Πως να σκοτώσετε έναν οπλισμένο ρομποτικό σκύλο

Τον Ιούλιο, ένα βίντεο ενός ρομποτικού σκύλου οπλισμένο με ένα υποπολυβόλο δεμένο στην πλάτη του, τρομοκρατούσε το διαδίκτυο.

gun dog

Τώρα ένας hacker που δημοσιεύει στο Twitter σαν KF@d0tslash και στο GitHub σαν MAVProxyUser, ανακάλυψε ότι το ρομπότ περιέχει ένα kill . “Καλα νέα!” αναφέρει ο d0tslash στο Twitter.

“Θυμάστε αυτό το σκυλί ρομπότ με το όπλο!; Κατασκευάστηκε από την @UnitreeRobotic. Όπως φαίνεται το μόνο που χρειάζεστε για να το πετάξετε κάτω είναι το @flipper_zero. Το PDB έχει ένα backdoor στα 433mhz.”

Σε ένα , ο d0tslash έδειξε ένα από τα σκυλιά ρομπότ της Unitree συνδεδεμένο σε ένα τροφοδοτικό. Μια hacking συσκευή πολυεργαλείων Flipper Zero, τύπου Tamagotchi, η οποία μπορεί να στέλνει και να λαμβάνει ασύρματα σήματα σε RFID, Bluetooth, NFC και άλλες ζώνες μπορεί με ένα να εξοντώσει τον ρομπότ και να τον ρίξει στο έδαφος.

Ο d0tslash είχε στα χέρια του ένα από τα σκυλιά και άρχισε να εξετάζει την τεκμηρίωση όταν ανακάλυψε κάτι πολύ ενδιαφέρον. Κάθε σκύλος διαθέτει ένα kill switch για απομακρυσμένη διακοπή ς. Ο διακόπτης είναι συνδεδεμένος με τον πίνακα διανομής ρεύματος, που διοχετεύει την ισχύ από την μπαταρία στα διάφορα συστήματά του.

Το kill switch ακούει ένα συγκεκριμένο σήμα στα 433mhz. Εάν ακούσει το σήμα, σταματάει την λειτουργία του ρομπότ. Μερικά από τα σκυλιά ρομπότ της Unitree κυκλοφορούν ακόμη και με ένα ασύρματο τηλεχειριστήριο που σταματάει την λειτουργία της μηχανής.

Ο d0tslash χρησιμοποίησε το Flipper Zero για να μιμηθεί τον τερματισμό λειτουργίας, αντιγράφοντας το σήμα που λαμβάνει το ρομπότ στη συχνότητα των 433 MHz.
Οποιοσδήποτε διαθέτει Flipper Zero ή κάποια παρόμοια συσκευή μπορεί να σταματήσει αυτά τα σκυλιά ρομπότ, Για περισσότερες λεπτομέρειες διαβάστε στο Github.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive of new posts by email.

robot dog,Flipper Zero,iguru

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).