Πως να ενισχύσετε το σήμα Bluetooth στα Windows 11/10

Αν δουλεύετε με και Windows 10/11 και θέλετε να το να πιάνει λίγο πιο μακριά ή λίγο καλύτερα, τότε διαβάστε αυτόν το οδηγό για την βελτίωση του σήματος του Bluetooth.

bluethooth,wifi,wi-fi

Στην εποχή των ασύρματων επικοινωνιών και συνδέσεων, το Bluetooth είναι μία σημαντική τεχνολογία για τη σύνδεση συσκευών πληκτρολογίου, ποντικιού και ήχου. Όσο πιο συχνά το χρησιμοποιείτε τόσο πιο πολύ θα υπάρχουν στιγμές που θα θέλατε το σήμα του να ήταν λίγο καλύτερο.

Όμως στο Bluetooth υπάρχει περιορισμός στα watts ισχύος του για οικονομία στην κατανάλωση ρεύματος και έτσι λειτουργεί σε μέγιστη απόσταση 10 μέτρων και μάλιστα χωρίς καμία παρενόχληση ή παρεμβολή μεταξύ των συσκευών. Αν είστε στα όρια λειτουργίας του, δηλαδή στα 10 μέτρα, ή αν ακόμα και σε λιγότερα μέτρα δεν έχετε καλή επικοινωνία, δείτε μερικές συμβουλές για την επέκταση και την ενίσχυση του σήματος του.

1. Ενημερώστε το πρόγραμμα οδήγησης του Bluetooth

Να ενημερώνετε πάντα τους drivers του Bluetooth με τις πιο πρόσφατες εκδόσεις. Οι τελευταίες εκδόσεις το κάνουν να λειτουργεί καλύτερα, αφού συνήθως επηρεάζουν την λειτουργία του. Τα παλιά προγράμματα οδήγησης με ξεπερασμένους μηχανισμούς λειτουργίας ενός Bluetooth ενδέχεται να εμποδίσουν και την εμβέλεια σήματος.

2. Αφαιρέστε τις ενδιάμεσες παρεμβολές

Για να αποδώσει στο μέγιστο το Bluetooth δεν πρέπει να υπάρχουν παρεμβολές μεταξύ των συσκευών που είναι συνδεδεμένες μέσω Bluetooth. Οι που συνδέονται με Bluetooth χρησιμοποιούν μία ραδιοσυχνότητα των 2,4 GHz. Την ίδια ραδιοσυχνότητα χρησιμοποιεί επίσης και το WiFi. Επομένως, πρέπει να είστε λίγο μακριά από το router (αν αυτό έχει ανοικτό το WiFi), έτσι ώστε να μην το επηρεάζει και να λειτουργεί καλύτερα το σήμα Bluetooth.

3. Αποκτήστε έναν πομπό Bluetooth μεγάλης εμβέλειας

Το Bluetooth αφού είχε την πρέπουσα προσοχή από τους χρήστες, οι κατασκευαστές του άρχισαν να το βελτιώνουν όλο και περισσότερο. Ξεκίνησε με το πρότυπο 1 και τώρα είναι στο 5.2. Η βελτίωσή του έγκειται και στο βεληνεκές του σήματός του.

Το τελευταίο πρωτόκολλο Bluetooth μάλιστα θεωρητικά μπορεί να φτάσει τα 200 μέτρα αλλά με επαφή. Συνήθως στα 15 μέτρα αρχίζουν τα διαλείμματα στο σήμα και αυτό εξαρτάται και από τις συνθήκες περιβάλλοντος.

Αν μία από τις δύο συσκευές χρησιμοποιεί χαμηλότερο πρότυπο τότε είναι και χαμηλότερης ποιότητας η επικοινωνία και για να καταφέρετε την σύνδεσή τους σε μεγαλύτερη απόσταση αλλάξτε αυτήν με το χαμηλό πρότυπο. Υπάρχουν πολλές συσκευές που διατίθενται στην αγορά με την τελευταία τεχνολογία Bluetooth για μετάδοση της συχνότητας σε μεγάλη απόσταση.

Ειδικά οι εξωτερικοί αντάπτορες Bluetooth φτάνουν σε απόσταση που δεν μπορεί να διανύσει ο ενσωματωμένος πομπός Bluetooth του υπολογιστή σας.

4. Δώστε οπτική επαφή στις συσκευές σας

Όπως προείπαμε παραπάνω η οπτική επαφή παίζει μεγάλο ρόλο στο Bluetooth. Αν μπορείτε μαζί με την αγορά ενός εξωτερικού αντάπτορα bluetooth που συνήθως συνδέεται με θύρα usb, να αγοράσετε και μία προέκταση usb, έτσι ώστε να τοποθετήσετε τον αντάπτορα όχι πίσω από ένα desktop υπολογιστή αλλά κάπου ψηλά, με οπτική επαφή, τότε τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα.

Άλλωστε ένα καλώδιο προέκτασης usb δεν κοστίζει σχεδόν τίποτα.

Ενημερωτικά …

Γιατί η εμβέλεια Bluetooth είναι τόσο μικρή;

Το Bluetooth ξεκίνησε και παραμένει ως μία τεχνολογία για χαμηλή ταχύτητα ανταλλαγής πακέτων σε μικρή απόσταση. Το κέρδος; Η χαμηλή κατανάλωση ενέργειας έτσι ώστε να μπει και να λειτουργεί συνεχόμενα σε μικρές συσκευές που διαθέτουν μικρής χωρητικότητας μπαταρία, όπως για παράδειγμα τα ασύρματα ακουστικά σας, το hands free κλπ.

Έτσι η ισχύς του Bluetooth είναι πολύ μικρότερη σε σχέση με το wiFi, αλλά αντίστοιχα και η κατανάλωσή του σε ρεύμα, αν και τα δύο χρησιμοποιούν την ίδια συχνότητα των 2,4 GHz. Με όλους αυτούς τους περιορισμούς, η απόσταση λειτουργίας του Bluetooth είναι αρκετά μικρή.

Πόσες συσκευές μπορούν να συνδέσουν έως ένα Bluetooth;

Ο αριθμός των συσκευών που μπορούν να συνδεθούν σε ένα Bluetooth αλλάζει ανάλογα τις εκδόσεις του. Οι τελευταίες εκδόσεις Bluetooth 4.1 και 5 μπορούν να σας επιτρέψουν να συνδέσετε έως και 7 διαφορετικές συσκευές. Αλλά μπορεί να χρησιμοποιήσει μόνο μία συσκευή κάθε φορά.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.081 εγγεγραμμένους.
bluethooth,wifi,wi-fi

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).