είμαι;” είναι μια φιλοσοφική ερώτηση για συζητήσεις αργά το βράδυ. Το Whoami, από την άλλη είναι μια εξαιρετικά χρήσιμη εντολή των Windows.

Όταν τρέξετε την εντολή whoami σε ένα πλαίσιο γραμμής εντολών στα Windows χωρίς πρόσθετες εντολές, θα δείτε τις ελάχιστες λεπτομέρειες: το τρέχον domain και το όνομα χρήστη, με τη μορφή domain\username (εάν είστε συνδεδεμένοι με ένα τοπικό λογαριασμό ή με ένα λογαριασμό της Microsoft , το domain θα εμφανίσει το όνομα του υπολογιστή σας).

Τρέξτε την εντολή Whoami μαζί με το /? και θα δείτε το help που εμφανίζει τις επιλογές για την εμφάνιση και μορφοποίηση πρόσθετων πληροφοριών για τον λογαριασμό του χρήστη που είναι συνδεδεμένος αυτήν τη στιγμή.

Για καλύτερα αποτελέσματα, χρησιμοποιήστε την εντολή whoami /all, και θα εμφανίσει το αναγνωριστικό ασφαλείας (SID) για τον τρέχοντα χρήστη, μαζί με πληροφορίες για τα μέλη και τα προνόμια της ομάδας.

Ο διακόπτης /fo list αλλάζει την προεπιλεγμένη οθόνη από πίνακα (που μπορεί να είναι δύσκολο να διαβαστεί) σε μια τακτοποιημένη λίστα.

Χρησιμοποιήστε τον διακόπτη /fo csv για να αλλάξετε την εμφάνιση των αποτελεσμάτων σε τιμές διαχωρισμένες με κόμμα, τις οποίες μπορείτε να εισαγάγετε σε ένα υπολογιστικό φύλλο.

WHOAMI Λίστα παραμέτρων:

/UPN : εμφανίζει το user name σε User Principal Name (UPN) format.
/FQDN : εμφανίζει το user name σε Fully Qualified Distinguished Name (FQDN) format.
/USER : εμφανίζει πληροφορίες για τον συνδεδεμένο χρήστη μαζί με το security identifier (SID).
/GROUPS : εμφανίζει το group membership για τον συνδεδεμένο χρήστη, τον τύπο του λογαριασμού, τα security identifiers (SID) και ιδιότητες.
/PRIV : εμφανίζει τα security privileges για τον συνδεδεμένο χρήστη.
/LOGONID : εμφανίζει το logon ID για τον συνδεδεμένο χρήστη.
/ALL : Displays user name για τον συνδεδεμένο χρήστη, groups, security identifiers (SID) και προνόμια.
/FO format : output format σε τιμές TABLE, LIST, CSV.
/NH : λέει στο column header να μην εμφανιστεί στο output. Λειτουργεί μόνο για τα TABLE και CSV formats.
/? : help.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news