Πως να δείτε τα 3D ζώα της Google

Δείτε διάφορα ζώα σε επαυξημένη πραγματικότητα, με κίνηση και ήχο, μέσα από την αναζήτηση της .

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου I/O 2019, η Google αποκάλυψε τα σχέδια της για την εισαγωγή στην Αναζήτηση αντικειμένων επαυξημένης πραγματικότητας (AR). Η εταιρεία τήρησε την υπόσχεσή της και τώρα υπάρχει μια ολόκληρη βιβλιοθήκη αντικειμένων, συμπεριλαμβανομένων και ζώων, που μπορούν να προβληθούν σε 3D μέσω της Αναζήτησης.

Πώς να βρείτε 3D ζώα με το Google
Για να δείτε τα AR αντικείμενα της Google θα χρειαστείτε ένα tablet ή ένα τηλέφωνο που διαθέτει Android 7.0 Nougat ή παραπάνω, με εγκατεστημένο το Google Play Store. Εάν είστε χρήστης της Apple, τότε θα χρειαστείτε μια συσκευή με iOS 11 ή μεταγενέστερη έκδοση. Δεν θα μπορείτε να δείτε τα τρισδιάστατα αντικείμενα της Google στον επιτραπέζιο ή τον φορητό υπολογιστή σας, καθώς αυτή η επιλογή στοχεύει κυρίως σε χρήστες κινητών.

Στη συσκευή σας, ανοίξτε την εφαρμογή Google (η οποία είναι προεγκατεστημένη στις περισσότερες φορητές συσκευές Android) ή χρησιμοποιήστε το Chrome και πλοηγηθείτε στην σελίδα αναζήτησης της Google. Απλώς πληκτρολογήστε το όνομα ενός ζώου στη γραμμή αναζήτησης. Σημειωτέον ότι, μέχρι τώρα δεν έχουν όλα τα ζώα αντίστοιχη 3D εικόνα. Επομένως, θα πρέπει να αναζητήσετε τα ζώα που έχουν συμπεριληφθεί στον AR κατάλογο της Google.

Μπορείτε να δείτε την πλήρη λίστα εδώ που περιλαμβάνει πλάσματα από τις ακόλουθες κατηγορίες:

  • Χερσαία ζώα
  • Υποβρύχια ζώα και ζώα που ζουν σε υγρότοπους
  • Πουλιά
  • Κατοικίδια ζώα
  • Ανθρώπινα ανατομικά συστήματα
  • Κυψελοειδείς κατασκευές
  • Όροι Χημείας
  • Όροι Βιολογίας
  • Όροι Φυσικής
  • Περισσότερα

Μόλις αναζητήσετε ένα υποστηριζόμενο ζώο, όπως για παράδειγμα ένα ρακούν, ή μία γάτα, η Google θα σας δείξει το τρισδιάστατο μοντέλο στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης κάτω από το απόσπασμα της Wikipedia. Μπορείτε να δείτε τις πληροφορίες για το ζώο,  με μερικές 2D εικόνες στην κορυφή.

Παρακάτω, η Google σάς προσκαλεί να “Δείτε από κοντά ρακούν σε πραγματικό ..”. Θα παρατηρήσετε το κουμπί “Τρισδιάστατη προβολή” στην κάρτα, οπότε πατήστε το.

Αυτή η ενέργεια θα έχει ως αποτέλεσμα να σας μεταφέρει αμέσως στην προβολή αντικειμένων. Θα μπορείτε να δείτε από διάφορες γωνίες το ζώο που έχετε επιλέξει, ενώ αυτό θα κινείται και παράγει ήχους.

Μπορείτε να ελέγξετε την γωνία θέασης περιστρέφοντας τα δάχτυλά σας και γυρίζοντας το ρακούν προς όλες τις κατευθύνσεις. Μπορείτε επίσης να κάνετε μεγέθυνση και σμίκρυνση και υπάρχει μια επιλογή Κοινή χρήση στο κάτω δεξί μέρος, ώστε να μπορείτε να την στείλετε εύκολα στους φίλους σας.

Κάτω στην οθόνη, υπάρχει μία μεγάλη μπάρα με τα διαθέσιμα ζώα που υπάρχουν στην βιβλιοθήκη της Google. Μπορείτε να διαλέξετε ένα από εκεί.

Η AR βιβλιοθήκη της Google είναι αρκετά εκτεταμένη και διαθέτει πολλά άλλα αντικείμενα που μπορείτε να δείτε. Επειδή όμως αναπτύσσετε καθημερινά δεν είναι διαθέσιμα σε όλες τις γλώσσες. Αν και αναφέρονται στην Ελληνική έκδοση της Google δεν μπορέσαμε να τα εντοπίσουμε. Βρήκαμε μόνο ζώα. Πιθανά θα είναι διαθέσιμα σε δεύτερο χρόνο.

Παρόλα αυτά, όταν θα έρθουν στο κινητό σας και εάν είστε μαθητής, η προβολή τρισδιάστατων αντικειμένων από τις παραπάνω κατηγορίες, μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμη, καθώς θα μπορείτε να οπτικοποιήσετε και να απομνημονεύσετε πολύ εύκολα τις εσωτερικές δομές αυτών των αντικειμένων.

Σε δεύτερο χρόνο επίσης θα δείτε στην προβολή των αντικειμένων το κουμπί “Προβολή στον χώρο σας”. Όταν θα είναι εμφανές και στην Ελλάδα θα μπορείτε να το πατήσετε, να περιμένετε λίγα δευτερόλεπτα και το Google θα τοποθετήσει το ζώο στο χώρο σας. Προφανώς θα πρέπει να είναι ελεύθερη η κάμερα του κινητού σας.

Η ανάμειξη αντικειμένων και κάμερας επιτρέπει στα τρισδιάστατα ζώα της Google μια πιο ζωντανή εμφάνιση στο περιβάλλον σας. Η τεχνική επιτρέπει στο στοιχείο να προσαρμόζεται στον χώρο που το έχετε τοποθετήσει. Για παράδειγμα, μπορείτε να το προσαρμόσετε σαν να φαίνεται ότι ένα panda κάθεται στην καρέκλα σας και τρώει μπαμπού.

Όταν το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό μπορείτε να πατήστε στο κυκλικό κουμπί για να ξεκινήσετε τη λήψη φωτογραφιών ή να το πατήστε παρατεταμένα για να δημιουργήσετε ένα βίντεο με την δημιουργία σας.

Η λίστα των τρισδιάστατων ζώων και αντικειμένων της Google ενημερώνεται συνεχώς, οπότε μπορείτε να περιμένετε να προκύψουν περισσότερες επιλογές στο εγγύς μέλλον.

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).