Που πηγαίνει η ανακύκλωση;

Το Palo Alto, της California άρχισε να ερευνά πού πηγαίνει η ανακύκλωσή του πριν από τέσσερα χρόνια, αναφέρει το NBC News. Τα αποτελέσματα;

Ο απολογισμός του Palo Alto, σήμερα, δεν είναι αισιόδοξος. Περίπου το 40% του ανακυκλώσιμου υλικού του παραμένει στη Βόρεια Αμερική, όπου υποτίθεται ότι υποβάλλεται σε επεξεργασία σύμφωνα με αυστηρά περιβαλλοντικά και εργασιακά πρότυπα. Το άλλο περίπου 60% πηγαίνει στο εξωτερικό, κυρίως στην Ασία, χωρίς σχεδόν καμία διαφάνεια για την τύχη του.

recycling

Οι ειδικοί λένε ότι πόλεις και κωμοπόλεις σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες θα έχουν πιθανώς παρόμοια δυσκολία στον προσδιορισμό του πόσο από τα ανακυκλώσιμα υλικά τους ανακυκλώνονται πραγματικά.

“Αν κρατάτε πράγματα έξω από τους χώρους υγειονομικής ταφής αλλά τα πετάτε στο Λάος, δεν επιτυγχάνετε τον στόχο”, είπε ο Martin Bourque του Κέντρου Οικολογίας στο Berkeley της California, μια ομάδα που συμβουλεύει το Palo Alto στην επιδίωξή του για διαφάνεια. “Δεν ήταν αυτή η ιδέα της ανακύκλωσης”.

Το κύριο εμπόδιο που συνάντησε το Palo Alto ήταν ότι πάρα πολλές εταιρείες που εμπορεύονται τα ανακυκλώσιμα προϊόντα της πόλης στις παγκόσμιες αγορές αρνήθηκαν να κατονομάσουν τους εταίρους τους, επικαλούμενες επαγγελματικούς λόγους. Αδυνατώντας να αναγκάσει την αποκάλυψη, το προσωπικό της πόλης του Palo Alto συμπέρανε ότι δεν μπορεί να βρει άκρη. “Δεν είναι δυνατό να καθοριστεί οριστικά εάν τα υλικά ανακυκλώνονται σωστά ή αν μπορεί να προκαλούν περιβαλλοντικά ή κοινωνικά προβλήματα”, έγραψαν σε μια έκθεση που δημοσιεύτηκε φέτος….

Οι αρχές του Palo Alto ανέφεραν ότι πήραν δύο μαθήματα φέτος.

Πρώτον, πρέπει να ανακυκλώνουν περισσότερα στις ΗΠΑ… και δεύτερο, όπως είπε ο δήμαρχος της πόλης Ed Shikada, είναι ότι το Palo Alto δεν μπορεί να μεταμορφώσει μόνο του το παγκόσμιο σύστημα ανακύκλωσης.

Τον Μάρτιο η πόλη ξεκίνησε συνομιλίες με άλλες ενδιαφερόμενες πόλεις της California για να συζητήσουν πιθανές μεταρρυθμίσεις σε τοπικό ή πολιτειακό επίπεδο. Ο Shikada ανέφερε ότι μπορεί να επιδιώξουν να επεκτείνουν την ικανότητα ανακύκλωσης στην California, για παράδειγμα, ή να ζητήσουν από τους νομοθέτες να επιβάλουν νέες απαιτήσεις διαφάνειας στις εταιρείες που εξάγουν τα ανακυκλώσιμα αγαθά.

Το άρθρο αναφέρει επίσης τις εκτιμήσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας ότι μόνο το 9% περίπου των απορριμμάτων τελικά ανακυκλώνεται στην περιοχή της Ανατολικής Ασίας και του Ειρηνικού.

“Το υπόλοιπο πηγαίνει σε χωματερές και αποτεφρωτήρες ή στη φύση, με τοπικές και παγκόσμιες συνέπειες… Η έρευνα δείχνει ότι οι χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας κατατάσσονται μεταξύ των κορυφαίων παγκόσμιων πηγών πλαστικού των ωκεανών.”

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.097 εγγεγραμμένους.
recycling,recycling μεταφραση,ανακύκλωση,ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών,ανακύκλωση αυτοκινήτων,ανακύκλωση ρούχων,ανακύκλωση χαρτιού,ανακύκλωση κινητών,ανακύκλωση μπαταριών,ανακύκλωση τηλεόρασησ,ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών gov

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).