Πώς να ξεκινάτε πάντα το Mozilla Firefox σε λειτουργία ιδιωτικής περιήγησης


Εάν χρησιμοποιείτε τον Firefox και δεν θέλετε να παρακολουθεί κάθε ιστότοπο που έχετε επισκεφτεί, μπορείτε να διαμορφώσετε το πρόγραμμα περιήγησης ώστε να χρησιμοποιεί πάντα τη λειτουργία ιδιωτικής περιήγησης. Μόλις κλείσετε όλα τα παράθυρα του Firefox, κανένα ιστορικό περιήγησής σας δεν θα αποθηκευτεί. Δείτε πώς μπορείτε να το ενεργοποιήσετε.

 

Τι είναι η λειτουργία ιδιωτικής περιήγησης;

Η λειτουργία ιδιωτικής περιήγησης είναι μια λειτουργία στον Firefox που δεν αποθηκεύει το ιστορικό περιήγησής σας, το ιστορικό λήψεων, τις συμπληρωμένες φόρμες, τις αναζητήσεις και άλλους τύπους τοπικών δεδομένων μεταξύ των περιόδων σύνδεσης του προγράμματος περιήγησης. (Μια περίοδος λειτουργίας του προγράμματος περιήγησης τελειώνει όταν κλείσετε εντελώς όλα τα παράθυρα του Firefox.)

Στην πραγματικότητα, ο Firefox δεν θα αποθηκεύσει ούτε το ιστορικό περιήγησής σας ούτε εντός της περιόδου λειτουργίας του προγράμματος περιήγησης, εκτός από μια λίστα με πρόσφατα κλειστές καρτέλες που επαναφέρονται όταν βγείτε πλήρως από τον Firefox.

Η λειτουργία ιδιωτικής περιήγησης είναι πιο χρήσιμη όταν μοιράζεστε έναν υπολογιστή με άλλους και δεν θέλετε να βλέπουν τους ιστότοπους που έχετε επισκεφτεί. Ωστόσο, δεν εμποδίζει την παρακολούθηση της δραστηριότητας περιήγησής σας με άλλους τρόπους – συμπεριλαμβανομένου του ISP σας, μέσω του δρομολογητή σας και από ιστότοπους που παρακολουθούν τη διεύθυνση IP σας.

Πώς να χρησιμοποιείτε πάντα τη λειτουργία ιδιωτικής περιήγησης στον Firefox

Αρχικά, ανοίξτε τον Firefox. Κάντε κλικ στο εικονίδιο  που μοιάζει με χάμπουργκερ (αστειάκι) στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου.

Όταν εμφανιστεί το μενού, επιλέξτε “Επιλογές”.
Στη σελίδα Επιλογές, μεταβείτε στις ρυθμίσεις “Απόρρητο και ασφάλεια” κάνοντας κλικ στο εικονίδιο λουκέτου στην πλευρική γραμμή.
Στη σελίδα “Απόρρητο και ασφάλεια”, μετακινηθείτε προς τα κάτω μέχρι να βρείτε την ενότητα “Ιστορικό”. Κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού δίπλα στο “Firefox Will” και επιλέξτε “Χρήση προσαρμοσμένων ρυθμίσεων για το ιστορικό”.
Με την επιλογή “Προσαρμοσμένες ρυθμίσεις”, κοιτάξτε κάτω από το αναπτυσσόμενο μενού. Επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα στην επιλογή “Να χρησιμοποιείται πάντα η λειτουργία ιδιωτικής περιήγησης”.
Κάνοντας κλικ στο πλαίσιο ελέγχου, ο Firefox θα ζητήσει την επανεκκίνηση του προγράμματος περιήγησης. Κάντε κλικ στο “Επανεκκίνηση του Firefox τώρα”.
Μετά την επανεκκίνηση του Firefox, η λειτουργία ιδιωτικής περιήγησης θα είναι πάντα ενεργοποιημένη.
Για να το επιβεβαιώσετε, επιστρέψτε στις Επιλογές> Απόρρητο και ασφάλεια> Ιστορικό. Θα πρέπει να υπάρχει ένα σημάδι επιλογής δίπλα στο πλαίσιο “Να χρησιμοποιείται πάντα η λειτουργία ιδιωτικής περιήγησης”.
Απλώς θυμηθείτε να κλείσετε όλα τα παράθυρα του προγράμματος περιήγησής σας όταν τελειώσετε με τη συνεδρία σας.

Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news